• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işletme mi, uluslararası ilişkiler mi?

GnotiSeavton

yine yeniden...
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
1.854
41
358
Herkese selamlar...

Ben üniversite mezunuyum, bu yıl açıköğretimden ikinci üniversite okumak istiyorum.

Fakat bölüm seçme hususunda işletme ve uluslararası ilişkiler arasında kaldım. fisfisfis

Açıkcası çoğunluk işletme okuyor diye işletmeyi istemiyorum, en kötü MBA yaparım diyorum.

Ama diğer taraftan uluslararası ilişkilerin bana ne gibi bir getirisi olur emin değilim.

Sizler ne düşünüyorsunuz, ne önerirsiniz?

Uluslar arası ilişkiler emin ol çok daha iyi bi bölüm sistemde bu meslekte açık var
Çoğu kişi senin gibi düşündüğü için gitmiyor
Ancak bölümü bitiren arkadaşlarım bugün çok çok güzel yerlerdeler
Tabi her meslekte olduğu gibi bu meslekte de kendini geliştirmen gerekiyor
Dil bakımından
Elçiliklerde yada benzeri yerlerde çok güzel iş imkanları var
İşletmeyse bugün çok anti popülerleşmiş bi bölüm
Çünkü bi kere her üniversitede bu bölüm var yani olmak zorunda çünkü bi üniversitenin açılıp faaliyete geçebilmesi için belli bölümleri bünyesinde bulundurması gerekiyor
İktisat gibi
İşletme gibi
Bu yüzden işletme okursan bugün işsiz olan çoğu gençten bi farkın olmayacaktır
Eğer gözün korkmuyorsa uluslar arasını şiddetle tavsiye ederim

Sevgili Lego bende aslında harfiyen senin dediğin gibi düşünüyorum...

Fakat, bir nokta var ki AOFten "uluslararası ilişkiler" mezunları kolay kolay elçiliklere ve bakanlıklara giremez gibi.

Örgün eğitim olsaydı biraz daha ufuk görünürdü ve üstüne üstlük "mülkiyeciler" dedikleri siyasal mezunları için iş biraz daha farklı tabi...

Çevremde bilirkişilere sorduğumda, işletmenin özel sektörde daha çok kapı açacağını ve daha genel eğitim dersleri verdikleri için iş alan tarafından tercih edilebilir olunacağı söyleniyor.

Neymiş, uluslararası ilişkiler politik,siyasal bir bölümmüş... Evet bir noktada haklılar belki ama, her sene işletmeden mezun olanların sayısı belli, hele hele AOF'te ki orana bakarsak herkes işletmeci(!) bu memlekette...

Gözün korkmuyorsa, demişsinde ; tek korkum hukuk derslerinin fazlalığı...Ezber yeteneğinden oldukça yoksun biriyim çünkü...

Ayrıca yabancı dilimde var, o bakımdan bende uluslararası ilişkilere daha yakın buluyorum kendimi...

Ama işte, bir muallaktır gidiyor...

Bence kesinlikle uluslar arası ilişkiler
Nice boğaziçi,gazi,haceettepe mezunları biliyorum
Dediğim gibi tamamen kendinizi geliştirmekle ilgili bi durum
Tabi ki üniversite adı da önce olacaktır
Ancak referanslarınız ve belli kurslara ve konferanslara katıldığınızı gösteren belgeler dahi üniversitenizin adını önemsiz kılacaktır
Çünkü eğer ben bi işveren olsaydım
Hiç bi şey yapmamış bi hacettepe mezunu yerine birikimli,kendini yetiştirmiş,bölümünden mezun olmuş bir aöf öğrencisini tercih ederdim
Tabi ki yine de siz bilirsiniz :)

Bende bu sene aöf uluslar arası ilişkiler tercih ettim ve hiç düşünmeden seçtim.. İşletmeden daha iiyi olcağını düşünüyorum kaydirigubbakcemile5

ben hacettepe uluslararası ilişkiler okuyorum
işletmeden olan arkadaşlarım var biliyorum onlardan kat kat daha iyi bir bölüm benimki
yalnııız kendini geliştirmen lazım
hangi alanda, her alanda:
politika, ekonomi, tarih, dil yani diller demek daha doğru, hukuk...
kendinizi geliştirmezseniz en iyi üniden de mezun olsanız bi anlamı yok.

Back