İsraf

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.928
118.990
35
Merhaba arkadaşlar ben israf konusunu acmak istedim konum şöle.
Ben evlenmeden önce birinin uzattiginda alip yiyen biriydim. Tabi tandiklarimdan. Tanimadiginda almazdim. Şimdi Evlendim eşim güvenmiyo kimseden alip da yeme diyor tanidik dahil olsa da.. Mesela dun yumurta dagitti işyerinden herkese bile.. Eşime söyledim niye aldin kimden akdin diyor at çöpe gitsin dedi bende atamadim çöpe birine verdim atilmaz öyle çöpe. Ben israf edemiyorum iyice bozulmadan da atamam. Birileri bana uzattigindada alamiyorum sağol diyorum. Esim duyuyor birinden.. Köyde olmuş olay... Birisi alip yiyomus sora hasta oluyormuş niye oluyor diye gitmiş büyü cikmis allah korusun biri alir o aldiği şey buyu cikarsa aralari bozulursa. Ondan sora korkuyorum. Sizin basinizda böle şeyler gelen oldu mu?

Basina gelenler alip yemez.benim esimde asla baskasinin verdigi getirdigi seyi yemez.benim basima buyu falan gelmedi kotu niyetli de degilim ben yerim.insan karsisindakini kendinden bilirmis o hesap ben yerim cekinmem .ama esim aslaaaa

Takıntıları var sanırım eşinizin.
Almayın o zaman veya illa biri veriyorsa ihtiyacı olan birilerine verin.
Ama konunun sonundaki soru nedeniyle konu kapatılır gibime geliyor.

Basina gelenler alip yemez.benim esimde asla baskasinin verdigi getirdigi seyi yemez.benim basima buyu falan gelmedi kotu niyetli de degilim ben yerim.insan karsisindakini kendinden bilirmis o hesap ben yerim cekinmem .ama esim aslaaaa
İste benimde gelmedi basima esim korkuyordu bende noluycak bedavaya dagitssda aalmam diyor bedavaya güvenmez esim Ben bedava ciksa alirim çünkü bu hep cikmaz firsattir anlamiyo bu durumu

İkram alınmaz mı? Yenmez mi? Ne demek bu?
Eşin çok saçma düşünmüş bence.
İsraf etmemelisin tabi o yumurtayı bulamayanlar var.

Not: yolda durup dururken bir şey uzatandan bahsetmiyorum.

İste benimde gelmedi basima esim korkuyordu bende noluycak bedavaya dagitssda aalmam diyor bedavaya güvenmez esim Ben bedava ciksa alirim çünkü bu hep cikmaz firsattir anlamiyo bu durumu
Hwrseye bedava gozuyle baktigi icin yemiyo .ama biz ona iylik de diyoruz bedavaya vermiyolar.zaten iyilik losun diyo yapiyo insanlar ama yemek istemiyosa al baskasina ver .mesela yumurta dagitmislarya isyerinde bizde yeni aldik ziyan olmasin de baskasina ver hakkini
.esin istemiyo diyemeyecegine gore

İkram alınmaz mı? Yenmez mi? Ne demek bu?
Eşin çok saçma düşünmüş bence.
İsraf etmemelisin tabi o yumurtayı bulamayanlar var.

Not: yolda durup dururken bir şey uzatandan bahsetmiyorum.
Degilmi bunu anlatiyorum bedava yumurta dagitti işyerinden ver birine yemem diyo bende birine verdi . Tabi o koy yumurtasiydii bi yumurta 75 kuruş yani pazardan alirim diyor esimde

Öyle yaptum birşey de demedim birinden bedava dagitsada basiba birşey geleceğinden korkar esim. Ahh ahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…