• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ismiyle dalga geçerler mi

Anneyim20

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2019
794
437
103
Merhaba kızım olacak ismini afra koymak istiyorum eşim afra tafra yapma diye dalga gecerler diyor.Aslinda simdiden birkac kisi soyledi bile cok canm skldi sizce koymalimiyim

Hevesinizi kırmak istemem ama hem kulağa hoş gelmiyor hem de bir deyimin parçası (afra- tafra) olması sebebiyle alternatifler daha iyi olabilir gibi...

İnsanlar özellikle de çocuklar bi isimle dalga geçmek isterlerse yolunu bulurlar. İçinizden gelen ismi koyun zira kimsenin keyfine göre yaşanmıyor

Benim kızımın ismi de Afra. Daha bu zamana kadar kımse dalga geçmedı. Anlamı da çok güzel. Sahabe ismi. Yukarıda bir üye kulağa hoş gelmiyor demiş. Asla katılmıyorum. Kızımın 2 ismi var ama herkes Afra der. Bence gayette hoş.

Merhaba kızım olacak ismini afra koymak istiyorum eşim afra tafra yapma diye dalga gecerler diyor.Aslinda simdiden birkac kisi soyledi bile cok canm skldi sizce koymalimiyim
Selamlar canım.. bence ne alaka dalga geçilecek bi isim degilki ismin anlamı önemlidir .. ne kadar saçma cahilce düşünceler bide öyle diyen kendisi öyle içinden geçirmiş düşünmüş (vesvese yapmış ) yok öyle bişey benim bi tanidikda koydu (benimde bi kızım olursa" Asya, yada Alya düşünmüş tüm🥰

Ben afra ismini beğeniyorum. Şuan hamileyim hatta bi ara kızım olursa koysam mi diye de düşündüm. Icine hangisi siniyorsa onu koy. Millet illa bi kulp bulur.

Esimin bi arkadasi kizina afra ismini koymustu. Duydugumda bende tuhaf bulmustum. Bu sekilde bi endisen varsa zaten koyma canim. Tabiki sizin bileceginiz is ama eger hos bulmayanlar laf edenler olunca takilacaksan baska isimler dusunmelisin bence. Kim ne derse desin takilmam diyosanda koy. Saglikla gelir insallah

Merhaba,Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin .ilk defa duydugum bir isim.Fikir sordugunuz icin yaziyorum,begenmedim.Dalga gecerler vs diye degil ama,kulagima hic hoş gelmedi.Mesels Azra adini da sevmem.Herkesin görüsüne saygi da duyarim tabi ki.

Anlamı güzel olabilir ama anlamı ile seslenmiyoruz insanlara sonuçta . Fonetigi kötü ve dalga gecilmeye çok müsait .Benim fikrim bu.İnsanlara göre yaşanmaz evet ama çocukla yarın bir gün dalga geçildiğinde ,adını bile söylemek istemediginde,bana neden bu adı verdiniz dediğinde bu cevabı küçücük çocuğa veremezsiniz .O kadar güzel isim var ..

Afra koyarsanda dalga geçeceklerini zannetmiyorum ama söylemesi bi değişik, kaba bi isim gibi.
Bebeğin sağlıcakla gelsin inşallah, isim bulmak en kolayı.
Ayşe koy kurtul 😄
Her ailede 1 tane Ayşe vardır ve bence her aileye zaten 1 ayşe lazım😂🌹

Üzülerek eşinize katılıyorum. Anlamı güzeldir onu bilemem, ama insanlar anlamını bilmeyecek. Duydukları zaman ne çağrışım yaparsa akıllarına o gelecek.

İsimlerde anlama çok önem veririm. Fakat tını da önemli afra bana hoş gelmedi ama önemli olan anne ve babanın beğenmesi

Bazı isimler vardır dalga gecilmeye cok müsait. Yani belli ki dalga gecilecek.. Afra isminde böyle bir durum görmüyorum ben acikcasi. Afra tafra deseler ne olacak ki.. Eger icinize siniyorsa kesinlikle koyun derim. Isim hakkinda yorum sormamissiniz zaten guzel mi cirkin mi diye. Ismi yerden yere vuranlar olmus.. Yeni cikan veya hic duyulmamis bir isim de degil. Senelerden beri duyulan bir isim. Afra bana Azra'yı animsatti. GENEL olarak hic begenilmeyen bir isim ama ben cok begeniyorum.. Yeni bir secenek varsa anket acabilirsiniz.. Cok icinize siniyorsa esinizi ikna edin bence koyun :)

Back
X