İşin içinden çıkamıyorum

Düğün şart mı, nikah yapın takılarla filan ev de alırsınız zamanla çalışıp

Ya yeni evlenecek bayanlarda bu ev alma telaşı nedir çözemiyorum huzurunuz olsun kirada olun ne olacak.
bu varmış gerçekten etrafımda görüyorum arkadaşımın kayınpederi son model aracı kocasına verdi haftada bir gün arabaya ihtiyacı olunca istediğinde arkadaşımın lafı "amaaa o araba bizim değil ki kayınpederin" yaa adam senin hizmetine vermiş ama yok kendinin olacak illa
şimdi de ev aldı düğündeki masrafları kayınpeder karşıladı ev altınlarla alındı arkadaşın çeyizi ise biraz birikimi biraz annesi ablası destek oldu ama sonuçta "herşeyimizi kendimiz yaptık" oldu adı!

Hadi digerlerini gectimde evlenince yardim etmeyi dusunmuyorum ne demek, cok bencilce geldi bana.
Sonucta bi yastigi paylasicaksiniz bi yuva kurucaksiniz simdiden bunlari dusunmen cok tuhaf.

Artik evlenenler de herseyimiz birden olsun istiyor.
Daha evlenmeden evimiz arabamiz sunumuz bunumuz herseyimiz tastamam olsun istiyor.

Aileler buyutmus okutmus is guc sahibi yapmis zaten. Olene kadar herseyinizi karsilamak zorunda mi?
Bir seyler de eksik olsun da tanamlamanin keyfine varin. Bunu da biz yaptik deyin.
Ben nisanlima evimizi alacaklar mi demeye bile utanirdim. Kaldi ki evim yatim katim olsa ne ki mutlu huzurlu olmadiktan sonra. Insanin sagligi olsun yeter ki calisip neler yapmaz ki. Biraz da sukretmek lazim.
Simdiden yok oyle olursa parami vermem gibi ince hesaplar yapilmaya baslandiysa bu is yaş bence. Hayati paylasmayi bilmeyen evlenmesin bence. Bu kadar ince hesaplar da olmaz ki.
O zaman tavsiyem evlilik sozlesmesi yapmadan evlenmetin madem bu kadar garanticisisiniz.

Şu dediklerinizle yerin en dibine girin bence. Gece gece sinir oldum size kusura bakmayın. Kolay kolay kırıcı yorum yapmam ama hak ediyorsunuz. EVLİLİK İKİ KİŞİNİN HAYATINI BİRLEŞTİRMESİDİR VE BU HAYAT MÜŞTEREKTİR. EŞİNİZLE PAYLAŞMADIĞINIZ PARAYI NE YAPACAKSINIZ ALLAH AŞKINA. O ZAMAN SADECE O EVLENSİN DÜĞÜNÜ O YAPACAKSA. KİRA DA OTURUN BİR SÜRE HEM BU AYIP DEĞİL GÜNAH DEĞİL YOKLUK DEĞİL. HEM BİRAZ ANLARSINIZ SIKINTI ÇEKMEK NEDİR. ÇOCUK SİZE SÖYLEYEMEMİŞ OLABİLİR HUYUNUZU ÖĞRENDİYSE DEMEK Kİ. BURNUNDAN GETİRİRSİNİZ YA O BAKIMDAN. EVLENİRKEN O ZAMAN SADECE SAĞLIKTA VE İYİ GÜNDE DEYİN. SONRA EŞİNİZ İŞSİZ KALIR ÇALIŞMAZSA SİZDE YARDIM ETMEZSENİZ AİLESİNE VERDİ DİYE AYRILIRSINIZ BEN KÖTÜ GÜN İÇİN EVLENMEDİM DİYE. Bİ DE SORMUŞSUNUZ YANLIŞ MI DÜŞÜNÜYORUM DİYE. MADEM BİR EŞYA ALMAYACAKSINIZ KENDİNİZE ME DİYE ÇALIŞIYORSUNUZ HANIMEFENDİ. Kimse istemez kirada oturmak. Kimse istemez kayınvalide yanında olmak. Ama evleneceğin kişiye dedim ki evet istemem annenlerle oturalım heveslerimiz isteklerimiz var dedim. Ama yapamazsan idare ederiz dedim. Beraber ev alırız nolacak kirada oturunca dedim. Yoklukta da beraber olmayacaksanız gidin Allah aşkına oğlanın hayatından. Ev dayalı döşeli a san z ye kira yok karnı tok sırtı pek. Sonra eşler birbirine sarıyor işte. Ne eksik hiç bi şey ama huzur yok hadi boşanalım. EVLİLİĞİN ŞARTI EV ALMAK DEĞİL. ÖFKEMİ KUSMAK İÇİN BÜYÜK HARFLE YAZDIM AMA İNANIN YETMEDİ

Bana dogruyu söylemiyor birşey varsa söylesin istiyorum saklıyor gibi geliyor
Burnundan getiririm diyorsun ,adam da senin neler yapabileceğini bildiği için alıştıra alıştıra söylüyor ..yarın da ,düğün yapamiycam, kaç gel ,derse ,topuklarına sıkarsın herhalde :)

Ya valla cok takıldım ben bu konuya. Gerçekten Allah bilir belki nişanlınızın imtihanıdır ama inşallah ayrılırsınız ya. Gümüş kolye aldı diye konu mu açılır Allah aşkına. Bu doğum günümde bi şey alamadı sevgilim. Parası yoktu biliyorum. Yemek yedik sadece. Geçen sene yine parası yoktu. Özel üni de kendi çalışarak yarı burslu okuyor. Bi anahtarlık yapmıştı geçen sene ç. Emek verdi başında oturdu benim için uğraştı diye nasıl mutlu oldum. Ne evi be düğünü ne altın kolyesi.

Eşin olacak kişi ev almak için gerekli parayı biriktirmiyorsa sen niye yapmıyorsun? Anladığım kadar ile çalışıyorsun senşn kazandığın para daha mı değerli? Sen ve ben diye bir ayırım mı yapıyorsun? Ha pardon evet yapıyorsun, eşime destek olmayı düşünmüyorum evlendikten sonra demişsin, aferim ne kadar alçak Gönüllü iyi niyetli bir insansın sen.
Bir zahmet çoçuktan uzak der, boş yere ilerde boşanacak yoksa...

Valla böyle yorumlar pek yapmam ama baya bir sinirlendim prenses hanıma...

Çocuğa ulaşıp ayırasım geldi sizi. Yazık ya nasıl yeteceğini düşünüyordur şimdi. Bi evde iki cüzdan olmaz. O da ailesi ayrıca. Atamaz bi kenara. Onlar da biz hiç bi şey yapmayız demiyordur. Ata sonuçta. İlla ki bi şey yapar. Ama düğünün komplesini yapmayınca ev almayınca gözünüz doymuyor galiba

dugununu aıle neden yapmak zorunda olsun kı
ayrıca ınsanlarda kı dugun merakını hep cok merak etmısımdır cok sacma bulurumda
tum nıkahlara gıderım ama kımsenın dugunune gıtmem mesela

kayınbabamdan ısrarla sadece nıkah olsun lutfen dugun olmasın bız dugunu sevmeyız sız kendı kendınıze eglenırsınız yapmayın ısrarıma yalvarmama ıstegıme ragmen dugun yaptı gercekden cok anlamsız

mıllet yemeye ıcmeye gelıyor sen saatlerce agır gelınlıgı ustunde tasıyorsun bırde senın dugunun dıye zorla sahneye cıkarıyorlar pff cok sıkıcı sacma ve bosa masraf

nikah yapın ?

3 yıllık evlıyım yenı ev sahıbı oldum 3 yılda ucuncu ev tasımam bu kıracı olarak evlendım 3 yıl sonra evımız oldu yanı hemen evınızın olması sart mı ? ne bılım degısıksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…