CADIARZU
cevap: hola chicas
:lepi:
bende derslere başladım internetten saatleri sayılar hal hatırı falan çözdüm cümle kurmak önemli birde okunuşlarında tereddüt ettiklerim var tabi
Arkadaşlar İspanya'ya ve de İspanyolca'ya sizde benim gibi aşıksanız sizleri de burada görmekten mutluluk duyacağım...:enbuyukkk:opuyorumnanaktan
Ben yaklaşık 1 sene kursa gittim.Şuan fazla vakit ayıramıyorum:gitme:
Üye olduğum ücretsiz bir site var.Sitede dünya üzerindeki milyonlarca kişi ile görüşebiliyorsunuz.Mesela siz bir İspanyol'a Türkçe,İspanyol'da size İspanyolca öğretiyor.Ayrıca bir sürü kelimeyi resimli,sesli ve altyazısını İngilizce olarak öğrenebiliyorsunuz.Hem İngilizce pratik yapıyorsunuz hem de İspanyolca öğreniyorsunuz.Site ismi paylaşmam belki uygun olmayabilir;ama isteyene özel mesaj atarım...
O zaman kısa bi giriş yapalım :)
Önce bi kaç şarkı adı veriyim :) indirlem ve dinleyelim kulak aşinalığımız olsun :)
rakim y ken-y: amigo
la factoria : perdone
Kendinizi ispanya sokaklarında hissetmek isterseniz Manu Chao'nun Rumba de Barcelona
şarkısı tercihiniz olabilir :)
ıspanyanın çingene kızlarının yanık sesinden hüzünlü bişey dinlemek isterseni yasmin levy me voy'u tavsiye ederim :)
Şimdi :) kısa bi giriş yapalım tanışma faslına :)
Birine hal hatır sormak istersek ¿Cómo estás? sorusunu yöneltiriz ve yazıldığı gibi ayen okunur.(komo estas )
ANCAK.! hal hatır soracağımız kişi arkadaşımız tanıdığımız yani yakın çevremizden olmayan aramızda mesafe olan bi insansa soru cümlemiz değişiyor.
Bu sefer cümlemizi ¿Cómo está? (komo esta ) diye yöneltiyoruz. (örnek : Türkçe : nasılsın ? , nasılsınız ? )
Eğer çok yakınımız olan bi kişiye soruyosak ¿Que tal? cümlesini yöneltiyoruz. ' Kie tal' şeklinde okunur.
ıspanyolca Türkçe
así-así öyle-böyle !
confortable rahat
excelente muhteşem
feliz mutlu
infeliz mutsuz
bien iyi
mal kötü
muy bien çok iyi
muy mal çok kötü
Eğer beğenirseniz.Ve ilgi duyarsanız bildiklerimi paylaşmaya devam ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?