- 11 Ocak 2017
- 2.830
- 9.589
- 158
- 36
- Konu Sahibi Mihribantje
-
Tövbe edip çocuk uyuturken kk okumaktan vazgeçmeliyim.Ay isim uydurup uydurup anlamını sorarsan da “ cennete düşen ilk küp şeker” diyorlar
Boşverin lütfen
Gayet de güzel isminiz
Evet biliyorum. Rüyamda görme kısmı için enteresan demistimÖmür unisex bir isim. Hatta duyduğum erkek ömürler kız ömürlerden daha fazla..
Çoook ama çook sevdiğim isimlerden. Musa Eroğlu'ndan Mihriban türküsünü her dinlediğimde ah be keşke adım Mihriban olsaydı derim. Samimiyetle söylüyorum çok sevdiğim bir isim. Herkes sevecek diye bir kaide yok. Kimbilir anne babanız ne güzel heyecanla koymuştur belki deismim Mihriban 20 yasindayim ve ismimi degistirmeyi dusunuyorum. ismimden bazen utaniyorum cunku gunumuzde modern bir isim degil ve pek yaygin bir isimde degil. bana yakismadigini dusunuyorum acikcasi. Mihriban denince köylu bi kiz aklima geliyor, bencede yakismiyor sana demisti bir arkadasim. bundan dolayi daha fazla kafaya takmaya basladim. ismimin cemre veya melisa olmasini isterdim. sizce degistirmeye degermi ve bu zor bir surec mi? isminiz Mihriban olsaydi degistirmiydiniz?
Benim de annemin adı güner olduğu için seviyorum bu adı ve kötü olduğunu da düşünmüyorum ama 50 yıl evvel Ayşe , Zehra gibi duru isimleri koymak varken , nerden akıllarına gelmiş de bu zor isimleri koymuşlar diye düşünürüm hep..Güner bir yengemizin adı, anlamını bilmiyorum ama kadın öyle asildi ki bu ismi hiçbir zaman kötü düşünemedim. Bende zenginlik ve asaleti çağrıştırıyor. Diğer saydığınız isimler de ailenin diğer kadınlarında var ama onlar için yorum yapmayacağım...
Ben cok severim mihriban ismini.. Hele ki türküsü... Lambada titreyen alevi usuten hatundur mihriban.. Sakın ismini hor görme hatta ac o türküyü sozlerini oku bir yandan, bir yandan da Arif Sag dan dinle.. Manga nin yorumunu da dinle hatta.. İsmin cok hem de pek cok guzel bir isim!ismim Mihriban 20 yasindayim ve ismimi degistirmeyi dusunuyorum. ismimden bazen utaniyorum cunku gunumuzde modern bir isim degil ve pek yaygin bir isimde degil. bana yakismadigini dusunuyorum acikcasi. Mihriban denince köylu bi kiz aklima geliyor, bencede yakismiyor sana demisti bir arkadasim. bundan dolayi daha fazla kafaya takmaya basladim. ismimin cemre veya melisa olmasini isterdim. sizce degistirmeye degermi ve bu zor bir surec mi? isminiz Mihriban olsaydi degistirmiydiniz?
ismim Mihriban 20 yasindayim ve ismimi degistirmeyi dusunuyorum. ismimden bazen utaniyorum cunku gunumuzde modern bir isim degil ve pek yaygin bir isimde degil. bana yakismadigini dusunuyorum acikcasi. Mihriban denince köylu bi kiz aklima geliyor, bencede yakismiyor sana demisti bir arkadasim. bundan dolayi daha fazla kafaya takmaya basladim. ismimin cemre veya melisa olmasini isterdim. sizce degistirmeye degermi ve bu zor bir surec mi? isminiz Mihriban olsaydi degistirmiydiniz?
Yoo ben türküden bağımsız olarak düşündüm..
Misal bir arkadaşım var adı özlem . Ben onu özlem dışında bir isimle düşünemiyorum yani bir gün adını değiştirse üzülürüm :)
Bir de Mihriban gerçekten çok güzel bir isim
Mesela benim annem 6 kız kardeş , sonlara doğru isimleri uydurmasyon yapmışlar mesela bir tanesi güner :) ismin böyle bir şey değil ki üzülüyorsun.. ya da mürüvvet Münevver falan da olabilirdi ..
İsminizi değiştirmek istiyorsanız değiştirirsiniz elbette ama neden isminizden utanıyorsunuz? Modern isim??? İsimleri modern klasik diye kategorize edenler bizleriz, neye göre modern mesela ? 5 yıl sonra çok farklı isimler türeyecek, o zamanda sizin aklınızdaki isimler eski isim yani klasik isim olarak nitelendirilecek, oysa ismin eski bir isim olmasının hiçbir önemi yok, o ismi özel yapan sizsiniz, aileniz.ismim Mihriban 20 yasindayim ve ismimi degistirmeyi dusunuyorum. ismimden bazen utaniyorum cunku gunumuzde modern bir isim degil ve pek yaygin bir isimde degil. bana yakismadigini dusunuyorum acikcasi. Mihriban denince köylu bi kiz aklima geliyor, bencede yakismiyor sana demisti bir arkadasim. bundan dolayi daha fazla kafaya takmaya basladim. ismimin cemre veya melisa olmasini isterdim. sizce degistirmeye degermi ve bu zor bir surec mi? isminiz Mihriban olsaydi degistirmiydiniz?
Son paragraf duygulandırdıİsminizi değiştirmek istiyorsanız değiştirirsiniz elbette ama neden isminizden utanıyorsunuz? Modern isim??? İsimleri modern klasik diye kategorize edenler bizleriz, neye göre modern mesela ? 5 yıl sonra çok farklı isimler türeyecek, o zamanda sizin aklınızdaki isimler eski isim yani klasik isim olarak nitelendirilecek, oysa ismin eski bir isim olmasının hiçbir önemi yok, o ismi özel yapan sizsiniz, aileniz.
Ailenize kızıyormuşsunuz ya, doğduğunuzda yüzünüzü ilk gördüklerinde, kucaklarına alıp o süt kokunuzu ilk içlerine çektiklerinde, sağlıklı olarak dünyaya geldiğiniz için şükrettiklerinde duydukları mutluluktur isminizi özel kılan, anne babanız utandığınız isminizle size seslendiklerinde kim bilir ne manalar yüklüyorlardır, evlat, can, sevgi, hayat, en değerli varlığımız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?