İşsizlik psikolojisi

Kardeşim bence ayrıl ordan. Al tazminatını çık. Bak yaz da geldi, turlara falan katıl kafanı dağıt. Çok güzel günübirlik turlar falan var. Kafan rahat olmalı ki yeni işinde adapte ol.
Hiçbir şey psikolojimizden be bizden kıymetli değil. Onlar eleman bulur ama ya sen ne olacaksın. Başarılar

Kıdeminizi alabiliyoken ayrılın iş bulursunuz mühendismişsiniz. Böyle yerlerden hiçbi zaman bi yol olmaz, insanın bi kere içi soğudu mu olmuyor zaten.
Evet bugün geçer belki fakat ya sonra diyorum.
9 gün tatil yaptım onda dahi diken üzerinde geçti. Anlamadığım bir şekilde huzursuzluk var içimde

Diğer konunuza da yazmıştım, sizinle acaba aynı şirkette mi çalıştık diye düşünüyorum siz anlattıkça. Çünkü birebir benim ayrıldığım şirketimi anlatıyorsunuz ve ben de iş bulmadan çıktım, bizde de kenarda para vardı eşim de fena almıyordu ama bulamadım hesap etmediğim krizler oldu, deprem yaşadık ülkece, döviz yükseldi işverenler ilan vermemeye başladılar ya da çok az maaşlar teklif ettiler. Halen işsizim 1,5 sene oluyor aramaya ve mülakatlara devam ediyorum.

Ülke ekonomisinde yapılacak şey iş bulup çıkmak ama ben hiçbir şey benim psikolojimden önemli değil diye düşünüyorum yirmi senelik bir özel sektör çalışanı olarak. Size de çıkın derim yani fikrimi sorarsanız.

Ben doğumda tüm haklarımı alarak işten ayrıldım,evlilik sebebiyle ayrılmıştım. Şirket politikası gereği işsizlik maaşı da bağlandı bana ama küçücük bir miktardı zaten, cep harçlığına bile benzemiyordu. 17 yıllık iş tecrübeme dayanarak iyi iş yeri yoktur diye düşünüyorum. Bana mobbing falan sökmez,yapmadılar mı yaptılar,neler gördüm 17 yılda. Her yerde her şey var. En küçük firmadan en büyük kurumsallara varana kadar çok işyeri de gördüm. İşyerimi her koşulda “para kazanmaya gittiğim yer” olarak görüyorum. Dolayısıyla kötü niyetli insanlarla,mobbing uygulayanlarla ilgilenmiyorum,etkilenmiyorum. Ben dimdik durabilecek bir insanım,kimse bana bir şey yapamaz,yapamıyor. Siz de böyle yaşayın. Oradan ayrılıp başka yere elbette geçin,ama zannetmeyin ki gittiğiniz yer harika olacak,kusursuz olacak. Yok öyle bir işyeri. Bunu bilerek ve kabullenerek yaşarsanız işinizde başarılı ve mutlu olursunuz.

Bence iş aramaya hemen başlayın. Kabul edildiğinizde de istifayı basın. Tazminatını alın çıkın. Diğer iş yerinden de en az 1 hafta isteyin ki biraz kafa dinleyip tatil yapın.

Kıdeminizi alabiliyoken ayrılın iş bulursunuz mühendismişsiniz. Böyle yerlerden hiçbi zaman bi yol olmaz, insanın bi kere içi soğudu mu olmuyor zaten.
1 aydır baş ağrılarım geçmiyor. Hafta içi hafta sonu her an aklımda bu dolaşıyor. Öyle bir soğudum ki tahammül edemiyorum.
Bunları hissettiğin yere gelmek işkence gibi hissettiriyor. Bu da haliyle tüm psikolojimi etkiliyor.

Ben normalde dişli biriydim burada öyle bir manipüle edildiğimi hissediyorum ki darkmore resmen sakin ve sinik oldum. Bu arada bu işe başlamadan hemen önce ailemin başından felaket bir olay geçti ve ben onu atlatamadan hemen hemen aynı dönemlerde bu iş yerine başladım. Haliyle psikolojim berbat durumdaydı. İçime kapanmış durumdaydım.
Bir de bu ekip epey kalabalık başka bölümlerden de eklenenler var. Bi kaç kez aynı ortamda bulundum ya whitesneaker sen de mi sıkıntı var diye de. Bir yemek boyunca Adriana Limanın kilolu görüntüsünü konuştular kadın erkek bununla alay etti. Veya X kişisi hakkında özel hayatı iş yerinde düştüğü kötü bir durum.
Sürekli muhabbetleri ben şu marka giydim şuraya gittim şu kişi bununla beraber şu müdürün başına şu gelmiş. Sürekli bir dedikodu ve gerçekten sohbet değeri olmayan tipler.
Ve birbirlerine karşı da bu şekildeler :) Mesela o kadar can ciğer tipler birbirlerinin düğününe gitmezler. Ama şirkette bütün bu bahsettiğim olayları yaşarlar.
Bunlar her yerde varlar. Haklısın değişmesi gereken noktalarım da var. Ama ben bu kadar fesat insanı bir arada görmedim. Ve benim de tabi üzgün bir dönemime denk geldiği için de tepkisel davranamadım. O dönem yeni evli olduğum İçin paraya da çok ihtiyacım vardı. Sustum açıkçası.

Bence iş aramaya hemen başlayın. Kabul edildiğinizde de istifayı basın. Tazminatını alın çıkın. Diğer iş yerinden de en az 1 hafta isteyin ki biraz kafa dinleyip tatil yapın.
Öyle yapacağım en azından 1 hafta araya ek koymam gerekiyor. Yarın bir yer ile görüşmem var.
O kadar güzel kapılar açılsın ki bir kaç yer ile görüşüp ben hangisi olacağını tercih edeyim inşallah

Divankuşu çok teşekkür ederim. Tatile gittim bayramda inanın yaptım sayılmaz sürekli sinir stres halindeydim bir tatili hak ettiğimi düşünüyorum :) bu süreçte iş bulursam tadından yenmez

Mevcut iş psikolojisi özel hayatıma da yansıyor maalesef. Eşim çok anlayışlı ve destektir. Ama ona da bazen ağla sızla ortamı bozuyorum. Daha önceki iş tecrübelerimi özel hayatıma hiç yansıtmamıştım.
Beni satmaları çok gücüme gitti ve o gündür baş ağrılarım geçmiyor maalesef

Şimdiye dek bunun için bekledim fakat artık sabrımın ve psikolojimin buna müsade etmediğini düşünüyorum
Sabredin lütfen,şimdi ayrilsaniz ve yeni bir iş bulamasaniz elinizdeki tazminat sizi en iyi ihtimalle 3 ay idare eder.bu zamanda iş bulmak zor.malesef iş işteyken bulunuyor.sizi çok iyi anliyorum ben.ama şöyle bir yol izleyebilirsiniz,yeni bir iş arama surecinde zaten ayrılmayı kafaya koyduğumuz için kendinizi yipratmadan çalışın.kolayliklar diliyorum.sevgiler

Yanan 60 bin olsun.elindeki 60 binle kimse belirsiz süre gecinemez.ben dusmanima bile demem iş bulmadan işini bırak diye.bekara koca boşamak sözüyle de bir alakasi yok durumun.

kesinlikle işte çıkın tazminatınızı alın. 1 ay dolunca çıksanız bile tazminatınız yanacak. o sizin hakkınız bırakmayın. hem dinlenirsiniz biraz. o sakinlikle yavaş yavaş iş bakarsınız.

Kurumsal bir şirket ona yanaşacaklarını zannetmiyorum. Keşke çıkartılsam ve işsizlik maaşımı alsam. En azından idare ederim bir kaç ay
Sürekli rapor al
İşe gitme , iş yapma , iş yavaşlat vs
Belki onlar çıkarırlar
Veya konuşup orta yolu bulmaya çalış en azından kıdemin yarısını verin falan de

Bugün bir görüşmeye gittim fena değil büyüme potansiyeli olan bir yer. Enteresan bir şekilde de kariyer.netteki görüntülenmelerim arttı. Umarım bir yer bulurum en kısa zamanda.
Teşekkür ederim

Sürekli rapor al
İşe gitme , iş yapma , iş yavaşlat vs
Belki onlar çıkarırlar
Veya konuşup orta yolu bulmaya çalış en azından kıdemin yarısını verin falan de
İşimle alakalı söz işitmek istemiyorum açıkçası. Ama performansım düştü düşmedi değil.
2-3 hafta içerisinde çıkmayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…