İSMİN ANLAMINI BULAMIYORUM YARDIM

zeynepp444

ALLAH İÇİN OLMAYACAKSA OLACAKLARIN Bİ ÖNEMİ YOK
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2017
575
586
103
Merhaba kızlar 36 haftalık gebeyim bir kızım olacak inşaALLAH eşimin babaannesinin ismi Gafure ya da Gaffure koymak istiyor o kadar araştırmama rağmen anlamını bulamadım bilen varsa lütfen yardımcı olabilir mi?

Gafur. Allah'ın isimlerinden (esmâ-i hüsnâ) biri. Gafur kelimesi, sözlükte "örtmek, gizlemek, kirlenmekten korumak için bir şeyin üstünü örtmek" mânasındaki gafir (gufran, mağfiret) kökünden sıfat olup "birinin kusurunu örten, suçunu bağışlayan" anlamına geliyor

Arapça bir kelime ve Allah'in isimlerinden bir isimdir. Bu ismi kaldiramaz bünyesine ağır gelir ve devamlı Allah korusun hasta olur.ismi kaldıracağı bir şekilde vermek lazım ama tabiki yinede herkesin kendi fikri ve düşüncesine saygimiz sonsuz rabbim sağ salim kucağınıza almayı nasıp etsin

Kadın tanrı olarak geçiyor çok ağır bir isim bu ismi kaldırmak gerçekten çok zor bebeğe böyle bir yükü yüklemeyin bence sadece kimlikte ikinci isim olarak yazdırabilirsiniz esin çok istiyorsa eğer ama kulağına okumayın derim

Acaba kadın tanrı anlamının geçtiği sayfanın linkini atabilir misiniz yüzlerce kez bakmamak rağmen en ufak bi anlam bulamamıştım

Acaba kadın tanrı anlamının geçtiği sayfanın linkini atabilir misiniz yüzlerce kez bakmamak rağmen en ufak bi anlam bulamamıştım
Gafur olarak bakıyorsun o zaten Allahın ismi anlamı da yazıyor sonuna e ekleyince kadın olarak oluyor kamil kamile sabri sabriye gibi düşün

Gafur olarak bakıyorsun o zaten Allahın ismi anlamı da yazıyor sonuna e ekleyince kadın olarak oluyor kamil kamile sabri sabriye gibi düşün

Ama bu tanrıça manasını vermez ki.

Halim de Allah'ın isimlerinden, Halime de gayet koyulan bir kadın ismi.

Nur da Allah'ın bir ismi.

Ama bu tanrıça manasını vermez ki.

Halim de Allah'ın isimlerinden, Halime de gayet koyulan bir kadın ismi.

Nur da Allah'ın bir ismi.
allahın isimleri ağır isimdir nur ismini genelde tek başına koymazlar ilk olarak yazdıgımda da söylemiştim 2 isim şeklinde koyabilirsiniz tek başına çok agır olur herkes kaldıramaz diye

Eşinizin annesi babası olsa ki bunada karşıyım ama hadi neyse derim . Siz bu ismi koyucakmısınız?
Herkezin kendine göre Ailevi değerleri var tabi ki koyabilirim neden olmasın... Koymadım o da ayrı bişey

Çünkü çok kötü bir isim. Çocuğunuz büyüdüğü zaman size neden bu isim diye kızabilir.

Kime göre neye göre kötü Benim için ismin anlamı önemli olan ahirette bunun için hesaba çekilmek istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…