ismim sizce cokmu kotu?

Ay isim uydurup uydurup anlamını sorarsan da “ cennete düşen ilk küp şeker” diyorlar
Boşverin lütfen
Gayet de güzel isminiz
Tövbe edip çocuk uyuturken kk okumaktan vazgeçmeliyim.
Yavrum ağlıyor ben kahkaha atıyorum sayenizde.

*Konu sahibi ben geleneksel isimleri pek sevmem fakat Mihriban bahsettiğiniz kadar eski gelmiyor kulağa. Gayet hoş bir isminiz var.

Konuyu okuyunca Musa Eroğlu'ndan Mihriban türküsünü dinledim ilk önce çünkü çok severim.

İsminiz bence çok güzel manasıyla söylenişiyle asla değiştirilecek bir isim değil, arkadaşınız da köylü ismi diyerek halt etmiş.

Hele ki Melisa yada Cemre isimleri için güzelim Mihriban'ı hiç etmeyin.

Son düzenleme:
Bence çok hoş bir isim, 20li yaşlarda bende ismimi çok beğenmezdim ama şimdi beğeniyorum :)

Çoook ama çook sevdiğim isimlerden. Musa Eroğlu'ndan Mihriban türküsünü her dinlediğimde ah be keşke adım Mihriban olsaydı derim. Samimiyetle söylüyorum çok sevdiğim bir isim. Herkes sevecek diye bir kaide yok. Kimbilir anne babanız ne güzel heyecanla koymuştur belki de

İsmin çok çok güzel. Türküsünün yeri ayrı bende belki ondandır. Mihriban denince aklıma naif sarı saçlı sevimli bi kız geliyor..

Benim de annemin adı güner olduğu için seviyorum bu adı ve kötü olduğunu da düşünmüyorum ama 50 yıl evvel Ayşe , Zehra gibi duru isimleri koymak varken , nerden akıllarına gelmiş de bu zor isimleri koymuşlar diye düşünürüm hep..
Burada zikrettiğimiz isimlerden olan yahut sevdikleri bu isimlerde olanlar varsa ve kötü isimler olarak yazdığımızı düşünüp, alınan olduysa sizin vesilenizle özür dileyeyim..

Geçen yıllarda Abdürrahim Karakoç rahmetli olduğunda, cenazesinde Mihriban isimli bir kadinla röportaj yapmışlardı. Ağlıyordu, izlemistim.
O kadın torunu imiş.
O kadar çok sevmiş ki torununa o ismi vermiş. Hep merak ederdim, o turkudeki Mihribanı...
Bence sırf bu öyküsü yüzünden bile o isim sevilir arkadaş...
Çok Derin...
Çok masum bence..

Mihriban şahane bir isim bence. Özel ve güzel bir kadın izlenimi yaratıyor bende. Ayrıca köylü olmak kötü bir şey değildir. Zamane tikilerindense köylü olmayı tercih ederim.

Sarı saçlarını deli gönlüme bağlamışım çözülmüyor Mihriban.. :) Çok severim bu ismi. Ayrıca köylü vs olmamış. "Köylü halkın efendisidir."

Ben cok severim mihriban ismini.. Hele ki türküsü... Lambada titreyen alevi usuten hatundur mihriban.. Sakın ismini hor görme hatta ac o türküyü sozlerini oku bir yandan, bir yandan da Arif Sag dan dinle.. Manga nin yorumunu da dinle hatta.. İsmin cok hem de pek cok guzel bir isim!

Bence mihriban çok güxel bir isim ayrica yeni nesil isimlerden bende hiç haz etmiyorum.Ortalikda binlerce derin, duru gibi cocuk isimleri mevcut.Ben sahsen az duyulan az bilinen isimleri severim.Ayrica insanin ismi findik limon yosma bir isim degilse yetiskin bir insanin ismini degistirmesi bende kompleksli intibasi uyandiriyor

Kisaltılmışı olarak mihri diyebilirsiniz cokta güzel bir isim.

Anneniz altı kız, bir erkek kardeş mi yoksa? Benim de tanıdığım bir Güner var da, ay tanıdık çıkmayalım bide :)) Güner sıradan bir isim aslında bkz. Güner Ümit mesela ama çok konmuyor.

İsminiz çok zarif ve anlamlı bence. Yeni jenerasyonda çocuklara çok sığ anlamsız özensiz isimler koyuluyor, isminizi türküden dolayı değiştirmek istiyorsanız da biraz zaman geçtiğinde o türküleri dinlediğinde şuanki gibi hissetmeyeceksin, zaman geçtikçe her şeyin anlamı daha farklı gelmeye başlıyor insana. Ben mesela her türlü müziği dinlerim ama gençlikte ergenlikte hatta şuan bile rock ağırlıklı müzik dinlesem de türkülerin yeri cok ayrıdır bende, hatta bazılarını önceden dinlediğimde sevsem bile şuan daha farklı anlamları olduğunu hissettiğim ve dinlerken çok daha derine indiğim türküler mevcut, bunu niye bu kadar anlattığıma gelince Mihriban türküsü çocukken de çok sevdiğim şimdilerde dinlerken hepten ayrı güzel gelen bir türkü, o dediğiniz melisa falan gibi isimlerde sizin isminiz gibi bir derinlik yok bence.

İsminize türkü yazılmış bence çok havalı bir durum bu

İsminizi değiştirmek istiyorsanız değiştirirsiniz elbette ama neden isminizden utanıyorsunuz? Modern isim??? İsimleri modern klasik diye kategorize edenler bizleriz, neye göre modern mesela ? 5 yıl sonra çok farklı isimler türeyecek, o zamanda sizin aklınızdaki isimler eski isim yani klasik isim olarak nitelendirilecek, oysa ismin eski bir isim olmasının hiçbir önemi yok, o ismi özel yapan sizsiniz, aileniz.

Ailenize kızıyormuşsunuz ya, doğduğunuzda yüzünüzü ilk gördüklerinde, kucaklarına alıp o süt kokunuzu ilk içlerine çektiklerinde, sağlıklı olarak dünyaya geldiğiniz için şükrettiklerinde duydukları mutluluktur isminizi özel kılan, anne babanız utandığınız isminizle size seslendiklerinde kim bilir ne manalar yüklüyorlardır, evlat, can, sevgi, hayat, en değerli varlığımız.

Son paragraf duygulandırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…