İSMEK

Ben de bu tarz kurslara çok kızıyorum sizinki başka tabi
ben 5 yıl hem çalıştım hem okudum iş yeri açma belgesi ve ustalık belgesi aldım
5 ay bile sürmeyen kursa gidene de geçerli belge verilince biz kendimizi enayi gibi hissediyoruz doğal olarak

Üniversitede yanlış bir bölüm tercihi yaparak hayalimdeki bolumu okuyamadım. Şimdi bu şekilde telafi etmek istiyorum. Tabiki farkındayım tak diye öğretmen olamıycağımı yardımcı abla olarak alınacağımı. Ben sadece bunu sordum ama kk hatunları dikenli olduğundan patlamaya hazır bomba olarak her bir konuda ters cevap vermeyi bur sorumluluk gibi görüyorlar.

ismekten alınan bir sertifikayla ablalık da yapılmasın en azından .

Ona bişey diyemem hiç öylelerine rastlamadım, benim hobimdi mesela fotoğrafçılık. O sertifikayı sadece çok zorda kalırsam kullanıcam, ben fotoğrafçı oldum demedim asla. Şimdi o sertifikayı alan çalışma imkanı bulabiliyorsa çalışsın, öyle bi fırsat verilmiş çünkü bu insanlara, kalkıp da tepki gösteremeyiz. Zaten sistem baştan bozuk...

kk hatunları dikenli ne demek? burda bir şey sormuşsun biz de kendi fikrimize göre eleştiriyoruz.işine gelmeyince hakaret edemezsin.kibledim.

Kendini geliştirmek istemen çok güzel, bu kurs programından sonra ne oluyor onu bilemiyorum malesef. Ama yukarıda arkadasların cogu olunamaz yardımcı ogretmen belki demiş, evet normal şartlarda boyle olması lazım..

Lakin ankaradan ornek veriyorum size, kime sorduysam özel kreşlerde anaokullarında öğretmen. Bizzat şahit olduğum durumlar çok var, özel kreşlerdeki öğretmen sandığımız kızlar lise mezunu aslında, ne bir kurs sertifikası, ne bir cocuk gelisimi diploması.. Kreş mudurlerinin aradı tek şey çocuk sevgisi ve sabır. Bizzat gözlemlediklerim bunlar, kızlar 18-21 yaş aralığında, her biri baş öğretmen güya bu özel kurumlarda..

iç mimarlık kursuna gittiği hatta yarım bıraktığı halde mimarım ben diye dolaşan birini tanıyorum. Türkiye de hiç bir şeye değer verilmiyor ki eğitime verilsin...

kk hatunları dikenli ne demek? burda bir şey sormuşsun biz de kendi fikrimize göre eleştiriyoruz.işine gelmeyince hakaret edemezsin.kibledim.
O zaman moral bozarak yada sert çıkışarak cevap vermiyceksiniz. Ben burda oğretmen olucak 4 sene okuyanların yerini ben alicam bide torpil yaptırıcam demiyorun. Akil danışıyorum yererek cevap veriyorsunuz. Bende sizi kibliyorum.

ismekten alınan bir sertifikayla ablalık da yapılmasın en azından .

İyi de kim yapacak? Bu ablalar yeri geliyor kreşi topluyor, yeri geliyor çocuklara yemek yediriyor, küçükse tuvalet ihtiyacına yardımcı oluyor. Kasteddiğim şey 4, 5 yaşlarındaki çocuklar değil ki sadece. 6 aylıktan itibaren bebekler kreşe verilebiliyor. Öğretmenler yetişemiyor, stajyer öğrenciler kalıcı değil, kimin yapmasını bekliyorsunuz? Çocuk gelişimi okuyanlar var, onların bir kısmı 4 yıla tamamlayıp öğretmen olmak istiyor, bir kısmı ablalık ya da yardımcı öğretmen statüsü altında düşük maaşa çalışıyor, bir kısmı da kendini geliştirmek için okuyor, evlenince çalışmıyor.

İsmek kursları iyidir, insanın kendisini geliştirmesi için başlangıçtır. Ayrıca sertifika aldı diye, dünyanın maaşını da almıyorlar. Alacağı para en iyi ihtimal asgari ücrettir.

Bunlara zaten bende çok karşıyım. 4 sene dirsek çürütenler boşta liseyi bitirenle ögretmen tabiki buyük bir sistem bozukluğu. Ben yazımda ögretmen veya yardımcı ögretmen abla diye aordum ki ögretmen yazarken çok ilerki aşamaları kastettim. Bu benim bir hayalim onu gerçekleştirmek istiyorum ben yarın öğretmen olayım demiyorum ki. Çok teşekkür ederim size :)

Kızlar gerilmeyin boş yere. ASENK in demek istediğini anladım. O da kendince haklı. Yine diyorum sistem baştan bozuk, ekmek aslanın ağzında artık. Ben de 4 sene biyoloji okudum işsizim, şu an polislik sınavına hazırlanıyorum. Nerden nereye... Artık kendi paranı kazanmak kısmet işi. Kendi okuduğu bölümde iş yapan zaten çok az. Bi şekilde para kazanıp hayatımızı kurtarmamız lazımsa her yolu denememiz gerek...

Haklısınız, vardır bunu suistimal eden kreşler ama bunun sebebi de denetlemelerin yapılmaması. Gerekli denetimler yapılmazsa, kreş müdürleri daha az maaşla çalıştırabilecekleri personeli tercih ediyorlar. Ama gerekli düzenlemeler ve kontroller yapılsa, öğretmen statüsünde çalışamazlar.

Sertıfıkalıdan çok dıplomalılarda oncelık..

Bunca dıplomalılar acıktayken sanmıyorum sans olsun..

Ablalık yapmak ıcınse genelde stajyer ogrencıler veya meslek liseliler tercih edıloyor dıye okumuştum bı yerde

Kesinlikle, düzenli şekilde denetim yapılması lazım.. Ankarada 100 tane özel kreş varsa 80 tanesi böyle, o kadar fazla artık.. bir çoğunda yardımcı abla olayıda yok.. mesela ankara ümitköy tarafında yabancı eğitim veren özel kreşler var, 2bin tl maaş veriliyor en az, ama öğretmen değil hiçbiri.. müdürü bile değil hatta.

Tabiki zaten o yüzden bu konuyu actım. Bende radyo televizyoon mezunuyum ve işsizim. Çocukları çok seviyorum ve cocuk gelişimi hayalimdi. En azından bir adım için önce sertifika alıp yardımcı abla olarak başlarsam yükselme şansım olur ve gerekirse onun içinde tekrar sınava girerim yani.
Ama niye burda tepki verildi dalga geçilerek anlamadım. Sanki ben hemen sertifikamı alıp öğretmen olucam ben modunda davranıyorum.

Özel anaokullarında ve kreşlerde .rehabılıtasyon merkezlerinde ise servis ablalığı alanında calısabılırsın ama devlet okullarında görev alamasaın canım.

Kuzenim yıllardır aldığı sertifikayla kreşte öğretmenlik yapıyor. Resmiyette öğretmen mi diye geçiyor bilmiyorum.

devletin kresinde değil de özel kreslerde öğretmenlik yapabiliyosun benim ark.yapıyor benimde ne zamandan beri aklimdaydi ama ikinci dönem almiyolarmis galiba çocuk gelişimi bölümüne .s

İsmek bunyesinde calisan tum usta ogreticiler (ozellikle kisisel gelisim branslarinda) en az lisans, cogunlukla yuksek lisans mezunu kisilerdir. Basarili kursiyerin sertifikasi ismek onayli degil MEB onaylidir. 290 dan fazla brans var herbiri icin soz konusu degil tabiki ancak mesleki branslarda minimum ders saati 1200 (bu da ortalama 2 yil egitim almayi gerektirir) saatin ardindan sertifikaniz tek basina hicbir ise yaramaz. Mesleki bir branstaysaniz sonrasinda ilgili kurumlardan kalfalik ustalik gibi belgeler almaniz gerekir. Amaciniz bu ise ismek sizi bu belgeler icin son derece egitir, ancak tek basina yeterli olmaz.

Fakat cocuk gelisimi gibi bir bolumdeyseniz ( ilgili alanda lisans duzeyinde universitelerin egitim verdigi bolumler icin konusuyorum) alacaginiz sertifika sizi asla yillarca dirsek curutenler ile ayni seviyeye getirmez hicbir ozel yada devlet kurumu bu yuzden sizi ana okulu ogretmeni olarak calistirmaz. Ancak ismek te egitim aldiktan sonra tahsilinizi ilgili bolumun univ. Okumaniz hem size kolaylik saglayacaktir hem de is basvurularinda oncelik saglayacaktir ve inanin okulda ogretilmeyen bir cok bilgiyi bu kurumda alabilirsiniz.

Bos vaktiniz varsa ve istanbulda yasiyorsaniz kesinlikle ugramaniz gereken merkezlerdir bilin ki. Mutlaka ilginizi cekecek bir brans vardir orda sizin icin. Sosyallesir, kendinizi gelistirir ve yeni insanlar katarsiniz hayatiniza.

Her yil eylul ayinda kayit donemi baslar ve genellikle kisa surede tamamen doldugu icin acikta kalabilirsiniz. O yuzden katilmak isteyenlere tavsiyem eylulun ilk haftasinda konuyu takip etmeleridir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…