Nasıl değiştirmeliyiz anlamadım biraz açıklar misinizBence insanlarla ilişkilerini ve iletişimini değiştir. Özelikle iletişim konusunda kendinizi geliştirin. Ancak o zaman çok şey değişecek hayatınızda. Kpss konusunda da asla pes etmeyin
Mesela bir işe başvurduğunuz zaman neden red ediyorsunuz bunun nedenini öğrenin bu konuda varsa bir eksiğiniz bunu kapatmaya çalışın. bunun dışında başarılı, özgüveni yüksek insanları iyi gözlemleyin nasıl bulundukları noktaya gelmişler araştırın. Ortamlara girin. Pozitif olmaya çalışın her şeyden yakınan somurtan biri olursanız insanlar sizden kaçar.Nasıl değiştirmeliyiz anlamadım biraz açıklar misiniz
Hayata ait görüşüm hobim var. Sadece babam baskıcı ve işim olmadığı için sokağa çıkma sebebim olmuyor. Zamanında dans kurslarına da katıldım. Fotoğrafçılık kurslarına da eğitimlere de. Gayet de uzun boylu hoş giyinen sohbeti güzel biriyimdir. Belgesel izlerim, genel kültüre önem veririm. Tesbih çektiğimi kimse bilmez bileKendinize ait bir hayatınız, görüşünüz, hobiniz vs olmadığı için her ay sevgili değiştiren kızlar gibi birini bulamıyorsunuz.
Yine bir ben çok iyiyim ama yalnızım konusu… hayır siz iyi biri değilsiniz, aşırı yargılayıcı birisiniz. Evde oturmanız sizi iyi yapmaz. Muhafazakar erkekler bile sadece evde ev işi gören kadınlarla ilgilenmiyorlar. Tespih çekmek üzerine mi sohbet edeceksiniz biriyle çıksanız?
Canim ne bolumu okudun neden is bulamiyorsun acaba. Olmazsa kasiyerlik falan isine gir annenin size bakmasi olmaz oyle. Baban lada bosansin annen cesareti yok galiba yada konusun ise girsin. Benim babam hasta oldugu icin is bulamadi ona ragmen evde her gun kiyamet kopuyordu.Hayata ait görüşüm hobim var. Sadece babam baskıcı ve işim olmadığı için sokağa çıkma sebebim olmuyor. Zamanında dans kurslarına da katıldım. Fotoğrafçılık kurslarına da eğitimlere de. Gayet de uzun boylu hoş giyinen sohbeti güzel biriyimdir. Belgesel izlerim, genel kültüre önem veririm. Tesbih çektiğimi kimse bilmez bile
Birde kpss konusunda pes etme.Canim ne bolumu okudun neden is bulamiyorsun acaba. Olmazsa kasiyerlik falan isine gir annenin size bakmasi olmaz oyle. Baban lada bosansin annen cesareti yok galiba yada konusun ise girsin. Benim babam hasta oldugu icin is bulamadi ona ragmen evde her gun kiyamet kopuyordu.
1. Hangi bolum mezunusun bilmiyorum ama 2.5 sene issizlik cok fazla. Kendi mesleginde is bulana kadar, yapabilecegin bir suru baska is var (muhendisim, markette calistim is ararken, incilerim dokulmedi)Merhaba, 25 yaşındayım. Üniversiteden mezun olalı 2 buçuk sene oldu ama benim iki aylık bir iş dışında bir tecrübem olmadı. O iste mobbing gördüm ve iş hayatından korktum. İstifa edip kpss çalıştım kısa bir süre. Çok da yüksek olmayan bir puan aldım ama yine de basvuruyorum. İlan da az geliyor. Yaklaşık bir yıldır iş arıyorum. Belki ayda 500 yere basvuruyorumdur. Kimseden yardım istemem zaten kimse de etmez kendi kendime iş arıyorum. Bol dua ediyorum. Ama bırakın iş görüşmesini, arayan bile yok. Bir sürü yer cv me bakıp dönmüyor. Her arkadaşım çalışıyor. Eskisi gibi arkadaşlık da yapamıyoruz herkesin kendi düzeni var. Ben ise sürekli evdeyim. Bazen yürüyüşe çıkıyorum ama işte bir sosyal ortamda olmak gibi değil.
Annem çalışıyor babam 10 yıldır işsiz evde oturuyor. Ben tüm gün babamlayım. Evde vakit geçsin diye hem de dışarıya çıkmak için yüzüm olsun diye temizlik yemek yapıyorum. Anneme de yardım olsun diye. Çünkü ben yapmazsam babam anneme iş çıkışı bir sürü iş yaptırıyor.
Babam da evde asosyal biri. Ne kimseyle görüşür ne bizim görüşmemizi ister. Bazen kafası atıyor eve aksam 7 de döndüm diye arkadaşlarımla buluşunca, bana sokağa çıkma yasağı koyuyor. Annemle beni perişan ediyor. Saat kaçta tuvalete girdik kaçta çıktık, ocağı mı yaktık, fazladan evde kahve mi içtik hepsine karışıyor. Hiçbir şeyi rahat yapamıyoruz evde. Hiçbir misafir çağıramiyoruz bir şey ikram etsek kızıyor, gelenlerin hareketlerine kızıyor.
Tüm gün evde siyasetle alakalı söylenip duruyor. Başka muhabbeti yok. Çok bunaliyorum. Dolup anneme taşıyorum annem de bunaliyor. Ettiğin duaları bosa götürüyorsun böyle söylenerek diyor ama ne yapayım ben de insanım bazen dayanamıyorum.
25 yaşındayım ama hiç erkek arkadaşım olmadı. Beni isteyen kimse olmadı. Benim de hayatımda biri olsaydı da omzunda aglasaydim diyorum. Beceriksizsin diye kendime kızıyorum. Benim yaşıtlarımın çocukları bile var. Her ay sevgili buluyorlar. Ben bu yaşıma kadar hep ev kızı oldum, hep doğru dürüst insan oldum hanım oldum ama hanımlik hiç ise yaramıyor diye üzülüyorum.
Hani iyiler kazanırdı? Neden böyle yapayalnız işsiz güçsüz kaldım ben?
Neden hiç erkeklerle gizli buluşmadim diye sokağa çıkma yasağı konan kız oldum ben?
Türlü yalanlarla tatillere giden kızların aileleri ne kadar anlayışlı halbuki. Ama ben? Eve gelen küçük kuzenime kek verdim diye burais benim evim kimseyi benden izinsiz cagirmayacaksiniz deniyor bana.
Parklarda ağlıyorum gündüz yürüyüşe diye çıkıp.
Neden böyle oldu? Neden?
Ben de fena kız değilim. Evet eksiklerim var çirkin yerlerim var ama o kadar da değil.
Sabahtan akşama evde oturup, dua okuyan, tesbih çeken, yemek yapan, müzik dinleyen biriyim.
Sohbetim güzeldir. Zamanında üniversitede de arkadaşlarım oldu. Asosyal de değildim. Ben bunları hak etmedim.
Satış danışmanlıklarina falan basvuruyorum hep onlar bile dönmüyor.Canim ne bolumu okudun neden is bulamiyorsun acaba. Olmazsa kasiyerlik falan isine gir annenin size bakmasi olmaz oyle. Baban lada bosansin annen cesareti yok galiba yada konusun ise girsin. Benim babam hasta oldugu icin is bulamadi ona ragmen evde her gun kiyamet kopuyordu.
Alanım dışında da her işe basvuruyorum aslında. Kursa gitmeyi ben de planlıyorum birkaç kez yemek kursuna gittim belediyenin ama pek verimli değildi herkes bıraktı hoca da bıraktı en son sınıf kapandı. Part time satış danışmanlığı falan basvuruyorum onlar da dönüş yapmıyor. Babam da tezgahtarlik yapmana izin vermem diyor.Hangi bölümü okudunuz ?
Alanınız dışında bir iş aramayı düşünmez misiniz ?
Anladığım kadarıyla küçük bir yerde yaşıyorsunuz.
Bu kadar bunaldıysanız gündüz için belediyelerin ücretsiz kursları oluyor
Onlara basvuru yapın
Part time bir iş bulup çalışın
Evden işler var
Onlara bir göz atın
Kovalayın
İş sorununu çözerseniz zaten gerisi de kendiliğinden gelir
İş bulursanız yeni arkadaşlarınız da olur.
Ben de son birkaç haftadır inşirah okuyorum ferahlık veriyor bana da :) inşallah ben de feraha çıkarım tez zamanda. Yani biri olsun hayatımda derken dertlesecegim sohbet edeceğim benim keyfimi yerine getirecek biri olsa güzel olurdu olarak diyorum elbet kotu insan olacaksa hiç olmasın :)Canım yaşlarımız yakın ve hikayenin bir kısmında kendimi gördüm. Yani yalnız değilsin. Böyle bir ekonomide, böyle bir aile ve toplum düzeninde hemen her genç belli sıkıntılar yaşıyor. Bize gül bahçesi vadedilmedi. Her insan kırılır, herkesin hayatta zor dönemleri olur. Ben de seninle benzer süreçleri yaşadım ve bir şekilde baş edebildim. Öncelikle sabırdan ziyade odağımız şükür olmalı çünkü sabır denilince tahammül göstermemiz gereken durumlar göz önünde oluyor ama şükür denilince kendimizi şanslı hissettiğimiz bize bahşedilen güzellikleri odağımıza çekmiş oluyoruz. Gül düşünürsün, gülistan olursun. Bu öyle kolay değil kabul ediyorum. Ben kpss çalıştığımda şartlarım o kadar kötüydü ki 20 tane olumsuz durum vardı. Sahip olduğum tek şey beynim ve kalem tutan ellerimdi. Bu ikisine dayandım ve derece yaptım. O dönem her ağladığımda inşirah suresini okurdum. O zamanlar manevîyata yönelmiş değildim. Aradan zaman geçti ve dert ettiğim her şey düzelmişti açtım tekrar okudum sureyi. Her ayet yerini bulmuştu hayatımda. Son ayette geçen "ve ancak Rabbinden ümit et, hep ona doğrul" kısmına takıldım ve bunu da hayatıma çekmeliyim dedim. Şu an bakınca bazı şeyler geride kaldı ama yine de mükemmel bir hayatım yok dert güncellemesi geliyor mutlakasağlıklı olmak, kendi kendine yetebilmek, iç huzuru korumak en büyük nimetler. Rabbi-şrah lî sadrî Rabbim göğsüme genişlik ver bu duayı dilinden düşürme yalnızlık konusunda da şu an ben de yalnızım ama öyle ilişkilerim oldu ki bazen bir şeylerin olmaması olmasından çok daha hayırlıdır. Dünya iyi ki yuvarlak bu da demek oluyor ki hiçbir zaman dümdüz bir yolda olmayacağız muhakkak bizi bir dönüş bekliyor. İnşallah bütün dönüşler hayrına olur
Siz en güzelini istiyorsunuz. İnşallah size hayat arkadaşlığı edecek o kişi yakın zamanda sizi bulur. Siz de iyi ki varsınızBen de son birkaç haftadır inşirah okuyorum ferahlık veriyor bana da :) inşallah ben de feraha çıkarım tez zamanda. Yani biri olsun hayatımda derken dertlesecegim sohbet edeceğim benim keyfimi yerine getirecek biri olsa güzel olurdu olarak diyorum elbet kotu insan olacaksa hiç olmasın :)
Bir de böyle güzel bir yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Kalpsiz, anlayışsız, suçlayıcı yorum yapan çok. Sizin gibi yapıcı yorum yapan az :) iyi ki varsınız
Siz en güzelini istiyorsunuz. İnşallah size hayat arkadaşlığı edecek o kişi yakın zamanda sizi bulur. Siz de iyi ki varsınızgüzellikle kalın
Beklentini o kadar düşürmüşsün ki sevgilim olsa da omzunda ağlasam diyorsun. Sevgilim olsa, bu güne kadarki sıkıntılarımı unutsam, gülüp eğlensek mutlu olsak desene:) hiç birşey 'söz dinleyen evlat oldum, şimdi hayat bunun karşılığını verecek' diye oturup bekleyerek gelmiyor. Herşey mücadele ile peşine düşmekle geliyor.Merhaba, 25 yaşındayım. Üniversiteden mezun olalı 2 buçuk sene oldu ama benim iki aylık bir iş dışında bir tecrübem olmadı. O iste mobbing gördüm ve iş hayatından korktum. İstifa edip kpss çalıştım kısa bir süre. Çok da yüksek olmayan bir puan aldım ama yine de basvuruyorum. İlan da az geliyor. Yaklaşık bir yıldır iş arıyorum. Belki ayda 500 yere basvuruyorumdur. Kimseden yardım istemem zaten kimse de etmez kendi kendime iş arıyorum. Bol dua ediyorum. Ama bırakın iş görüşmesini, arayan bile yok. Bir sürü yer cv me bakıp dönmüyor. Her arkadaşım çalışıyor. Eskisi gibi arkadaşlık da yapamıyoruz herkesin kendi düzeni var. Ben ise sürekli evdeyim. Bazen yürüyüşe çıkıyorum ama işte bir sosyal ortamda olmak gibi değil.
Annem çalışıyor babam 10 yıldır işsiz evde oturuyor. Ben tüm gün babamlayım. Evde vakit geçsin diye hem de dışarıya çıkmak için yüzüm olsun diye temizlik yemek yapıyorum. Anneme de yardım olsun diye. Çünkü ben yapmazsam babam anneme iş çıkışı bir sürü iş yaptırıyor.
Babam da evde asosyal biri. Ne kimseyle görüşür ne bizim görüşmemizi ister. Bazen kafası atıyor eve aksam 7 de döndüm diye arkadaşlarımla buluşunca, bana sokağa çıkma yasağı koyuyor. Annemle beni perişan ediyor. Saat kaçta tuvalete girdik kaçta çıktık, ocağı mı yaktık, fazladan evde kahve mi içtik hepsine karışıyor. Hiçbir şeyi rahat yapamıyoruz evde. Hiçbir misafir çağıramiyoruz bir şey ikram etsek kızıyor, gelenlerin hareketlerine kızıyor.
Tüm gün evde siyasetle alakalı söylenip duruyor. Başka muhabbeti yok. Çok bunaliyorum. Dolup anneme taşıyorum annem de bunaliyor. Ettiğin duaları bosa götürüyorsun böyle söylenerek diyor ama ne yapayım ben de insanım bazen dayanamıyorum.
25 yaşındayım ama hiç erkek arkadaşım olmadı. Beni isteyen kimse olmadı. Benim de hayatımda biri olsaydı da omzunda aglasaydim diyorum. Beceriksizsin diye kendime kızıyorum. Benim yaşıtlarımın çocukları bile var. Her ay sevgili buluyorlar. Ben bu yaşıma kadar hep ev kızı oldum, hep doğru dürüst insan oldum hanım oldum ama hanımlik hiç ise yaramıyor diye üzülüyorum.
Hani iyiler kazanırdı? Neden böyle yapayalnız işsiz güçsüz kaldım ben?
Neden hiç erkeklerle gizli buluşmadim diye sokağa çıkma yasağı konan kız oldum ben?
Türlü yalanlarla tatillere giden kızların aileleri ne kadar anlayışlı halbuki. Ama ben? Eve gelen küçük kuzenime kek verdim diye burais benim evim kimseyi benden izinsiz cagirmayacaksiniz deniyor bana.
Parklarda ağlıyorum gündüz yürüyüşe diye çıkıp.
Neden böyle oldu? Neden?
Ben de fena kız değilim. Evet eksiklerim var çirkin yerlerim var ama o kadar da değil.
Sabahtan akşama evde oturup, dua okuyan, tesbih çeken, yemek yapan, müzik dinleyen biriyim.
Sohbetim güzeldir. Zamanında üniversitede de arkadaşlarım oldu. Asosyal de değildim. Ben bunları hak etmedim.
Babam izin vermez kısmını geçin benceAlanım dışında da her işe basvuruyorum aslında. Kursa gitmeyi ben de planlıyorum birkaç kez yemek kursuna gittim belediyenin ama pek verimli değildi herkes bıraktı hoca da bıraktı en son sınıf kapandı. Part time satış danışmanlığı falan basvuruyorum onlar da dönüş yapmıyor. Babam da tezgahtarlik yapmana izin vermem diyor.
İbf mezunuyum. Çağrı merkeziyle iş görüşmeleri yapıyorum. Aylar geçti dönmediler. Herhalde diyorum Allah bir de için bekletiyor. Ofiste çay yapan temizlik yapan kişi işine basvurdum yok dönen eden. Onu da yapamayacak miyim yani. Normal değil bu kadar red.Babam izin vermez kısmını geçin bence
Takmayın onu
Ne yapacak izin vermeyip
Siz iş bulunca mecburen çalışacaksınız
Çağrı merkezleri falan olabilir
Ya da bu tarz işler
Bir yerden başlamak adına iyi olur
Ne okumuştunuz