• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isirik

Tokat atmak pek iyi olmamış ama refleks olduğunu tahmin edebiliyorum :) bi kere eşim beni ısırmıştı refleksle bildiğin sertçe tokat atmıştım. :KK47: benim kol kızarık onun yanak kızarık küsmüştük :KK70: yani gülüyorum şimdi ama o an gerçekten aşırı kızmıştık birbirimize küçük çocuklar gibi Allahım yaaaa :KK70::KK70: aşırı sinirlenmiştim. şimdi ufacık çocuğu başka çocuk ısırıyor e haliyle annede bi an boş bulunmuş. ama iyi değil tabi. bence bundan sonra çocuğunuza aşırı bi davranışta bulunulduğunda, sizde aynısını yapın. ısırdığında ısırın sizde zorla. babasının eğitim şeklide maşallah dahiyane!! saçmalık yani... çocuğunuz karşılık vermiyorsa, bence ufakta olsa hatasını anlaması için siz tepkide bulunun.

Benim eşimin aileside çocuklarına öyle yaklaşır. git vur anneye, git döv. fırlat bunu al, git yengeyi döv... CAHİLLİKten başka bişey değil yani.

Şiddete eğilimli bi çocugu şiddetle terbiye etmeye çalismaniz hoş olmamış. Herseyi o sekilde halledebilecegi kanısına variyor bu sekilde. Ona vurmayip uyarsaydiniz. Oglunuzun caninin acidigini bunun yanlis birsey oldugunu anlatsaydiniz. Neticede sizin oglunuzun kolu isirildi iciniz acidi ama onunda bi annesi var ve siz ona tokat attiniz. Halasının kendisine tokat attigini unutacak mi saniyorsunuz. Cocugun bilinçaltinda halaya karsi bi duvar örüldü bile. . Bence hic kimse kimsenin cocuguna vurma hakkini taşımıyor. Öz yeğeninde olsa farketmez. Verilecek bi terbiye varsa onu aile vermeli. O da dayakla degil tabiki.
Ilac mevzusu ise bu konudaki en buyuk hataniz bence :/ hic kimse ufacik cocugunun surekli ilac kullamasini istemez. Siz en yakinisiniz. Kardeşisiniz. Ama en kötü yerden siz saplamışsiniz kazigi. Bence bu konuda kesinlikle özür dilemelisiniz.

Dikkat eksikliğiyle yetiştirilme tamamen farklı şeyler canım sırf can yakmak içinin acısını almak için söylemişsin ama gerçekten kırıcı olmuş. İnsanın evladı olunca işler değişir anlıyorum ama ikiniz için de kötü bir durum

Benim oglum hassas . Kavga nedir bilmez. Cocuk issirildiginda ne oldugunu bile anlamadi.
kusura bakmada sen neden özür diliyorsun ben olsam hem özür beklerim hem de görüşmem ilerde yetiştirdiği serseriler başına bela olduğunda hayat dersini çakarsınız abinizin suratına..

Arkadaslar abimin oglumla ayni yasta 5 yasinda erkek cocuklarimiz var. Surekli oglumu dovme itme pesinde. Babasi oyle alistiriyor kavgaci. Benim oglumda sesiz sakin kavga bilmeyen cocuktur . Abimin buyuk oglu da boyleydi. Simdi 10 yasinda cok cektiler. Ilac kullaniyo. Bugun kucuk oglu cocugumun kolundan cok kotu issirdi. Cocugu zor kurtardik. Ben dayanamayip istemsiz bir tokat attim. Ve sinirlendim. Etini koparada bilirdi. Sonra abime nasil yetistirmissin ya hayvan gibi issirilirmi dedim. Abimde sinirlenip senin oglun kiz gibi dedi. Bende boyle olmasi daha iyi sonra ilac kullanmak zorunda kalir dedim. Biz laf dalasina girdik. Ama abim boyle surekli kavga isdirik itme ogretiyor. Simdi ben abime oyle soyledigim ve tokat attigim icin cokk pismanim. Arayip ozur dilemek istiyorum. Ama oglum acidan cok agladi. Kolu sisdi. Halen neden issirildiginin farkinda degil. Insallah karisik yazmamisimdir. Offf uzgunum ve pismanimmm.
Hayir özur dilemeyin. Onun oglu onun cani cigeriyse sizin oglunuzda caniniz cigeriniz olan sizin oglana oldu terbiye bastan verilir cocuga. Siddet ögretmekle cocuga terbiye verilmis olunmaz. Abiniz kocaman adam ama nasil onun ici yanmadi sizin oglunuzu o halde gorunce. Eeee sonucta ana yuregi diye bisey var o duygu erkeklerde cok az. Abiniz cocugunuzu öpüp kendisi özur dilemeli evladina oyle seyler ogrettigi ve oglunuzun canini acittiklari icin

O top gibi lafindan sonra sen kendi ogluna bak iyi yetistirdigin icin mi simdi ilac kullaniyo dedim. Offf ama icim ciz etti. Dikkat eksikligi icin ilac kullaniyo

Diğer oğlu orada mıydı ? Tokat atmadan bırakmayacak gibimiydi ?

Hoş olmamış büyük oğlunu kullanarak konuşmanız. Bence arayın , ozur dilemezseniz bile konuşmuş olursunuz.

Asla özür dilemeyin.
Abiniz çocuklarını serseri gibi yetiştirmeyi dahası bir çocuğun kavgacı ve agresif olmasını marifet sayan bir maganda kusura bakmayın.
Ne demek senin çocuğun kız gibi top gibi.
Beyefendiliğin,usluluğun,sakinliğin adı ne zamandan beri böyle uygunsuz yakıştırmalara dönüştü.
Sinirlendim yav !:KK20::KK20::KK20:

Niye kız gibiymiş ? Küfür etmediği, şimarmadığı, vurup kırmadığı için mi ? Öyleyse varsın kız gibi olsun :)
Ayrıca çocuk terbiyesi çok önemli, ben olsam özür dilemem. Doğru düzgün yetiştirsin çocuğunu önce..

Abinizin çocuk yetiştirme tarzı sizi ilgilendirmez, sizin yetiştirme tarzınız ise abinizi ilgilendirmez. Beğenmediğiniz yanları varsa abinizi böyle davranması sonucu ileride çocuklar üzerinde ne tür etkiler bırakacağı konusunda ikaz edebilirsiniz sadece. Yeğeniniz oğlunuzun kolunu ısırmış ve siz yeğeninize tokat atmışsınız. İkaz etmeniz daha yerinde olurdu. Şiddet uygulamak yerine. Sonrasında ise sık bir araya gelmeyeye çalışır geldiğinizde de oğlunuzu yanınızdan ayırmazdınız. Sonuçta karşı taraftaki de çocuk üstelik yeğeniniz. Üstüne bir de büyük yeğeninizin ilaç kullanmasıyla ilgili konuşmuşsunuz. Dikkat eksikliği yetiştirme tarzı ile alakalı bir şey değildir. Kaldı ki siz o çocukların halasısınız başkaları laf söylese sizin söyletmemeniz gerekirken herkesten önce siz bunları söylemişsiniz. Tüm bunları da hiç başına gelmemiş biri olarak yazmıyorum. 6 yaşında oğlum 7 yaşında ise yeğenim var. Bir araya geldiklerinde bazen kavgada ediyorlar ve birbirlerine vurma itme gibi şeyler yaptıkları da oluyor. Oğlumun canının yandığı da oluyor ama ben tokat atmak yerine. Halacığım bir daha bu şekilde davranma olur mu, ikinizde güzel güzel oynayın bak canı çok yandı diye ikaz ediyorum. Allah var benim oğlum itip bir şey yapsa yengeminde oğluma tokat attığını görmedim ikaz ediyor benim gibi. Abiniz belki yanlış çocuk yetiştiriyor ama bu konuda hatalı olan ve özür dilemesi gereken taraf sizsiniz. Unutmayın ki herkesin çocuğu kendine kıymetli. Kendinizi karşı tarafın yerine koyun siz çok güzel yetiştiriyorsunuz kavgacı değil ama bu çocuk unutmayın hiç istemediğiniz bir davranışta bulunabilir ve eğer oğlunuz yeğeninize zarar verseydi ve dayısı bir tokat atsaydı siz ne hissederdiniz?

Arkadaslar abimin oglumla ayni yasta 5 yasinda erkek cocuklarimiz var. Surekli oglumu dovme itme pesinde. Babasi oyle alistiriyor kavgaci. Benim oglumda sesiz sakin kavga bilmeyen cocuktur . Abimin buyuk oglu da boyleydi. Simdi 10 yasinda cok cektiler. Ilac kullaniyo. Bugun kucuk oglu cocugumun kolundan cok kotu issirdi. Cocugu zor kurtardik. Ben dayanamayip istemsiz bir tokat attim. Ve sinirlendim. Etini koparada bilirdi. Sonra abime nasil yetistirmissin ya hayvan gibi issirilirmi dedim. Abimde sinirlenip senin oglun kiz gibi dedi. Bende boyle olmasi daha iyi sonra ilac kullanmak zorunda kalir dedim. Biz laf dalasina girdik. Ama abim boyle surekli kavga isdirik itme ogretiyor. Simdi ben abime oyle soyledigim ve tokat attigim icin cokk pismanim. Arayip ozur dilemek istiyorum. Ama oglum acidan cok agladi. Kolu sisdi. Halen neden issirildiginin farkinda degil. Insallah karisik yazmamisimdir. Offf uzgunum ve pismanimmm.

Çocuklarımıza vurmak, ısırmak, itmek gibi eylemleri ne amaçla öğretirler anlamıyorum. Kavgacı nesil diyoruz, asıl kavgayı şidetti aşılayan bizleriz, yazık. Sizin vurmanıza gelince istem dışı olmuştur, Çocuklar kavga eder oynar unuturlar, yetişkinlerin çocuklar için tartışmaları saçma, bence mecbur kalmadıkça çocuğunuzu oynatmayın, çocuğunuz da bu tarz eylemlerin normal olduğunu düşünüp uygulaya bilir.

Ne kadar ayip bel alti vurmaniz.
Tokat atmaniz da yanlis. Dikkat eksikligi yetistirmekten kaynaklanmaz, dogustan gelir. Cok buyuk ayip etmissiniz. Hayvan gibi isiriyor ilac kullaniyor demis bir de tokat atmissiniz. Kardesim olsaniz gorusmezdim sizinle bir sure.

ogluma top gıbı deseydı bu sekılde laf carpmasaydı
cocuga tokat attıgım ıcın uzulurdum cunku ben cocuguma bır lokma vurmadan buyutuyorum ,
fakat genede asla aramam gorusmem konusmaz ıdım

Tokat attigim icin cok ama cok pismanim. Dun gece gozumun onunden gitmedi. Ama oglumun koluda halen mosmor.. bilmiyorum belkide birikmislik var. Surekli kiz gibi demesi kavga edemiyo kendini savunamiyor demesi olaylari bu hale getirdi. Cok mu zor cocugu adam gibi yetistirmek bugun benim ogluma siddet uygulayan yarin karisina yapicak. Defalarca uyarmamiza ragmen halen issirmasi olmadi. Ve yine diyor yaparim doverim diye.

benim ogluma top gibi dicek ben de aricam.. kimse beklemesin oyle bisey.

Tokat attigim icin cok ama cok pismanim. Dun gece gozumun onunden gitmedi. Ama oglumun koluda halen mosmor.. bilmiyorum belkide birikmislik var. Surekli kiz gibi demesi kavga edemiyo kendini savunamiyor demesi olaylari bu hale getirdi. Cok mu zor cocugu adam gibi yetistirmek bugun benim ogluma siddet uygulayan yarin karisina yapicak. Defalarca uyarmamiza ragmen halen issirmasi olmadi. Ve yine diyor yaparim doverim diye.
Malesef benim oglum da surekli dayak yiyor. Ama kimseyi dovmuyorum sonucta, karsimdaki bir cocuk, cocugun anasi vursa ben de ona patlatayim. Ama ben o cocuktan guclu oldugum icin oglumu siddet gostererek savunamam. Siz de zaten hatanizin farkindasiniz. Lakin lutfen 5 yasindaki cocukla kendinizi kiyaslamayin.

Benim kiyasladigim yok. Hatamin farkindayim. Yaptigimin affedilir tarafi yok. Cok ama cok uzgunum. Dunden beridir aklima gelince gozyasima hakim olamiyorumm . Ama pismanligin faydasi yok. Kotu bir insanim demekki. 2 gundur kendimden nefret eder oldum.

Dediginizgibi o cocuk oyle yetistirilmis. Isirmak ona gore dgru bir davranis cunku oyle ogretilmis. Bir cocuk baska bircocugu incitebilir belki. Ama siz bir yetiskin olarak kendi evliniz ayni yasta olan bir cocuga nasil vurursunuz.hemde cocugunuzun cani yandi diye. Siz ona vurup canini yakinca oglunuzun acisi dindi mi? Abinzin cocuk yetisirme seklini ve davranislarini sevmiyor olablirsiniz. Ki boyle davranislar ogretmeyi onaylamak mumkun degil. O zaman cocuklari bir araya getirmeyin. Boylece iki yavrunun da cani yanmaz. Abinizin tepkisi az bile olmus.

Back
X