İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayım

• Kadir Topbaş - AKP

OY: 231 32,5%
  • Mustafa Sarıgül - CHP

OY: 424 59,6%
  • Sırrı Süreyya Önder - HDP

OY: 28 3,9%
  • Rasim Acar - MHP

OY: 21 3,0%
  • Diğer / Bağımsız

OY: 7 1,0%

• Ankete Katılan
    711
  • Anket Kapalı .

Aaa öyle mi?.. Tamam siz bize madem böyle bir soru yönelttiniz bende size şöyle bir soru yönelttim '' Peki Yolsuzluğa bu kadar adı bulaşmış bir partiye oyunuzu nasıl veriyorsunuz?'' Siz bana bu sorunun cevabını verin bende sözde Ssk'yı batırmış genel başkanımıza neden oy veriyorum onu söylerim .. Ayrıca benim bu dediğim saldırı ise sizinki de aynı şekilde saldırıdır. Ayrıca farkında iseniz tartışma konusu sizin bu yazınızdan dolayı çıktı. Herkez gayet güzel siyasi görüşünü belirtti fakat sizin yazınızdan sonra laf düelloları başladı bilmem farkında mısınız?

Nerden biliyorsunuz ezbere konuştuğumu kulak dolma konuşmuyoruz herhalde doğru size göre akp liler gerici yobaz ve dindar hatta dindar değil de dini kullanıyorlardı dimi bu yapılanlar hiç mühim meseleler değilmiş vayyyy be diyorum istanbul da birçok spor kompleksi kimsesizler için kullanılıyor ayrıca aş evleri var demagoji yapmayalım

Sinir kat sayınız artmış ben sizin sorunuza cevap vereyim 10 senedir iktidar olacak bu 10 senenin hem de seçime aylar kala yolsuzluk yapacaksın.Gerçekten de çok akıllıca yıllarca azar azar çalmak varken hemde seçimleri kaybetmeyi göze almayacak kadar kafaları çalışmıyor......Kimseye demedim buyrun düello edelim diye fikrimi söyledim anlam veremediğimi söyledim hemen yaygara kalktınız kusura bakma da yarası olan gocunur HANIMEFENDİ....

Son düzenleme:

Ben de cevap vermek istiyorum bu soruya "Yolsuzluğa adı bulaşmış bir partiye oy verme" kısmına... Öncelikle 17 aralık operasyonu çıktığında ilk söylenen şuydu: Bu soruşturma yeni değil 3 yıldır sürüyordu. Ee şunu soralım o zaman: 3 yıldır yolsuzluk yaptığından şüphelenilen bir hükümet vardı da neden dersaneler kapanacak kararı alındıktan sonra çıktı bu ortaya? Neden ciamaate bağlı okullarda çalışan çeşitli ülkelerdeki bir sürü öğretmenin 3-5milyar(kişi başı) uçak masraflarının "ciamaat" tarafından karşılanıp TRde olağanüstü toplantılar yapıldıktan tam da sonra? Peki 2.sorum: 17 aralık günü yapıldığı iddia edilen telefon konuşmaları 2,5 ay geçmesine rağmen neden bugüne kadar ortaya çıkarılmamış? Taaaam da ciamaatin 7000kişiyi dinlettiği ortaya çıktığı günün akşamı servis edilmiş? 3. ve son sorum: Telefon konuşmasında sabah 8de başbakan oğlunu arayıp operasyon yapıldığını söylüyor ve isimleri tek tek sayıyor. 17 aralık sabahı siz, biz bile operasyondan haberdarken Bilal Erdoğanın haberinin olmama ihtimali nedir? Hadi diyelimki haberi yoktu ilk kez babasından duyuyor, "efendim babacağım" dedikten sonra başbakan tekrar isimler ile birlikte operasyon yapıldığını söylediğinde Bilal Erdoğan gayet ruhsuz,tepkisiz bir "evet" diyor. Siz onun yerinde olsaydınız sesinizde bir korku, panik vs olmazmıydı? Tekrar dinleyin tam da bahsettiğim yeri? Ayrıca telefon konuşmasında "oğlum dinleniyorsunuz" diye bahsedip aynı konuşmanın öncesinde ve sonrasında paraları sıfırlayın denmesi ne derece mantıklı? Bana bunların hepsi oyun gibi geliyor ve bu oyuna gelmeyeceğim için oyumu vereceğim. Şimdi siz benim sorularıma cevap verin?

Son düzenleme:
Hayatı toz pembe gören AKP seçmenine...

Borsada tek kuruş paran yok ''borsa yükselmiş'' diye seviniyorsun.

Bir bisikletin bile yok. ''Başbakan bölünmüş yol yaptı'' diye seviniyorsun.

IMF nedir desem bilmezsin ''borcumuz bitmiş baksana'' diye seviniyorsun.

Gırtlağına kadar borca batmışsın. ''Kredi derecemiz yükselmiş'' diye seviniyorsun.

Otobüse binecek paran yok ''3. hava alanı yapılacakmış'' diye seviniyorsun.

Bir kümes alacak kadar bile paran yok ''TOKİ ev yapıyor baksana'' diye seviniyorsun

Ekonominin E'sinden anlamazsın ekonomik terimlerle dolu uydurma rakamları duyunca ''Dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasındayız'' diye seviniyorsun.

Anlayacağını bilsem ''UYAN ARTIK'' diyeceğim ama UYUDUĞUNUN BİLE FARKINDA OLMADAN YAŞAYIP GİDİYORSUN...

'' :) '' Yeterli olduğunu düşünüyorum .. İyi günler..

Size tek bir soru soracağım: 2000li yıllar öncesinde mi insanlar daha kolay ev-araba sahibi olabiliyordu şimdi mi? Trafik sorunu, trafik sorunu... Neden var trafik sorunu? Heeeerkesin arabası var neredeyse. Eskiden? Araba almak demek zenginlik demekmiş ki bırakın evi. Şimdi krediyle de olsa herkesin aklında bir ev alma fikri var değil mi? Hiç yoktan açalım bakalım bu forumda konuşulan emlak konularını. Ya da şu "evim güzel evim" kısmını açın bütün konulara bakın bakalım kimin yokmuş otobüse binecek parası? TRde ekmek,un,şeker kuyruğu olduğu günleri de bilenler bilir... Bir de bugüne bakınca, kim kendini kandırıyor acaba???

Son düzenleme:
Egitim duzeyi yukseldikce akp oylari dusuyor
bunu diyen akpli enerji bakani Taner Yildiz.

Hakikaten bu dediklerinize inanıyor musunuz?

Hakikaten bu dediklerinize inanıyor musunuz?

Sadece kendime bakarsam bile inanmıyorum yaşıyorum. Eskiden recep ivedik filmlerinde şimdi dalga konusu olarak kullandığı "bis" model arabayı aldığımızda sevinirken, eskiden mahallede arabası olan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadarken şimdi her kapıda bir araba hatta kiminde 2 araba olması, herkesin iyi-kötü ev sahibi olması size ne düşündürüyor peki?

Son düzenleme:
En basitinden İstanbul adına konuşacağım...
Heryer beton yığını heryer...
Yapılan binalar 500 Bin'den başlıyor, bankanın verdiği kredi ise maksimum 10 senelik.
Orta halli bir çalışanın minimum 500 bin liralık bir evi alması mümkün değil.
Onun dışında, verebileceği meblağ belli hala ev sahibi olduk araba sahibi olduk deniyor.
Tüketmeye gelince herşey tastamam ya peki üretmek?
Son 10 yılda açılan bir fabrika büyüyen bir üretim ağı mı var?
Ne var ne yok satılmıyor mu?
Satılmadı mı?
Metrobüs denmiş, marmaray denmiş...
Arkadaşlar olana illa ki alkış tutulur, kimi AKP seçmeni diyor ya 'Marmaray'ı AKP yaptı binmeyin o zaman.'
Hayır efendim Marmaray da diğer şeyler de benim vatandaşımın 'vergisi' ile yapıldı.
Tabii bu söylenenler sadece buzdağının görünen kısmı.
Bir de görünmeyen kısmı var.
Evden çıkan paraları, o ses kayıtlarını kimse dile getirmiyor.
İşimize mi gelmiyor acaba?
Yoksa o kişilerin de nemalandığı şeyler mi var da görmek istenmiyor olunan durum?

Ortaokul zamanımdan beri arkadaşlarımla pek çok siyasi münakaşaya girmişimdir. Ve taa o zamanlar Siyasi Kitaplar okumaya başlamıştım. O dönemlerde Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam dönemini anlatan bir dizi vardı ve onu izledikten sonra siyasi konulara ilgi duymaya başladım. Kütüphanem her tür düşüncede yazardan (Sağ/Sol) kitaplarla dolu. Ama yıllardır kendi kendime verdiğim bir söz var, karşıt düşüncede bir insanla asla münakaşaya girmeyeceğim. Çünkü ben bunca yıl okuduğum kitaplardan öğrendiklerimle onlara birşeyler anlatmaya çalışırken, onlar haberlerden izledikleri ve ailelerinden duydukları ile benim karşıma çıkıp ağız dalaşı yapmaya çalışıyorlardı. Ve inanır mısınız, yıllardır sadece dil dökmekle kaldım. Çünkü onların belli bir doğrusu var ve savundukları düşüncede ki Bey'ler önlerinde ki ekmeği alıp çöpe atsa elbet vardır bir sebebi diyip geçerler ..
Bu zihniyette ki insanalrın hep az'la yetindiklerini gördüm. Karnım doyuyor mu oh gerisi boş .. Ayrıca karnımda doyuyorsa Başbakanım sayesindedir .. Mantık kesinlikle bu. Asla ben köle gibi çalışıyorum, emeğimin alınterimin karşılığını alıyorum demek yok ..

-Arkadaşlar 4 kişilik bir aileyiz ve evde 3 kişi çalışıyor.Borcumuz olmadığı halde paramız geldiği gibi gidiyor .. anlayamıyoruz bile ..
Ve giderlerin %80 i faturalar. Hepimiz eve 6 da geliyoruz ve o saatten sonra Doğalgaz, Elektrik,Su kullanımı başlıyor. Akşam 11gibide uyuyoruz. Ve inanılmaz tutumlu bi insanımdır fuzili elektrik açılmaz, su kullanılmaz,doğalgaz uyurken kapatılır vs vs ama buna rağmen doğalgaz faturamız 160 dan aşağı gelmedi. Su 70'in altına inmedi.Elektriği saymıyorum bile. Faturayı incelediğimde verginin haddi var hesabı yok. Biz akşama kadar çalıştıklarımızı devletin cebine kendi ellerimizle veriyoruz. Bir devletin kalkınması açından elbette ki vergi verilmeli fakat biz vergi vermiyoruz resmen soyuluyoruz .. 5 dk lık yola otobüs parası olarak 2,5 tl veriyorum ya.Bi araba almaya kalktım arabanın asıl fiyatı kadar ötv vergisi var ya. Bunun gibi onca farkında olmadan bizi soydukları durumlar varken siz hala bunları göremiyorsanız diyecek hiçbirşeyim kalmamıştır. Yıllardır tek bi insanın düşüncesi bile değişmezken kalkıp size laf anlatmam boş ..

Oyumu seve seve CUMHURİYET HALK PARTİSİ'ne vereceğim .. Çünkü Cumhuriyetçiyim .. Çünkü Laik Devlet yapısını savunuyorum .. Çünkü Kemalistim .. Ve çünkü Vatanıma Deliler gibi aşığım AKP gibi arap sempatizanı değilim. TÜRK Sempatizanıyım ve Irkımın yüceliğine kutsallığına inanıyorum. Arap bir ülkede savaş varken kıyametleri koparan bir başbakanın Çin'de katledilen, hocalıda öldürülen Irkdaşlarıma sesini çıkarmıyorsa ona verecek zırnık oyum yoktur ..!

Şimdi Akp iktidara geldiğinden beri Şehit edilen kardeşlerimin sayısındaki artışı gördükten sonra, o kardeşlerimin baş katilleri ile türküler söyleyip eşiyle birlikte ziyafet çekebiliyorsa, Irakta ki ne olduğu belirsiz o bölge için kürdistan demeye dili dönebilirsa, şehite kelle diyorsa , Türk bayrakları açanların üstüne gazları tomaları acımadan yolluyorsa fakat kürdistan ütopyasını savunan insanların mitinglerinde eylemlerinde hiç birşey yapmıyor ve sizde bunları bile bile vicdanınız rahat oyunuzu veriyorsanız diyeceğim kalmamıştır. Buda sizin zihniyete diyeceğim son şeydir ..

Hı bu arada yazımı bitirmeden önce beni dehşete düşüren bi olayı anlatıp konuyu kapatmak istiyorum: Geçen minibüsteyim arkada yaşlı amcalar siyaset yapıyor, Akpli yaşlı amca biraz sıkıştı ve benim gözlerimi pörtletecek o cümleyi kurdu ''Size ne yaa valla Akp'ye kedi aday olsa ona veririm yeter yeteerrr !!! dedi '' neye uğradığımı şaşırdım zaten muhalif amcalarımda şok olmuş bi şekilde susup duraklarında indiler :)

Hepinize hayırlı günler diliyorum ..

Son düzenleyen: Moderatör:

Ses kayıtları ilgili yorumu mu hemen yukarıda belirttim. Az önceki sayfaya geçip okursanız o zaman cevap vermeniz daha kolay olur. Maddi kısımlara gelince, dediğim gibi ben yüksek lisans yapıyorum hala öğrenciyim ve şuan çalışmıyorum. Eşim devlet memuru. 1,5yıl oldu memuriyete başlayalı ve bu 1,5yılda maaşı yaklaşık 700TL arttı. Hani hep şikayet edenler var ya onlar için yazıyorum bu miktarı. Ayrıca ben çalışmıyor olsamda tek maaşla biz ev bakıyorduk alacaktık kiiii, bu ülke düzenini hazmedemeyip karıştırmak isteyenler sayesinde bir zamanlar 0,7-0,8 olan ev kredisi faiz oranları 1,8-1,9lara kadar çıktı. Biz tek maaşla ve de İSTANBULDA! ha o tek maaş da "memur" maaşıyken ev alabiliyorsak, eğer recidence yada bilmem kaç m2lik spor salonlu, havuzlu ve sıfır olduğu için 500bin olan dairelere bakmıyorsanız sizde alabiliyorsanız bu refah düzeyini gösterir bence evet...

geçen sene ev arayışındaydım. 35 40 senelik evlere 450 yi basıyorlardı. hemde site bile değil. 2 artı 1. hemde.

geçen sene ev arayışındaydım. 35 40 senelik evlere 450 yi basıyorlardı. hemde site bile değil. 2 artı 1. hemde.

biz 175000e e5 kenarında 8yıllık bir eve anlaşmıştık daha 17 aralıktan sadece birkaç gün önce, yalan söyleyecek değilim. Ama ha Florya, Beşiktaş vs tarzı semtlere bakıyorsanız doğrudur.

k
biz 175000e e5 kenarında 8yıllık bir eve anlaşmıştık daha 17 aralıktan sadece birkaç gün önce, yalan söyleyecek değilim. Ama ha Florya, Beşiktaş vs tarzı semtlere bakıyorsanız doğrudur.
bostancı,altıntepe,küçükyalı,maltepe, kartal civarlarına baktım
neyse sonunda aldım. ama fiyatlar böyleydi maalesef.

Son düzenleme:
bostancı,altıntepe,lüçükyalı kartal
falan baktım. neyse sonunda aldım. ama fiyatlar böyleydi maalesef.

Hımm anadolu yakasını bilmiyorum ama sonunda almışsınız hayırlı olsun. Yine de halkın alım gücü var demekki:)

Son düzenleme:
Hımm anadolu yakasını bilmiyorum ama sonunda almışsınız hayırlı olsun. Yine de halkın alım gücü var demekki:)
yok. aileden kalan parayla aldım. yani miras.
teşekkürler. sizde güle güle oturun

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…