• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşin içinden çıkamıyorum

ben çalışmama ragmen benim bütün çeyizlerimi ailem alıcak ve bu durumda benm ailem kendisi ödemiş olucak ama onun ailesine o yardım edicek bende bu düşünceyi kaldıramıyorum ayrıca evlendikten sonra eşime yardım etmeyi düşünmüyorum maddi anlamda bu şekilde ailesine yardım ederse eger
Hele su kisim ayip otesi

Kimse yardım etmedi, benim ailem yaptı ama karşı taraf bir küçük altın takmadı. Üstelik eşimin aldığı evde oturuyorlar. Kendi borçlarını da bize yıkmaya falan çalışıyorlar.
Her şeyi eşim kredi çekip kendisi yaptı. Yine üstelik, baba yapılan şeylere burunlarını sokmaya çalıştılar eşim verdi cevaplarını. Kıskandılar, istemediler. Kendi paramızla aldığımız altınları, eşyaları istemediler düşünün :-) Tabi ki aldırmadık! Kiradayız. Ama mutluyuz, huzurluyuz, bin şükür. Hepsinden uzaklaştım, kimse ağzını açıp tek kelime edemiyor, karışamıyorlar. Bir laflarında cevaplarını veriyoruz, çünkü karışacakları bir küçük bardakları yok evimde. Eşim beni ben eşimi seviyorum, iyi ya da kötü herkesin onuru kendinedir. Bir şey yapmasalar bari borç takmasalardı ama evlat işte. Artık bir kuruş vermiyor ama borçları yetiyor. Zorluk da çekiyoruz.
Ama şunu çok iyi anladım ki para, pul, hepsi boş. Önemli olan da huzur, mutluluk. Eşimle bunu sağlıyoruz, gerisi geçer. Çalışır, uğraşır yine yaparız. ALLAH can sağlığı versin.

Bu kadar hiddet sinir bence gerçekten sevmiyorsunuz bu adamı.
Seven insan sevdiğine destek olur.
Nikah yapin arkadaslarinizla eglenin ne var yani dugun olmak zorundami
Hayat musterektir evlilikte birlikte yaparsiniz. Evlendikten sonra sen ben yok siz biz oluruz. O yüzden senin paran benim param lafı olmaz olmamalı.
Bence bu evliliği tekrar düşünün.
Ve nacizane burnundan getiririm çok çirkin bir tabir hayatınızı birleştirmeyi düşündüğünüz birine söylenecek bir cümle değil. Dediğim gibi tekrar düşünün.

yoksa yoktur. böyle birşey için burnundan getiririm demek ne kadar çirkin. adam size paramı aileme yediricem sana ev alamam mı demiş. istanbul masraflı şehir para birikmiyor demiş ne var bunda. birde ailelere bu kadar yüklenmeyin durumları varsa yapsalar güzel olur tabi ama yapmıyorlarsa zorundalar diyemezsiniz.
sonra milletin yaşlısı emeklisi ülke ülke geziyor bizimkiler niye yapmıyor diyoruz. çocukların yükünden kurtulamıyorlar ki. böyle düşünerek huzurlu bir yuva kuramazsınız.

Nişanlımın ailesi büyük bir ihtimal düğünü nişanlıma yıkacaklar gibi duruyor kızlar ve bu yüzden çok mutsuzum istanbula ev parası için birikim yapmaya geldi halbuki ama tabiki kira vs. Derken birikim olmuyor .. bana birikim olmuyor diyor ama ben bu sefer sinirleniyorum.... ailesi düğünü yapmıycak resmen bunun üzerine yıkıcaklar o zman benim ev hayallerim olmuycak kirada oturucaz . Son zmanlarda şu dikkatmi çekti önceden elinde hiç para yokken kredi çeker ev alırım diyen insan şimdi nişan olduktan sonra kirada oturalım para biriktirelim öyle ev alalım diyor babası sorumsuz tek aklıma gelen şey bu oluyor ailesi düğünü buna yıkıcak karşılayamayacagı için bana öyle demek zorunda kaldı eger bana bunu açıklarsa burnundan getircegmi biliyor çnkü ama benim ailem ben çalışmama ragmen benim bütün çeyizlerimi ailem alıcak ve bu durumda benm ailem kendisi ödemiş olucak ama onun ailesine o yardım edicek bende bu düşünceyi kaldıramıyorum ayrıca evlendikten sonra eşime yardım etmeyi düşünmüyorum maddi anlamda bu şekilde ailesine yardım ederse eger düşüncem yanlışmı işin içinden çıkamıyorum ben kızlar görüşlerinize ihtiyacım var ..

Mümkünse evlenmezsen sevinirim. Çalışmıyorsun senin evliliğe bir katkın yok. Ailen çeyizini yapıyor takdir onların ama ne senin ailen ne onun yapmak zorunda değil. Bir kere zorundalar düşüncesini kafandan çıkar. Sen onun ailesinden daha kötü görünüyorsun şu an. Onlar ailesi nişanlın o günlere gelinceye kadar emekleri geçmiş senin hiç bi hayrın yok ama evlenince çalışmayıp ondan geçineceğim derdine düşmüşsün. Nişanlının ailesinin yerinde olsam ödemezdim. Ayrıca nişanlının da çekeceği var Allah kurtarsın diyorum. Hem tek maaşla evi kim alabilmiş de sen bunu diyorsun kolay mı öyle.

Benim de bir oglum var,daha 2 yasinda. Ben 34. Oglumu dugunlu dernekli ev alarak evlendirecek olursam bir 150 sene daha yasamam lazim. Napicam hic bilmiyorum aha boyle bir gelin hanima denk gelirsek

Ahh merve ahhhhh ☺ konularin bi baktimda ya sen acaip maddiyatcisin , adam heleki 14 subatta gumusmu kolye almis die konu bile acmisisn altin olmaliymis gordugun muammeleye icerlemissin. .. ay yok artik yaaa sizin dugunde takilan takilari dusundumde siz taki takan davetlilerede çemkirirsiniz ☺ bişi sorucam hayatindaki adamin olarak goruyorsun????

Nişanlımın ailesi büyük bir ihtimal düğünü nişanlıma yıkacaklar gibi duruyor kızlar ve bu yüzden çok mutsuzum istanbula ev parası için birikim yapmaya geldi halbuki ama tabiki kira vs. Derken birikim olmuyor .. bana birikim olmuyor diyor ama ben bu sefer sinirleniyorum.... ailesi düğünü yapmıycak resmen bunun üzerine yıkıcaklar o zman benim ev hayallerim olmuycak kirada oturucaz . Son zmanlarda şu dikkatmi çekti önceden elinde hiç para yokken kredi çeker ev alırım diyen insan şimdi nişan olduktan sonra kirada oturalım para biriktirelim öyle ev alalım diyor babası sorumsuz tek aklıma gelen şey bu oluyor ailesi düğünü buna yıkıcak karşılayamayacagı için bana öyle demek zorunda kaldı eger bana bunu açıklarsa burnundan getircegmi biliyor çnkü ama benim ailem ben çalışmama ragmen benim bütün çeyizlerimi ailem alıcak ve bu durumda benm ailem kendisi ödemiş olucak ama onun ailesine o yardım edicek bende bu düşünceyi kaldıramıyorum ayrıca evlendikten sonra eşime yardım etmeyi düşünmüyorum maddi anlamda bu şekilde ailesine yardım ederse eger düşüncem yanlışmı işin içinden çıkamıyorum ben kızlar görüşlerinize ihtiyacım var ..
Ya lutfen bu sekilde bile bile lades diyerek evlenmeyin.
Evlenince maddi ayrilik olursa asla mutlu olamazsiniz bir olamazsiniz.
Simdiden aile sorunu olmus aranizda bu evlilikte buyuyecek ve çığ olacak.
Akilli davranin bunca sorunu gormezden gelmek aşk sevgi var diye umursamamak sadece pismanliga neden oluyor.

Bizim ailelerimiz destek olmak istedikleri halde kabul etmedik. Babam yeni emekli olmuştu keyfini çıkarsınlar istedik. Eşyalarımızı kendimiz aldık, nikahımızı kendimiz yaptık. Bir süre kirada oturduk, ardından evimizi aldık. Keşke biraz düşünceli olsanız. Zorla hak talep ediyorsunuz. Nişanlınızın yerinde olsaydım kesinlikle sizinle evlenmezdim. Bir zahmet siz de çalışın çabalayın.

Ailesi oğluna düğün yapmak zorunda değil
Onlar hiç birsey yapmıyorsa siz de ailenizden istemeyin kendi kazancınızla yapın
Evlenip gelirimi eşime vermem kısmına yorum yapmıyorum
Buradan bir kitap konusu çıkar

Bu nasıl mantık

Düğünü eşime yıkacaklar

Düğün ikinizin düğünü neden ailesi yapsın ki

Evlenince paramı vermem vs çok çirkin bir tavır

Bence tekrar düşünün evliliğin ne olduğunu Nasıl olduğunu

SiZin maddi anlamda varlığınız masraf zaten, kendi eşyalarınızı ailenize düğün masraflarını ise sevgilinizin ailesine Yıkma derdindesiniz. Ha bu Arada hayaliniz gibi eviniz olsun da istiyorsunuz ama maddi anlamda katkıdan bahsetmiyorsunuz bile. Bu nişanlı size hitap etmiyor daha paralı tiplerle takılın, kimseye yazık olmasın.

Düğün yapmak zorunda mısınız nikah yapın geçin. Evin eşyalarını da bi zahmet ortak alın hepsini nisanlinizin ailesinin almasını beklemek en hafif tabiriyle bencillik. .

Pardon ben mi yanlış düşünüyorum ama düğünü olacak siz ve nişanlınızsa neden aileler maddi yükü kaldırsın ki? Benim çeyizimde bir parça yoktu maddi değeri olanları ufak ufak alıyorum çalışan insanlarız hiç ailemden de beklemem evlenecek olsam ailem de gelsin misafirim olsunlar elini cebine attırmak istemem yanımda olsunlar yeter

ayrıca her yeni evlinin tapulu evi olacak diye bir kaide mi var? onu da anlayamadım pardon

Back