sorununuzu anlatırken seçtiğiniz cümleler, kafa yapınızı bir miktar belli ediyor. neden böyle oldu diyorsunuz ya, "hanım" olmak için ailenizin sözünden çıkmadığınız için oldu. sevmek, saygı duymak başka bir şey ama size istemediğiniz bir hayat dayatılıyorsa ses çıkarmanız lazımdı. yalan söyleyip sevgilisiyle tatile giden kadınları akılınızca yargılayana kadar keşke siz de dilediğiniz gibi gezseydiniz, içinizde kalmış belli ki. siz de milletin hayatını yaşama şeklini yargılayana kadar kendi istediğiniz gibi yaşamak için çaba harcasaydınız. babam baskıcı diyorsunuz da şu ülkede kaç kişinin ailesi baskıcı değil allah aşkına?
insanlar bu baskıyı kırıp kendi hayatlarını istedikleri gibi yaşamaya çalışıyor ama sizin için yalan söyleyip tatile giden kötü kız oluyorlar. :)
belli ki sosyal anlamda eksikliğiniz de var. baskıcı ailelerden gelen kişilerde bunların olması çok normal zaten, çözümü de var, zaten çok gençsiniz. isteseniz bir seneye bambaşka biri olursunuz. ama sizi mutsuz eden şeyin ne olduğuna odaklanıp çözüm üretmek yerine başkalarının hayatını yaşayış biçimine bok atarak sadece mutsuzluğunuza mutsuzluk katarsınız.
ayrıca iş bulamamanızın sebebi de şu yaşa kadar hiç çalışmamış olmanız olabilir. ülke berbat bir halde, keşke böyle olmasa kesinlikle ama insan kendini kurtarmak için duruma uygun önlemler almalı, siz almamışsınız. izmir'de okuduğunuza göre ortalama bir okuldan iibf mezunusunuz. bunun böyle olacağını bilmiyor muydunuz? ben de iibf mezunuyum mesela, duruma göre hareket ettiğim için istediğim gibi iş bulma konusunda hiç sorun yaşamadım. tabii erkeklerle gezdim, içtim, tatillere gittim hep. yalanlar söyleyip ama kendi paramla :))))))
hem satış danışmanlığı gibi işler için hem de alanınıza uygun işler için 25 yaşında hiçbir alanda iş deneyimi olmayan biriyle kimse kolay kolay çalışmak istemez. çalışma fikrine, hayatına alışmak bile bir zaman alıyor, üstüne bir de size en basit seyi bile anlatacaklar. çünkü sadece çalışma hayatını biliyor olmak bile önemli, illa alanda deneyi kazanmaktan bahsetmiyorum.
bence gezen tozan kızları suçlayacağınıza, ben kendim nerede yanlış yaptım diye düşünmeye başlarsanız hayatınızı yoluna sokmak için önemli bir adım atarsınız.