- 11 Temmuz 2016
- 2.052
- 3.511
- 133
- 32
- Konu Sahibi Mihribantje
-
Haha benim anneannem de öyle. İsmi Sevim en küçükleri. Ama ablalarının ismi münevver, mürüvvet, Semahat, SebahatYoo ben türküden bağımsız olarak düşündüm..
Misal bir arkadaşım var adı özlem . Ben onu özlem dışında bir isimle düşünemiyorum yani bir gün adını değiştirse üzülürüm :)
Bir de Mihriban gerçekten çok güzel bir isim
Mesela benim annem 6 kız kardeş , sonlara doğru isimleri uydurmasyon yapmışlar mesela bir tanesi güner :) ismin böyle bir şey değil ki üzülüyorsun.. ya da mürüvvet Münevver falan da olabilirdi ..
Ay evet ya, anlamı da çok güzel, saçları gece gibi siyah kadın demekmiş, bir de aklıma Ali Rıza Bey'in kızına '' Leyla, ela gözlü bir çöl ahusu''dediği geliyor aklımaBende Leyla ismini beğeniyorum eski ama guzel
Bende seviyorum ismimi. 90lara damga vurmuş isimlerden. 94luyum bende :)Ama bence artık Büşralar, Senalar bir Ayşe olma yolunda ilerliyor yani zamansız isimlerben çok seviyorum :)
Nasil hasret kalindiysa son 10 yilda dogan kizlarin 5 i zeynep 3 u elifBen olsam değiştirmezdim. Zamanın tırt modern isimlerinden çok daha iyi olduğunu birkaç sene sonra anlayacaksınız.
Elif'lere, Zeynep'lere hasretiz resmen.
MihriNur nasıl ??Evet mihri gunes ve eylul ayi demek :) anlami guzel aslinda ama sanki soyleneyisi guzel degil tamamlanmamis gibiyoksa bana mi oyle geliyor
Nasil hasret kalindiysa son 10 yilda dogan kizlarin 5 i zeynep 3 u elif
Mihrinur ne bilim pek begenemedimMihriNur nasıl ??bence kulağa hoş geliyor
Tuik verilerine gore son 10 yilda Türkiye'de en cok koyulan kiz ismi Zeynep, kizimin birsuru arkadasinin ismi de Zeynep, hatta iki isim olarak Ayşe Zeynep, Ayşe Elif de çok.
Eski isimler iyidir, yenileri kötüdür, dusuncesine de cok karsiyim,
Zeynep, Ayşe, Elif gibi eski isimler, Ebru, Özlem, Deniz gibi klasiklesen isimler ya da Duru, Defne, Naz gibi son donem populerlesen cok klas isimler var.
Eskiyi ovecegiz diye, yeniyi yermeye, ya da eski isimlerden sonu "ha" ile bitenler gibi tinisi kotu olanlari yuceltmeye gerek yok.
Mesela Umay muhtesem bir isim bence, cok modern, ve bu saydigimiz isimlerin hepsinden cok daha eski (orta asya turk mitolojisinden bir isim) yucelteceksek bunlari yuceltelim.
Guzel bir anlami ve naifligi olsun isimlerin.
Nur ismini çok severim hatta ismimin Nurhayat olmasını çok isterdim. Feryal olmuş, olsun ismimi de seviyorum ama ne bileyim Nurhayatında ayrı bir havası varMihrinur ne bilim pek begenemedimmihri ve nuru yakistiramadim
MihrisuMihrinur ne bilim pek begenemedimmihri ve nuru yakistiramadim
Kiz kardesimin ismi Azra Nur :) nur ismi tek olarak guzel aslindaNur ismini çok severim hatta ismimin Nurhayat olmasını çok isterdim. Feryal olmuş, olsun ismimi de seviyorum ama ne bileyim Nurhayatında ayrı bir havası var
Mihrisu hahahaMihrisu
valla ismin güzel bence. Allah nasip ederse bi kızım olacak ve geçen gün rüyamda birisi bana çocugun kızz olacak adını “Mihri” koy diyorduismim Mihriban 20 yasindayim ve ismimi degistirmeyi dusunuyorum. ismimden bazen utaniyorum cunku gunumuzde modern bir isim degil ve pek yaygin bir isimde degil. bana yakismadigini dusunuyorum acikcasi. Mihriban denince köylu bi kiz aklima geliyor, bencede yakismiyor sana demisti bir arkadasim. bundan dolayi daha fazla kafaya takmaya basladim. ismimin cemre veya melisa olmasini isterdim. sizce degistirmeye degermi ve bu zor bir surec mi? isminiz Mihriban olsaydi degistirmiydiniz?
Adamcağız Mihriban’ın sarı saçlarına düğüm etmiş yüreğini.Duysa kesin ben güzele güzel demem ismi Mihriban olmayınca derdi.Abdürrahim Karakoç duysa bu cümlenizi,kahrolurdu...
Mihrisu hahaha
Ben hamile değilim ama bende Ömür ismini görmüştüm ama cocuk erkekti . Cok enteresan gerçektenvalla ismin güzel bence. Allah nasip ederse bi kızım olacak ve geçen gün rüyamda birisi bana çocugun kızz olacak adını “Mihri” koy diyordu
çok kararsızım Mihriban Mihrimah isimlerini duymustum ama Mihri ismini hayatımda ilk defa rüyamda duydum. Bilemiyorum kafam karısıkBen hamile değilim ama bende Ömür ismini görmüştüm ama cocuk erkekti . Cok enteresan gerçekten
Koycak misiniz peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?