• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İskurla öğrenciye iş

glargine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
124
33
68
Balıkesir
Merhaba hanımlar,
İnternette bunu araştırdım biraz. Belki birebir başvuran ya da bilgi sahibi biri vardır diye açıyorum konuyu.

Üniversite son sınıf öğrencisiyim ve iskura başvurup eniştemin is yerinde çalışmak istiyorum. Nedeni ise ailemin bilmediği tanımadığı bir yerde çalışmamı istememesi. Ben ise hem çalışıp hem okulu bitirmek istiyorum. Araştırdığım kadarıyla birinci ve ikinci derece akrabalar ve is sahibinin esi çalışamaz.

Simdi eniştem olduğu için bende burada çalışamaz mıyım? Başka bir yerde mi çalışmam gerek. Yardımcı olursanız sevinirim

ailemin bilmediği tanımadığı bir yerde çalışmamı istememesi.

Madem böyle şartları var sen neden iş arıyorsun ailen sana iş bulmak zorunda ?
öyle havadan şart koşmayla olmaz o işler
sen bunları ailene söylesene

İşkurla çalışabileceğini sanmıyorum enişten olduğu için.

ayrıca bu kadar pasif olma nerede çalışacağını ailene sormayacaksın eğer söz hakları varsa o zaman paralarını çatır çatır yiyeceksin maaşa bağlasınlar seni

millet iş bulamıyor

bildiğim kadarıyla iş kur kendisi yönlendiriyor çalışılacak yerlere.

ailemin bilmediği tanımadığı bir yerde çalışmamı istememesi.

Madem böyle şartları var sen neden iş arıyorsun ailen sana iş bulmak zorunda ?
öyle havadan şart koşmayla olmaz o işler
sen bunları ailene söylesene

İşkurla çalışabileceğini sanmıyorum enişten olduğu için.

Ben okurken çalışıp destek olmak istiyorum. Ailem ise öğrenci olduğum için çalışmamı istemiyor. Hele hic bilmedikleri bi yerde rahat edemezler. Ben onlarda memnun olsun istiyorum. İlerde kendi isin olacak zaten diye düşünüyorlar.

Eniştenizin ikinci derece akrabası oluyor musunuz?
Benim bildiğim ikinci derece akraba dede,nine, torun oluyor.
Birinci derece de anne baba çocuk.

işkur yönlendirebilir ama firmalar akraba çalıştırmıyor malesef nedeni ise ailede bir şey olduğunda her iki kişininde izin alması

Enistenin isyerinde sigortali calisan var mi? En az 2 sigortali calisan olmasi gerek diye biliyorum. Ve normal calisan gibi gidilecek, yani haftanin 2 veya 3 gunune para vermiyor iskur.

Back
X