- 25 Aralık 2014
- 8.159
- 27.731
- 748
- Konu Sahibi Mihribantje
-
Ne acaba anlami. Kötü degil ama Mihri biraz peri piri gibi oluyoçok kararsızım Mihriban Mihrimah isimlerini duymustum ama Mihri ismini hayatımda ilk defa rüyamda duydum. Bilemiyorum kafam karısık
Bir de her ismin sonuna su getirilmesi
Kimse ne olur üzülmesin ama yeni nesil tırt isimleri duydukça eski isimlerin ne güzel tınısı, anlamı varmış diyorum. Anlamsız ahenksiz öyle tuhaf isimler duyuyorum ki. Tamam çok eski olmasın ama yani çok garibime gidiyor yeni nesil isim akımları. Ama tabi tercih sizin ne diyelim beğenmiyorsaniz zamanı gelince değiştirin. Ama Mihriban çok şiirsel bir ad
Nurhayat cok arabesk bir isim ama delikanli geliyor kulaga ve isminiz cok güzelmiş gerçekten.Nur ismini çok severim hatta ismimin Nurhayat olmasını çok isterdim. Feryal olmuş, olsun ismimi de seviyorum ama ne bileyim Nurhayatında ayrı bir havası var
Güner bir yengemizin adı, anlamını bilmiyorum ama kadın öyle asildi ki bu ismi hiçbir zaman kötü düşünemedim. Bende zenginlik ve asaleti çağrıştırıyor. Diğer saydığınız isimler de ailenin diğer kadınlarında var ama onlar için yorum yapmayacağım...Yoo ben türküden bağımsız olarak düşündüm..
Misal bir arkadaşım var adı özlem . Ben onu özlem dışında bir isimle düşünemiyorum yani bir gün adını değiştirse üzülürüm :)
Bir de Mihriban gerçekten çok güzel bir isim
Mesela benim annem 6 kız kardeş , sonlara doğru isimleri uydurmasyon yapmışlar mesela bir tanesi güner :) ismin böyle bir şey değil ki üzülüyorsun.. ya da mürüvvet Münevver falan da olabilirdi ..
Ne acaba anlami. Kötü degil ama Mihri biraz peri piri gibi oluyo
Gülce'Düzen böyle bu gemide
Eskiler yiter yenide.
Beni değil,sen seni de
Unutursun Mihribanım' demiş üstad Abdürrahim Karakoç.
Mihriban bir türküden ziyade vuslatı olmayan tertemiz bir sevdanın adıdır,şiiridir aslında.
Hikayesini bilmiyorsanız okumanızı tavsiye ederim.
Çok güzel bir isminiz var bence.
İleride bir kızım olursa ismi Mihriban yada Gülce olsun isterim..
Ay duymadımDoga rutkayi gordun mu Piraye koydu bayildim valla.
Güzelmiş anlamı. GüneşMihri guzeldir canim gunes demek mihrimah gunes ay demek. Mahın ay anlami var. Farsca isimlere bayiliyoring..... Şimal ismi eski ama hoş oda kuzey demek
Benim adim adina en cok sarki yazilan kadin isimlerinden. Hani soyle incecikten... :))Tabi tabi, mesela burcuyu duyunca da kafamda burcu burcu ... olmam ki taburcu caliyor, isimlerin sarkilarda kullanilmasi yasaklanmali.
Ömür unisex bir isim. Hatta duyduğum erkek ömürler kız ömürlerden daha fazla..Ben hamile değilim ama bende Ömür ismini görmüştüm ama cocuk erkekti . Cok enteresan gerçekten
Koycak misiniz peki
Köylü ismi diye yazmanız hiç göz değil. Sanki öcüden söz eder gibi.
Yaşta küçük değip ki ergen tribi diyeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?