• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İslam ülkeleri yanıtladı: Kadın nasıl giyinmeli?

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
[FONT=pt_sansregular][h=1]İslam ülkeleri yanıtladı: Kadın nasıl giyinmeli?[/h][/FONT]
[FONT=pt_sansregular]
fft81_mf1904485.Jpeg
[/FONT]​
[FONT=pt_sansregular]09/01/2014 14:53[FONT=pt_sansbold]A+ A-[/FONT]

[h=5]ABD merkezli Pew Araştırma Merkezi'nin aralarında Türkiye'nin de olduğu 7 İslam ülkesinde yaptığı araştırma 'kadınların toplum içerisinde nasıl giyinmesi gerektiği' konusunda 'ışık tuttu.'[/h]

[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]Pew’un ‘Kadınlar için toplum içerisinde hangi tarz kıyafet uygundur’ sorusuna Türkiye , Tunus, Mısır, Irak , Lübnan, Pakistan ve Suudi Arabistan’dan katılımcılar farklı yanıtlar verdi. Katılımcı ülkeler arasında ‘ne giyeceğine kadının kendisi karar verir’ diyenlerin oranı yüzde 56 ile en yüksek Tunus’ta çıktı. Bu oranın en düşük çıktığı ülke ise yüzde 14 ile Mısır oldu.[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]İlginç bir şekilde, 7 ülke arasında kadınlara yönelik en sıkı kıyafet kurallarının geçerli olduğu Suudi Arabistan’da katılımcıların yüzde 47’si ‘kadınlar istedikleri gibi giyinebilmeli’ dedi.

7 ülkede çoğunluk ‘kadınlar saçlarını tamamen örtmeli ama yüzlerini değil’ fikrine destek verdi. Muhafazakar Suudi Arabistan’da ‘yüzü kapatan nikab’a destek çıkarken, görece liberal Lübnan ve Türkiye ise ‘kadınların hiç örtünmemesine’ en büyük desteği veren ülkeler oldular.[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]Pew'un araştırmasının sonuçları şöyle:[/FONT]
[FONT=pt_sansregular] [/FONT]
[FONT=pt_sansregular]
fft16_mf1904496.Jpeg

İslam ülkeleri yanıtladı: Kadın nasıl giyinmeli? - Dünya Haberleri - Radikal[/FONT]

bu arada burada bir hata var. türkiye bu ülkeler içinde olmamalıydı. çünkü türkiye bir islam ülkesi değil. laik bir ülke,cumhuriyetle yönetiliyor. maalesef hala yabancılar bizi araplarla bir tutuyor ve rejimimizide öyle sanıyor.

kadın nasıl gıyınmelı kadın nasıl doğurmalı kadın kaç tane doğurmalı bıdı bıdı bıdı kadın olmaktan soğuttular valla:19:

O kiyafetler ne ya
Hele o burka
O kadar uzuluyorumki o burka ve carsafi giyen kadinlara
Bu kadar gunahsak bedenimizin her zerresiyle Allah bizi burkaya sarili yaratirdi diye dusunuyorum

Belirtilen ülkerin hepsi cumhuriyetle yönetiliyor Suudi Arabistan (krallık) hariç. Bir de Pakistan İslam Cumhuriyeti olarak geçer.

Yani Türkiye bu listede bulunabilir. Müslüman yoğunluğuna göre oluşturulmuş bir liste bence. Belirtmek istedim.

Son düzenleme:
Belirtilen ülkerin hepsi cumhuriyetle yönetiliyor Suudi Arabistan (krallık) hariç. Bir de Pakistan İslam Cumhuriyeti olarak geçer.

Yani Türkiye bu listede bulunabilir. Müslüman yoğunluğuna göre oluşturulmuş bir liste bence. Belirtmek istedim.
onlarda laiklik varmı. bilemiyorum. bizden oldukça farklı çünkü kuralları..

Bizde de var diye geçiyo da pek ortalarda görünmüyor kendileri maalesef :)

Belirtilen ülkelerin anayasalarını bilemicem de en azından Cumhuriyet olarak geçiyolar orası kesin.

Kimlerle yapmislar bu gorusmeyi acaba. Bana sorsalar da erkekler sokaga cikmamali, kafalarini ortmeli sarikla mesela pencabiler gibi, gozlerine de at gozlugu takmali. Insan olarak rahatsiz oluyorum insan kisvesine burunup karsi cinsine eziyet eden arsiz kendini bilmezlerden.
Rahatsiz oluyosan bakma, gorme, duyma of be biktim bunlardan.

Tunus=Üniter devlet, Yarı başkanlık sistemi, Cumhuriyet
Mısır=Cumhuriyet
Irak=Federal cumhuriyet, Parlamenter cumhuriyet, Cumhuriyet, Parlamenter sistem
Lübnan= Devlet Başkanı Mişel Süleyman
- Başbakan Tammam Salam
- Parlamento Başkanı Nebih Berri
Pakistan= Federal cumhuriyet, Parlamenter cumhuriyet
S.Arabistan= - Kral ve veliaht

Bizde de var diye geçiyo da pek ortalarda görünmüyor kendileri maalesef :)

Belirtilen ülkelerin anayasalarını bilemicem de en azından Cumhuriyet olarak geçiyolar orası kesin.

Hem laik,hem müslüman olan tek ülke Türkiye diye biliyorum bende ..
Diğer ülkelerde llaiklik yok herhalde..

Lübnan sanırım laik olarak geçiyo ama zaten belirtilen ülkerin hepsinin yönetimi farklılıklar içeriyo. O zaman bu listeye en alınmaması gereken ülke Suudi Arabistan çünkü onun cumhuriyetle bile alakası yok. Neyse konu çok fazla dağılmasın benim demeye çalıştığım listede bi sıkıntı yok aslında. Araştırmanın sonuçları da bence bunu kanıtlıyo.

Her kim kadınların kapanmasını istiyorsa kendisi girsin o çarşafa........iran daki kadınlarda d vitamini eksikliği yüzünden MS hastalığı pik yapmış......dileyen araştırsın...........laiklik değiştirilemez anayasa maddesi olmalı

Kadinlarin özgürlüklerini ve hür iradelerini yasamalarini nasil destekleyebiliriz ? :31:

Böyle bir soru olabilir mi ya kadınlar nasıl giyinmeliymiş. Bu sorular erkeklere mi sorulmuş acaba? Kim tüm hakkınlar hakkında bu şekilde fikir beyan etme hakkına sahip olabilir ki. Sorgulamak bile hata. Sadece kadınlara bireysel olarak nasıl giyinmeyi tercih edersiniz gibi bir anket yapılsa daha iyi olmaz mıymış?

Bu sonuçları biliyorduk. Türkiye'nin bu listede olması ayrı bir ironi tabi. Mısırlı bir arkadaşım da türkiye'nin islam kurallarıyla şekillenmiş bir anayasası olduğunu sanıyordu.

EE başka sorular yok muymuş? KAç çocuk yapalım, evlenene kadar bakire mi kalalım, çalışalım mı? Göremedim bu soruları?

ben oralarda insanların isteyerek kapandığını düşünmüyorum
tamamen toplum baskısı...
Benim sevgilim de arap,bazen geziyorum facedeki arkadaşlarını
maşallahları var
ülkesinden ayrılan platin yapıyo saçlarını :)
benim gözümde hep "şeriat devleti kadını" vardı,bahsedince arkadaşlarından kuzenlerinden falan..gittiği bi düğünün videosuna denk geldim geçen;
eneemmm
kırmızı rujlu,maşalı saçlı sarı sarı birsürü güzel kız:))
üstelik ortalama bi düğün salonunda olacak sayıdan daha az kapalı kadın vardı -ki annesi de türkiyede açık,denize falan gidiyo...
yani madem adamlar "kadın kapalı giyinmeli" görüşünü benimsiyolar
başka ülkelerde neden açılmalarına izin veriyolar,kendi ülkelerinde evden çıkarmadıkları kızlarını türkiyede kafelerde otellerde çalıştırıyolar??
tamamen toplum baskısı...
eminim ankette içki sorusu olsa büyük çoğunluk "ağzıma bile sürmem" derlerdi ama burda su gibi içiyorlar,milyarlarını bırakıyolar barlarda kulüplerde.Bazen rehberlik yapıyo sevgilim,daha "bize kültür göster-cami müze gezdir" diyenini duymadım.Onca yılın açlığıyla eğlence mekanı gezmek-içip açık kadın görmek istiyorlar...

o yüzden ben böyle sosyal hayata dokunan anketlerin gerçeği yansıttığına pek inanmıyorum,öğrenciyken bizim de vardı "sosyolojide araştırma ve istatistik" diye dersimiz,sanırım o zaman duymuştum - Çöp sosyolojisi diye bi inceleme alanı var. Bu tarz yüzyüze yapılan anketlerde verilen cevapların güvenilirliğine inanmadıkları için araştırma yapılan örneklemin çöplerini inceliyorlar.Atıyorum- "çok temizim" diyen evden aylarca temizlik maddesi ambalajı atılmıyor,ya da mutlu aile tablosu çizen evin çöpünden sinir hapları çıkıyor vb gibi...
yine de,ankete güvenmesem de oluşturulmak istenen tablo hiç hoşuma gitmedi:ssz::ssz:

Neyin arastirmasi bu? Kim islama ne kadar inaniyor, kim islami kurallari ne kadar uyguluyor arastirmasi mi?

Arastirma konusu " inandiginiz icin mi kapaniyorsunuz yoksa cevre baskisi yüzünden mi" olsa anlayacagim yine.

Inancla ilgili bir konu hakkinda, kim kim icin karar verebilir.

Herkes neye inaniyorsa, nasil inaniyorsa öyle giyinir.

Size mi soracaklar nasil giyinecegini?

Insanlarin inanclari ( daha dogrusu müslümanlarin) ile ugrasmayi ne cok seviyor bu millet ya.

Müslüman ülkeler böyle bir arastirma yapsa hadi neyse, size ne oluyor yahu?

Ben gidip Amerika ya Katholisch rahibeleri ve papazlari mi dogru yapiyor, Enfangelisch rahibeler ve papazlari mi? diye soruyor muyum?

Müslümanlar arasinda kimse Kuran in emri oldugu icin örtünmüyor, kafalarina silah dayandigi icin örtünüyor millet, gelin kurtarin kadinlari n´olur!

Zaten kadin dedigin isteyerek örtünür mü?

Son düzenleme:
Tunus=Üniter devlet, Yarı başkanlık sistemi, Cumhuriyet
Mısır=Cumhuriyet
Irak=Federal cumhuriyet, Parlamenter cumhuriyet, Cumhuriyet, Parlamenter sistem
Lübnan= Devlet Başkanı Mişel Süleyman
- Başbakan Tammam Salam
- Parlamento Başkanı Nebih Berri
Pakistan= Federal cumhuriyet, Parlamenter cumhuriyet
S.Arabistan= - Kral ve veliaht

Ellerine sağlık Hanım abla.:46:

Kadın nasıl giyinmeli sorusunu soranların büyük kısmı nedense hep giyinmemiş halini tahayyül eder.:27: O da aynı ironidir.

İfratla tefrit...Yani uçları yaşamamak...İyide de kötüde de...

Dikkat çekmemeye çalışırken daha çok dikkat çekmek...

Ayrıca kadının yüzünü örtmesi gibi de bir yasak yok ki.:50: Uydurup uydurup İslam kuralı gibi gösteriyorlar millete.

Bu arada İslam ülkesi diye bir şey de yok.İslami kılıf giydirilmeye çalışılmış ama eğreti duruyor işte böyle.

İslamcı geçinen ülkelerde tecavüz oranı bence daha iyi olurdu.:52:

dipnot : Evet,isteyerek kapanan kadın vardır.:12:

Neyin arastirmasi bu? Kim islama ne kadar inaniyor, kim islami kurallari ne kadar uyguluyor arastirmasi mi?

Arastirma konusu " inandiginiz icin mi kapaniyorsunuz yoksa cevre baskisi yüzünden mi" olsa anlayacagim yine.

Inancla ilgili bir konu hakkinda, kim kim icin karar verebilir.

Herkes neye inaniyorsa, nasil inaniyorsa öyle giyinir.

Size mi soracaklar nasil giyinecegini?

Insanlarin inanclari ( daha dogrusu müslümanlarin) ile ugrasmayi ne cok seviyor bu millet ya.

Müslüman ülkeler böyle bir arastirma yapsa hadi neyse, size ne oluyor yahu?

Ben gidip Amerika ya Katholisch rahibeleri ve papazlari mi dogru yapiyor, Enfangelisch rahibeler ve papazlari mi? diye soruyor muyum?

Müslümanlar arasinda kimse Kuran in emri oldugu icin örtünmüyor, kafalarina silah dayandigi icin örtünüyor millet, gelin kurtarin kadinlari n´olur!

Zaten kadin dedigin isteyerek örtünür mü?

İlk defa Weiss ın yorumunu beğendim sanırım:1: Ben de bu soruyu soranlara ve sorulanlara takılmıştım çünkü.. Nasıl giyinmeyi tercih edersiniz diye kadına sormak başkadır, kadn nasıl giyinmelidir diye sormak bambaşka kötü niyetli bir harekettir..

Back