• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ispanyolca

Como estas ? Okunurken komestas gibi oluyor. Ondan oyle yazmis. Olacak bak havaya girdin:)

özneyi nereye yazıyoruz, öğelerin dizilimi nasıl olacak ? türkçe gibi mi. yakında çözcem inşallah :1: sağol kankam:46:

Gracias kankam. bueno . Como estas?

Son düzenleme:
Buenas noches amigas. ¡Hasta luego! (Sonra gorusuruz, soru isaretlerinde oldugu gibi baslangicta da unlem konuluyo)

Buenas noches amigas. ¡Hasta luego! (Sonra gorusuruz, soru isaretlerinde oldugu gibi baslangicta da unlem konuluyo)

aha ünlem de çıktı :D ünlem niye koyuluyo?

aa harbi çok şaşkınım...

başka şeyleri var mı bunların ?

Son düzenleme:

Evet unlem isaretleri de oyle garip bir dil:))

Como te llamas?

Me llamo Kankam (me yamo)

encantado(bay)
encantada(bayan)

ya da mucho gusto
(her iki cins)

(memnun oldum)

De donde eres? (nerelisin)

Soy Turco/Turka (bay / bayan) [Turkum]

Kankam Style bende herkes yatmis herhalde kimse yok ortalikta diyodum sen geldin :)

Me llamo Handan. Soy de Sivas. Vivo en España. (Yeni tasindik ondan ogrenmem lazim bu dili).

Evet unlem isaretleri de oyle garip bir dil:))

Como te llamas?

Me llamo Kankam (me yamo)

encantado(bay)
encantada(bayan)

ya da mucho gusto
(her iki cins)

(memnun oldum)

De donde eres? (nerelisin)

Soy Turco/Turka (bay / bayan) [Turkum]

ispanyolca romenceyle neredeyse aynı ...aslında kolay dilde...baya unutmuşum

sen yazdıkça anımsıyorum :16:

Kankam Style bende herkes yatmis herhalde kimse yok ortalikta diyodum sen geldin :)

Me llamo Handan. Soy de Sivas. Vivo en España. (Yeni tasindik ondan ogrenmem lazim bu dili).

Nereye tasindin Ispanya'ya mi:)) Kizim ucurman lazim topigi o zaman. :)

Biz de hatirliycaz yavas yavas:)

Ha bu arada Fransizca Ispanyolca, Romence ve tabi ki Italyanca birbirine benziyor.

Son düzenleme:
Ben mi ucurucamm, ama bisey bilmiyorum ki :1: 2 ay oldu geleli, simdilik sadece kelime ezberliyorum. Azicik da gramer biliyorum o kadar.

Tengo que aprender Español. (Ispanyolca ogrenmek zorundayim)

Melissadan, evet oyleymis. Buraya gelen Romanyalilar pek zorluk cekmiyolarmis, hatta gecenlerde bir yerde okudum Ispanya en cok Romanya'dan goc aliyomus.

Ben mi ucurucamm, ama bisey bilmiyorum ki :1: 2 ay oldu geleli, simdilik sadece kelime ezberliyorum. Azicik da gramer biliyorum o kadar.

Tengo que aprender Español. (Ispanyolca ogrenmek zorundayim)

Ogreniriz beraber haha:))

Yo: Ben
tu: sen
el: o (bay)
ella: o (bayan)

usted: sen (tekil)
ustedes: siz(cogul)

Kirmizilar daha cok tanimadiginiz insanlara karsi kullanilir.

Ispanyolcada kelimeler kadin(disil) ve erkek(eril) olarak ayriliyo. Bir kalem, bir kitap derken burada ki bir erkek icin un, kadin icin una oluyor.

Kelime sonlari o, l, r, y ile bitiyorsa erkek. Mesela un hotel (bir otel) erkek bir kelime, un tractor (bir traktor)
Kelime sonlari a, ión, dad, tad, tud, sis ile bitiyorsa kadin demek. Una canción (bir sarki), una casa (bir ev), una dosis (bir doz)

Bu arada bildigim Turkce Ispanyolca benzer kelimeler:

Salon: salon
Lavabo: lavabo
Banyo: cuarto de baño (sapkali n ler ny olarak okunuyo)
Tren: tren
Garaj: Garaje
Fabrika: Fábrica
Sef: Jefe
Masa: Mesa
Margarin: Margarina
Biberon: Biberón
Sabun: Jabón

es tiempo para olvidarse kelimesindeki olvidarse mi olvidarce mi olvidarte mi?

Son düzenleme:
Back