İspanyolca öğrenmek isteyenler buraya

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
Arkadaşlar İspanya'ya ve de İspanyolca'ya sizde benim gibi aşıksanız sizleri de burada görmekten mutluluk duyacağım...:enbuyukkk:

Ben yaklaşık 1 sene kursa gittim.Şuan fazla vakit ayıramıyorum:gitme:

Üye olduğum ücretsiz bir site var.Sitede dünya üzerindeki milyonlarca kişi ile görüşebiliyorsunuz.Mesela siz bir İspanyol'a Türkçe,İspanyol'da size İspanyolca öğretiyor.Ayrıca bir sürü kelimeyi resimli,sesli ve altyazısını İngilizce olarak öğrenebiliyorsunuz.Hem İngilizce pratik yapıyorsunuz hem de İspanyolca öğreniyorsunuz.Site ismi paylaşmam belki uygun olmayabilir;ama isteyene özel mesaj atarım...
opuyorumnanaktan

Sizler de bildiklerinizi bizlerle paylaşırsanız sevinirim...a.s.

Bende ispanyolca ögrenmeyi çok isterdim :1rolleyes: ama malesef hiçbilmiyorum :kedi:

Latince biliyorum, ama ispanyolcaya kafayi felaket taktim.. bana özelden yollarmisin sitenin adresini canim

Bende ispanyolca ögrenmeyi çok isterdim :1rolleyes: ama malesef hiçbilmiyorum :kedi:

Canım inan bana İspanyolca çok;ama çok kolay bir dil.Tabii ki pratik yapmazsak unutabiliyoruz.Mesela ben İnan eskiden daha çok vakit buluyordum.Şimdi elimden geldiğince devam ettirtmeye çalışıyorum;fakat eskisi gibi olmuyor tabii ki..

evet ispanyolca cok kolay turkceye cok benzıyor subjuntivo haricc

birde ispanyolcanın Türkiye de çok sınırlı öğreten yeri.. istanbuldaki cervantes haricinde adam akıllı neresi var..şahsen tömere kalmak istemem..

bende ispanyolca ogrenmeyi cok istiyorum..Banada ozelden site adresini gonderebilirsen cok mutlu olurum..Cok tesekkurler :)

Rica etsem bana da msj atabilir misin sitenin adını cnm,gerçekten İspanyolca öğrenmeyi çok istiyoruma.s.

Arkadaşlar,

Eğer site adını vermek yasak değilse bugün atacağım.

bende kendi çapımda yavaş yavaş ispanylca öğrenmeye başladım.
Size tavsiyem bol bol ispanyolca şarkılar dinleyin biraz araştırma yaptıktan sonra buraya şarkı isimleri yazacağım kulağınıza hoş gelmeyen şeylerden zevk almazsınız ve soğursunuz o yüzden güzel şeylerle eğlenceli bi şekilde başlayalım değil mi :)

ben fransızca biliorm,
yazında ispanyolcaya gittim ve çok rahat ettim birbirine çok yakın ve çok kolay gibime geldi,
hala devam ediyorum ama sanki hepsini biliomuşum gibime gelior,kelimelerin okunuşlarından anlamları çıkarılıor,
,fiil çekimleri çok kolay,uyum muyum fıransızcadan sonra fındık fıstık gibi...
yeni başlayanlar da çok rahat öğrenebilir,çok zevkli bir dil

çok merak ettim şimdi opuyorumnanaktan

çok merak ettim şimdi opuyorumnanaktan

O zaman kısa bi giriş yapalım :)

Önce bi kaç şarkı adı veriyim :) indirlem ve dinleyelim kulak aşinalığımız olsun :)

rakim y ken-y: amigo
la factoria : perdone
Kendinizi ispanya sokaklarında hissetmek isterseniz Manu Chao'nun Rumba de Barcelona
şarkısı tercihiniz olabilir :)

ıspanyanın çingene kızlarının yanık sesinden hüzünlü bişey dinlemek isterseni yasmin levy me voy'u tavsiye ederim :)

Şimdi :) kısa bi giriş yapalım tanışma faslına :)

Birine hal hatır sormak istersek ¿Cómo estás? sorusunu yöneltiriz ve yazıldığı gibi ayen okunur.(komo estas )
ANCAK.! hal hatır soracağımız kişi arkadaşımız tanıdığımız yani yakın çevremizden olmayan aramızda mesafe olan bi insansa soru cümlemiz değişiyor.

Bu sefer cümlemizi ¿Cómo está? (komo esta ) diye yöneltiyoruz. (örnek : Türkçe : nasılsın ? , nasılsınız ? )

Eğer çok yakınımız olan bi kişiye soruyosak ¿Que tal? cümlesini yöneltiyoruz. ' Kie tal' şeklinde okunur.

ıspanyolca Türkçe

así-así öyle-böyle !
confortable rahat
excelente muhteşem
feliz mutlu
infeliz mutsuz
bien iyi
mal kötü
muy bien çok iyi
muy mal çok kötü

Eğer beğenirseniz.Ve ilgi duyarsanız bildiklerimi paylaşmaya devam ederim.

Son düzenleme:
site ismini alabilirmiyim arkadaşlar..

gamos teşekkür ederim eğlenceli ve kolay bir dile benziyor takip edeceğim..

ben de bir siteye üye olmuştum... bana sürekli ispanyolca ders gönderiyorlar... gerçi uzun zamandır vakit ayıramıyorum ama vakit ayırabilirseniz süper olur... çünkü telafuz için de sesli videolar var...

ilk başlarda çok hevesliyim ve vaktim vardı...ama şimdi evdeki neti çok rahat kullanamadığım için çalışamıyorum...

konuyu açan arkadaşın bahsettiği siteyi ben de öğrenmek isterim bu arada...

ıspanyolcada kelimeler nasıl çoğullaştırılır ona bi göz atalım önce :)

-Kelimemiz sesli bir harfle sonlanıyorsa -S eki getirilir.
Örnek : Hombre (adam) Hombers(adamlar)

-
Kelime sessiz harfle bitiyorsa -es eki eklenir.
Örnek : Mujer(kadın) (muher şeklinde okunur ama sanki H yumuşatılarak muaer gibi gırtlaktan çıkması gerekir.)
Mujeres (kadınlar )

Şimdi düşünelim karşınızda bir veya birden fazla kız olduğunda nasıl selam verilir.aşağıda kelmeleri verdim yukarıdaki bilgileren yararlanarak takıları getirip bir araya getirin :) kolay gelsin :) bi kaç cevap geldikten sonra cevabı yazacağım. :)

Hola ( merhaba demektir ve ola şeklinde okunur.)
Chica (kız demektir ve çica şeklinde okunur. )

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…