• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İspanyolca öğrenmek isteyenler buraya

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım ya benim de ispanyolcaya karşı bi ilgim war ama burda ispanyolca kursu bulamadım bi türlü sitenin adını yazabilr misin çok merk ettim şu siteyi

ispanyolcaya benim gittiğim kursta
felaket bir talep var önce rusçayı öğrenim ardından
ispanyolca öğrenmek istiyorum

bende istiyorum bu siteyi bana kim atacak?

bende derslere başladım internetten saatleri sayılar hal hatırı falan çözdüm cümle kurmak önemli birde okunuşlarında tereddüt ettiklerim var tabi

sitenin adına bu kadar talep varken bence özele değil de buraya yazsanız daha uygun olur, ayrıca diğer topic lerde birçok link veriliyor, bu sebeple burada da yazılmasının bir sakıncası olacağını düşünmüyorum.

be sitenin adını bilmiyorum edindiğim birkaç kitaptan öğrendim.Ve hala öğreniyorum kb o konuda size yardımcı olamayacağım.

buones noches las chicas

el espanol es un idoma muy agradable
Yo soy se lo recomiendo a todos

bende derslere başladım internetten saatleri sayılar hal hatırı falan çözdüm cümle kurmak önemli birde okunuşlarında tereddüt ettiklerim var tabi

çoğu şey türkçe gibi okunuyor canım
sadece j harfi h diye okunuyor
bir de üstü çizili n- ya gibi

mesela espanol(üstü çizli nin normalde)- espanyol

niño- ninyo
Hijo: iho (j- h gibi okunuyor, baştaki h- ler okunmuyor)

Arkadaşlar İspanya'ya ve de İspanyolca'ya sizde benim gibi aşıksanız sizleri de burada görmekten mutluluk duyacağım...:enbuyukkk:

Ben yaklaşık 1 sene kursa gittim.Şuan fazla vakit ayıramıyorum:gitme:

Üye olduğum ücretsiz bir site var.Sitede dünya üzerindeki milyonlarca kişi ile görüşebiliyorsunuz.Mesela siz bir İspanyol'a Türkçe,İspanyol'da size İspanyolca öğretiyor.Ayrıca bir sürü kelimeyi resimli,sesli ve altyazısını İngilizce olarak öğrenebiliyorsunuz.Hem İngilizce pratik yapıyorsunuz hem de İspanyolca öğreniyorsunuz.Site ismi paylaşmam belki uygun olmayabilir;ama isteyene özel mesaj atarım...
opuyorumnanaktan

canım banada mesaj atabilirsen çok sevinirim :dance:

O zaman kısa bi giriş yapalım :)

Önce bi kaç şarkı adı veriyim :) indirlem ve dinleyelim kulak aşinalığımız olsun :)

rakim y ken-y: amigo
la factoria : perdone
Kendinizi ispanya sokaklarında hissetmek isterseniz Manu Chao'nun Rumba de Barcelona
şarkısı tercihiniz olabilir :)

ıspanyanın çingene kızlarının yanık sesinden hüzünlü bişey dinlemek isterseni yasmin levy me voy'u tavsiye ederim :)

Şimdi :) kısa bi giriş yapalım tanışma faslına :)

Birine hal hatır sormak istersek ¿Cómo estás? sorusunu yöneltiriz ve yazıldığı gibi ayen okunur.(komo estas )
ANCAK.! hal hatır soracağımız kişi arkadaşımız tanıdığımız yani yakın çevremizden olmayan aramızda mesafe olan bi insansa soru cümlemiz değişiyor.

Bu sefer cümlemizi ¿Cómo está? (komo esta ) diye yöneltiyoruz. (örnek : Türkçe : nasılsın ? , nasılsınız ? )

Eğer çok yakınımız olan bi kişiye soruyosak ¿Que tal? cümlesini yöneltiyoruz. ' Kie tal' şeklinde okunur.

ıspanyolca Türkçe

así-así öyle-böyle !
confortable rahat
excelente muhteşem
feliz mutlu
infeliz mutsuz
bien iyi
mal kötü
muy bien çok iyi
muy mal çok kötü

Eğer beğenirseniz.Ve ilgi duyarsanız bildiklerimi paylaşmaya devam ederim.

Que kelimesi kie diye okunmaz çünkü qu=k harfine eşittir ke diye okunur. u hafi yutulur. Sadece onlar yayık konuştuğu için öyle biliyor olabilirsiniz.

__

Ayrıca bu mesajda bahsedilen siteyi bende biliyorum. Link verilmemiş ama çok bariz,bunu en azından duymanız gerekirdi çok popüler bir site çünkü. Ben de oradaki bazı japon arkadaşlara türkçe öğrettim zamanında. Telaffuz konusunda yetersizler. Tıpkı bizler gibi, ispanyolca öğrenen çok türk vardı ve hepsinin aksanı bozuktu sağolsun ispanyollar kendi sesini kaydedip gelişmemize yardımcı oluyor (:

Son düzenleme:
Bahsi geçen siteyi bilen varsa banada özelden yazabilirmi rica etsem....boshayallersmile

Bana sitenin adını mesajla biri atmış kimdi hatırlamıyorum. aceleyle bakıp çıkmıştım. birdaha girdiğimde göremedim rica etsem bana özel mesaj atabilirmi profilimden silinmişboshayallersmile

ispanyaya geçen sene gittim ancak bin pişman oldum dilini öğrenmeden gittiğim için
barcelonaya birde ispanyolca bilerek gitmek istiyorum
sitenin adını gönderebilirseniz sevinirim çok teşekkürler

kesinlikle çok istiyorum..dillerini öğrenmek,kültürlerini tanımak istiyorum kısacası ispanya yı seviyorum :) bir çok avrupa ülkesi gördüm umarım bir gün İspanya da olacak bu ülkeler içerisinde..İspanyolcaya gelince çok istiyorum ama şehrimde kurs yok :(

Back