• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul meydan okudu

İstanbul meydan okudu :)

Çünkü İstanbul sadece bahsi geçen "2 Milyona yakın" kişiden oluşuyor değil mi? Diğerleri İstanbul değil, diğerleri halk değil.

Ben de İstanbul'um ama o gün kimseye meydan okumadım diyemeyiz değil mi? Dersek adımız o zaman halk olmaz başka şeyler olur.

17 milyon İstanbul nüfusu üzerinden hesap yapmak ne yahu ?

Seçmen sayısı İstanbulda 9 milyon 997 bin 24 .

% 50 den de hesaplanmaz bu seçmen , çünkü Akp İstanbul 2009 dağıltılmış oy oranı % 44 tür .

Yani yaklaşık 4 milyonu aşkın seçmeni üzerinden yarı yarıya katılım olmuş diye hesap yapılmalıdır dünkü mitinge . 5 milyon seçmen beklemek matematiğe ters , tabii 2014 yerel seçimlerde % 50 üzerinde alır demiyorsanız İstanbulu .

Miting meydanına gelince , 2 milyon var mıdır yok mudur , tek tek saymadım .1.5 u bile 2 ye yuvarlayacak kadar poh pohlamaya müsaittir siyaset. Bir çok tanıdığım o mitingte yer aldı ve gerçekleşmiş en yüksek katılım oranına sahipti . Bu bir organizasyon başarısıdır , sandığa ne kadarı yansır kimse bilemez .

Şu Türk bayrağı mevzusu dünde bir konuda paylaşılmıştı , o bayrak dün o miting alanında vardı . Yoktu , vardı diye bunun üzerinden bir şey yakalamakta bana manasız geliyor .

valla bu laf bana geldiyse ben tüm topikleri tek tek tüm yorumlarıyla takip etmiyorum açıkcası, görmedim, bi face sayfasında gördüm paylaştım, bir şey yakalamaya çalıştığım yok, burada yazan bir takım üyeler gibi hırslarım yok yani, birşey yakalamaya çalıştığım yok derken de kast ettiğim bu, herhangi bir fanatikliğim yok,

büyük organizasyonlar büyük paralar ister bu arada, devletin hangi birimleri nasıl seferber edildi, nasıl reklam yapıldı bunca organizasyon parası nerden geldi, bilmiyorum ama diğer partiler bunlardan yoksun mu sahip mi ona bakmak lazım

Son düzenleme:
çalışanların maaşlarının yarısı zaten vergiye kesiliyor, trt için bile vergi ödüyoruz, kaç kişi merak ediyor arkasını arıyor bu vergilerin. Ama bazı insanlar bi enteresan Allahın en sevdiği kulları olduklarından o kadar eminler ki, ayetleri bile sanki kendi lehlerine birşey söyleniyormuş gibi gayet rahatlıkla hesaplarında paylaşıyor bir sürü insanda onları RT ediyor, paylaşıyor... ilginç. Bir büyüğümüzün dediği gibi, İnsan hayret ediyor, valla

Ben her gün sabahın köründe küçücük yavrumu bırakıp işe geliyorum ee tabi bu benim tercihim ama, benim kazandığım üç kuruştan her fırsatta vergi kesiliyor...

İşte bende bunu kaldıramıyorum...

Sen sana oy verenleri yine kendini dinletmek adına kullanıyorsun ya benim ve benim gibilerin hakkını yiyorsun..

Bunu ilk defa bu iktidar mı yapıyor hayır değildir muhtemelen ama bu iktidar değil mi her detayı ile din üzerinden siyaset yapan

Ben de o zaman sorgularım senin yaptıkların din ile de tezat oluşturuyor...

Ben her gün sabahın köründe küçücük yavrumu bırakıp işe geliyorum ee tabi bu benim tercihim ama, benim kazandığım üç kuruştan her fırsatta vergi kesiliyor...

İşte bende bunu kaldıramıyorum...

Sen sana oy verenleri yine kendini dinletmek adına kullanıyorsun ya benim ve benim gibilerin hakkını yiyorsun..

Bunu ilk defa bu iktidar mı yapıyor hayır değildir muhtemelen ama bu iktidar değil mi her detayı ile din üzerinden siyaset yapan

Ben de o zaman sorgularım senin yaptıkların din ile de tezat oluşturuyor...

lider dediğin herkesin lideri olmalı, sadece ona oy verenlerin değil, o zaman nerde kaldı senin liderliğin
din konusuna hiç girmeyelim zaten, orda mevzuu derin, gören görüyor, görmeyen de zaten asla görmeyecek, çünkü görmek istemiyor

valla bu laf bana geldiyse ben tüm topikleri tek tek tüm yorumlarıyla takip etmiyorum açıkcası, görmedim, bi face sayfasında gördüm paylaştım, bir şey yakalamaya çalıştığım yok, burada yazan bir takım üyeler gibi hırslarım yok yani, birşey yakalamaya çalıştığım yok derken de kast ettiğim bu, herhangi bir fanatikliğim yok

büyük organizasyonlar büyük paralar ister bu arada, devletin hangi birimleri nasıl seferber edildi, nasıl reklam yapıldı bunca organizasyon parası nerden geldi, bilmiyorum ama diğer partilerin bunlardan yoksun mu sahip mi ona bakmak lazım

Sosyal medyada sürekli bu tür vardı / yoktu , montajdı / şantajdı , 2 milyondu / 1 milyondu , teröristti / değildi , bilmem ne üyesi idi / değildi .... örnekleri çoğalt çoğaltabildiğin kadar chess ... paylaşılan bu gerçek dışı haberlerden de onların sürekli kadınlar kulübüne taşınmasından da rahatsızlığımı dile getirdim sadece .

Artık hangi taraf olursa olsun sosyal medyanın önümüze haber diye sunduğu şeylerin doğruluklarını da en az gündemi ve siyaseti sorguladığımız sorgulamayız bence .

Evet soruyorum , o Türk bayrağı orada varken , bunu yok diye haber yapmak , bilgi diye paylaşmak neden ?

Sıkılmadık mı harbiden çok samimi soruyorum ?

17 milyon İstanbul nüfusu üzerinden hesap yapmak ne yahu ?

Seçmen sayısı İstanbulda 9 milyon 997 bin 24 .

% 50 den de hesaplanmaz bu seçmen , çünkü Akp İstanbul 2009 dağıltılmış oy oranı % 44 tür .

Yani yaklaşık 4 milyonu aşkın seçmeni üzerinden yarı yarıya katılım olmuş diye hesap yapılmalıdır dünkü mitinge . 5 milyon seçmen beklemek matematiğe ters , tabii 2014 yerel seçimlerde % 50 üzerinde alır demiyorsanız İstanbulu .

Miting meydanına gelince , 2 milyon var mıdır yok mudur , tek tek saymadım .1.5 u bile 2 ye yuvarlayacak kadar poh pohlamaya müsaittir siyaset. Bir çok tanıdığım o mitingte yer aldı ve gerçekleşmiş en yüksek katılım oranına sahipti . Bu bir organizasyon başarısıdır , sandığa ne kadarı yansır kimse bilemez .

Şu Türk bayrağı mevzusu dünde bir konuda paylaşılmıştı , o bayrak dün o miting alanında vardı . Yoktu , vardı diye bunun üzerinden bir şey yakalamakta bana manasız geliyor .

Oturup tek tek hesaplamışsınız emeğinize sağlık :46:

Sosyal medyada sürekli bu tür vardı / yoktu , montajdı / şantajdı , 2 milyondu / 1 milyondu , teröristti / değildi , bilmem ne üyesi idi / değildi .... örnekleri çoğalt çoğaltabildiğin kadar chess ... paylaşılan bu gerçek dışı haberlerden de onların sürekli kadınlar kulübüne taşınmasından da rahatsızlığımı dile getirdim sadece .

Artık hangi taraf olursa olsun sosyal medyanın önümüze haber diye sunduğu şeylerin doğruluklarını da en az gündemi ve siyaseti sorguladığımız sorgulamayız bence .

Evet soruyorum , o Türk bayrağı orada varken , bunu yok diye haber yapmak , bilgi diye paylaşmak neden ?

Sıkılmadık mı harbiden çok samimi soruyorum ?

valla ben sıkılmadım çünkü dediğim gibi bu sabah gördüm, ve bu muhebbete seninle daha yeni dahil oluyorum, siyasete dair hırslarımın olmadığını söylemiştim, bazı insanlar kadar çok yakın takip etmek zorunda değilim sonuçta, eğer kk bana derseki sosyal medyadan caps video paylaşmak yasak derse paylaşmam, benim için olay bu kadar
sonuçta herkes paylaşılanları kendi akıl süzgeçlerinden geçirip yorumlayacak kapasitede buna engel olmaya çalışmak, sen bunu görme, sen bunu duyma, ya da şimdinin modası ben senin adına düşünüyorum, sen düşünme demek yersiz
ben de düşünceme uymayan, yorumları videoları capsleri görüyorum, okuyorum geçiyorum üstüne kafa yormuyorum açıkcası
o zaman internette girdiğim her platforma müdehale etmeye çalışmam lazım umrumda mı değil, sonuçta o platformaların yöneticileri belli kuralları var zaten, saygı sınırını aşanlarda ise, konu saygı sınırını aşanı ilgilendirir beni değil
sen bu mesajı genel yazdın galiba, sıkılmadık mı derken, ben kendi adıma cevap vereyim dedim
:27::27:

Son düzenleme:
Oturup tek tek hesaplamışsınız emeğinize sağlık :46:

Bildiğim rakamlardı çoğu , çok emek harcamadım , yine de alkış için teşekkürler :8:

valla ben sıkılmadım çünkü dediğim gibi bu sabah gördüm, ve bu muhebbete seninle daha yeni dahil oluyorum, siyasete dair hırslarımın olmadığını söylemiştim, bazı insanlar kadar çok yakın takip etmek zorunda değilim sonuçta, eğer kk bana derseki sosyal medyadan caps video paylaşmak yasak derse paylaşmam, benim için olay bu kadar
sonuçta herkes paylaşılanları kendi akıl süzgeçlerinden geçirip yorumlayacak kapasitede buna engel olmaya çalışmak, sen bunu görme, sen bunu duyma, ya da şimdinin modası ben senin adına düşünüyorum, sen düşünme demek yersiz
ben de düşünceme uymayan, yorumları videoları capsleri görüyorum, okuyorum geçiyorum üstüne kafa yormuyorum açıkcası
o zaman internette girdiğim her platforma müdehale etmeye çalışmam lazım umrumda mı değil, sonuçta o platformaların yöneticileri belli kuralları var zaten, saygı sınırını aşanlarda ise, konu saygı sınırını aşanı ilgilendirir beni değil
sen bu mesajı genel yazdın galiba, sıkılmadık mı derken, ben kendi adıma cevap vereyim dedim
:27::27:

Hem de çok genel yazdım , bu bayrakta değildi genel kastım , tüm bu capsler üzerinden kendi değerlendirmemi yaptım .

Fikrimizi desteklesin ya da desteklemesin , gerçekleğini sorgulamak gerek bence . Zaten burada konu açmak için link gerekiyor , hassas oldukça bu konu . Sosyal medyanın , capslerin , hayal gücünün paylaşımları bence % 80 bilgi kirliliği . Bu son yazdığımla çok Erdoğan gördüm kendimi :9: ama amacım gerçek bilgilere ulaşmak ve daha fazla ortamı şenlendirecek asılsız iddialardan uzak kalmak (mevzuu yine bayrakla sıkışıp kalmasın , herkes altını çize çize söylüyorum herkes (yani her iki taraf , üç taraf , beş taraf ) olmayanı var , olanı yok gösterme çabasına girmiş capslerde , buna ihtiyacımız yok bence .

dün Türkiye nin ve cumhuriyetin en görkemli topluluğu vardı yenikapıda . bunu inkar edenlerin tahammülsüzlüğünü görmek hiçte zor değil artık çünkü tek istedikleri İstanbul un eski çöp dağlarından ibaret imajını tazelemektir. o devasa alanda diğer partilerde böyle bir başarı gösterseydilerde onlarıda tebrik etseydik ama bu iş cesaret ister o alanı doldurmak yürek ister. sonuçta her daim açık bir alan.

başbakan ın dün dediği gibi Allah bu minareleri EZANsız bırakmasın
:72::72::72::72:

Evet dün saat 11 gibi evden çıktım dışarıya tüm cadde kenarları üzerinde GÖREVLİ yazan İETT araçları ile doluydu....

Bir önceki akşam başka bir semtte misafirlikteyken AKP seçim aracı sokak aralarında pazar günü otobüslerin nerelerden kalkacağını anaons ediyordu....

Bizim dinimiz değil mi ki en büyük günahın kul hakkı olduğunu söyleyen..

Tüm günahların affedilebileceğini yalnızca kul hakkı ile ölmemiz gerektiğini öğütlemez mi bize....

Hadi tüm yolsuzlukları dolandırıcılıkları, hatta ve hatta Başbakanın bütün sülalesinin iktidarda kaldıkları süre içinde köşeleri dönmüş olmaları gerçeklerini es geçelim...

Dün o miting için yapılan harcamalarda kullanılan devlet malında her birimizin hakkı yokmuydu, zerresini helal etmiyorum....

Bu dünyada yaşamımız bitecek ve bir gün hesap zamanı gelecek işte orada karşılaşacağız....

ben helali hoş ediyorum :)

dün Türkiye nin ve cumhuriyetin en görkemli topluluğu vardı yenikapıda . bunu inkar edenlerin tahammülsüzlüğünü görmek hiçte zor değil artık çünkü tek istedikleri İstanbul un eski çöp dağlarından ibaret imajını tazelemektir. o devasa alanda diğer partilerde böyle bir başarı gösterseydilerde onlarıda tebrik etseydik ama bu iş cesaret ister o alanı doldurmak yürek ister. sonuçta her daim açık bir alan.

başbakan ın dün dediği gibi Allah bu minareleri EZANsız bırakmasın
:72::72::72::72:

1- Sizce bu ülkedeki minarelerde Başbakan geldikten sonra mı ezan okunmaya başladı?

2- Kaç yaşındasınız? (Bunu soruyorum çünkü ben 32 yaşındayım benim bile hatırlamadığım dönemlerden bahsediyorsunuz?

3- Birde şunu belirtmek gerekir ki diğer partilerin devletin hazinesinden seçim için aldıkları pay bellidir. Gören göz kılavuz istemez dimi?

2 milyon kişi mi katılmış? :26: Emniyetin verilerine göre 220 bin kişi katıldı diyorlardı. Gerçi o da az geldi bana. Bu da miting alanının görüntüsü hiç de öyle 2 milyonluk bir kalabalık gibi gelmedi bana ama gözlerim yanılıyor da olabilir tabi. Orada olanlar daha iyi bilir.

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/62349/0/1/yenikapi-daki-ak-parti-mitinginin-havadan-goruntusu.aspx

her neyse zaten miting alanının kalabalık olması bir şey ifade etmiyor. Mitingleri gövde gösterisi amacıyla değil projelerini anlatmak amacıyla yapsalar keşke.

gerçekten çok komiksiniz , kim proje anlatıyorki mitinglerde de a parti anlatsın, ayrıca anlatmaya hiç gerek yok ..
Kalabalık olması çok şey ifade eder etti ! Senin haberin yok .

Ne güzel, ama benimle diğer tarafta hesaplaşacak çünkü ben kararlıyım helal etmiyorum :)

her partinin seçimler için ödenekleri var zaten bunların miktarı da bellidir. bide bu arabalarla taşındı yoksa bu kadar olmazdı . sanki başlarına silah dayayıp götürüyorlar. hadi beni chp nin mitingide götürsünler bakalım gidiyor muyum.

Valla afaki bir rakam yazmistim ki telefondan yazdigim icin 4yerine 5 yazmisim.bunn uzerine boyle bir analiz emegine aaglik arkadasin cidden.

Sizinle benzer yorumlarda bulunmuştuk Aus gerçek rakamları paylaşmış sağolsun.
Aslında kalabalığı sadece İstanbul'a indirgemekte pek doğru değil çevre illerden gelende çok fazla kişi vardı.
12 yıldır iktidarda olan bir Başbakan 2 milyon toplaması da çok normal aslında.

her partinin seçimler için ödenekleri var zaten bunların miktarı da bellidir. bide bu arabalarla taşındı yoksa bu kadar olmazdı . sanki başlarına silah dayayıp götürüyorlar. hadi beni chp nin mitingide götürsünler bakalım gidiyor muyum.

Neden gitmesinlerki

Beleş araba, çoğu daha önce blkide hiç gitmemiş gider tabiii

Birde zaten AKP den başka bir parti böyle otobüslerle taşımıyorlar ki giden gönüllü gidiyor yaniiii

1- Sizce bu ülkedeki minarelerde Başbakan geldikten sonra mı ezan okunmaya başladı?

2- Kaç yaşındasınız? (Bunu soruyorum çünkü ben 32 yaşındayım benim bile hatırlamadığım dönemlerden bahsediyorsunuz?

3- Birde şunu belirtmek gerekir ki diğer partilerin devletin hazinesinden seçim için aldıkları pay bellidir. Gören göz kılavuz istemez dimi?

1) elbette değil ancak bu sese tahammül edemeyen zihniyetin çok yoğun çaba sarf ettiği bu günlerde ,bu milletin onlara fırsat vermemesi gerekli çünkü "istanbulu eski günlerine kavuşturacağız" derken neleri kast ettiklerini tam anlamıyla bilmiyoruz.bu başbakanda bu sesin ebediyyen susmaması için elinden geleni yapıyor

2)yaşımın bir önemi yok çünkü çok okuyan ve araştıran biriyim aradaki açık bununla kapanıyor.TARİHİMİZİ inançlı insanlarımızın çektiği sıkıntıları unutturmak için çaba sarfeden medyadan değil GERÇEK TARİH kitaplarından takip etmenizi tavsiye ederim

3) bu konuda pek bişey bilmediğim için hakim olmadığım konuda konuşamam.

Back