- 22 Şubat 2017
- 5.229
- 14.638
- 198
- Konu Sahibi Mihribantje
-
Begenmedıgınız türkünün üstüne bi tane zamane sarkısı sogleyin. Türkü demek köylğ demek degildir. Türku genel olarak dinlemem ama sewdigim türküler de var. Yasınız kucuk sanırım o sebeple boyle dusundunuz. Bence Mihriban çok anlamlı, artık otantik sayılabılecek bir isim. Arkadaşlarınıza kulak asmayın.beril , sude, arya , alya bı bunlara bak soylerken, bir de Mihriban a bak. İstemeden bas harfını buyuk yazıyorsun.Sanirim türküsü yuzunden değiştirmek isterdim. Zuleyha, Mihriban, sakine gibi isimleri duyunca kafamda direkt türküleri calmaya basliyor.
Begenmedıgınız türkünün üstüne bi tane zamane sarkısı sogleyin. Türkü demek köylğ demek degildir. Türku genel olarak dinlemem ama sewdigim türküler de var. Yasınız kucuk sanırım o sebeple boyle dusundunuz. Bence Mihriban çok anlamlı, artık otantik sayılabılecek bir isim. Arkadaşlarınıza kulak asmayın.beril , sude, arya , alya bı bunlara bak soylerken, bir de Mihriban a bak. İstemeden bas harfını buyuk yazıyorsun.
ben ne demek istediginizi anladim.Benim icinde en önemlisi fonetikdir.Ismin okunurken kulaga nasil geldigidir.Bu konunun basindan beri ismi tekrarliyorum.Farkındayım ama bu tarz dizilime sahip diğer isimlerde bu tınıyı almıyorum nedense.
Altın dişli heyriye hıldır hıldır yürüye... Var birdeTabi tabi, mesela burcuyu duyunca da kafamda burcu burcu ... olmam ki taburcu caliyor, isimlerin sarkilarda kullanilmasi yasaklanmali.
Güner bence de güzel bir isim 42 yil önce okul arkadasimin adini güner koymuslar.Güner bir yengemizin adı, anlamını bilmiyorum ama kadın öyle asildi ki bu ismi hiçbir zaman kötü düşünemedim. Bende zenginlik ve asaleti çağrıştırıyor. Diğer saydığınız isimler de ailenin diğer kadınlarında var ama onlar için yorum yapmayacağım...
Isminizi ben de cok sevenlerdenim.Ben de kizimin adini leyla koydum.Adina sarkiler , türküler, siirler yazildigi icin.Tabi anlami ve söyleniside cok önemli.Benim adim adina en cok sarki yazilan kadin isimlerinden. Hani soyle incecikten... :))
O yuzden cok memnunum sarkilara isim yazilmasindan.
Ümit diye bir arkadasim var. Tamamen can sıkıntısından bir koleksiyon oluşturdum kendime. Uc yildir icinde her ümit kelimesi gecen sarkiyi ona atiyorum mesela :))
Kezban isterdim adimi sakamisiniz ya siz mihriban çok narin bir isim modern nedir Yahu isimde modermi olunur Amerikan ozentisi dandik isimler katiyor simdiki aileler sanki hep minik bebek kalacak aleyna Kat 80 yasinda aleyna nene olsun o ne be oyle oglumun adi peygamber efendimizin amcasinin ismidir adiyla yasasinismim Mihriban 20 yasindayim ve ismimi degistirmeyi dusunuyorum. ismimden bazen utaniyorum cunku gunumuzde modern bir isim degil ve pek yaygin bir isimde degil. bana yakismadigini dusunuyorum acikcasi. Mihriban denince köylu bi kiz aklima geliyor, bencede yakismiyor sana demisti bir arkadasim. bundan dolayi daha fazla kafaya takmaya basladim. ismimin cemre veya melisa olmasini isterdim. sizce degistirmeye degermi ve bu zor bir surec mi? isminiz Mihriban olsaydi degistirmiydiniz?
Ben olsam değiştirmezdim. Zamanın tırt modern isimlerinden çok daha iyi olduğunu birkaç sene sonra anlayacaksınız.
Elif'lere, Zeynep'lere hasretiz resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?