Canım yaşlarımız yakın ve hikayenin bir kısmında kendimi gördüm. Yani yalnız değilsin. Böyle bir ekonomide, böyle bir aile ve toplum düzeninde hemen her genç belli sıkıntılar yaşıyor. Bize gül bahçesi vadedilmedi. Her insan kırılır, herkesin hayatta zor dönemleri olur. Ben de seninle benzer süreçleri yaşadım ve bir şekilde baş edebildim. Öncelikle sabırdan ziyade odağımız şükür olmalı çünkü sabır denilince tahammül göstermemiz gereken durumlar göz önünde oluyor ama şükür denilince kendimizi şanslı hissettiğimiz bize bahşedilen güzellikleri odağımıza çekmiş oluyoruz. Gül düşünürsün, gülistan olursun. Bu öyle kolay değil kabul ediyorum. Ben kpss çalıştığımda şartlarım o kadar kötüydü ki 20 tane olumsuz durum vardı. Sahip olduğum tek şey beynim ve kalem tutan ellerimdi. Bu ikisine dayandım ve derece yaptım. O dönem her ağladığımda inşirah suresini okurdum. O zamanlar manevîyata yönelmiş değildim. Aradan zaman geçti ve dert ettiğim her şey düzelmişti açtım tekrar okudum sureyi. Her ayet yerini bulmuştu hayatımda. Son ayette geçen "ve ancak Rabbinden ümit et, hep ona doğrul" kısmına takıldım ve bunu da hayatıma çekmeliyim dedim. Şu an bakınca bazı şeyler geride kaldı ama yine de mükemmel bir hayatım yok dert güncellemesi geliyor mutlaka
sağlıklı olmak, kendi kendine yetebilmek, iç huzuru korumak en büyük nimetler. Rabbi-şrah lî sadrî Rabbim göğsüme genişlik ver bu duayı dilinden düşürme
yalnızlık konusunda da şu an ben de yalnızım ama öyle ilişkilerim oldu ki bazen bir şeylerin olmaması olmasından çok daha hayırlıdır. Dünya iyi ki yuvarlak bu da demek oluyor ki hiçbir zaman dümdüz bir yolda olmayacağız muhakkak bizi bir dönüş bekliyor. İnşallah bütün dönüşler hayrına olur