• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşin içinden çıkamıyorum

Mervyz

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2017
222
66
18
30
Nişanlımın ailesi büyük bir ihtimal düğünü nişanlıma yıkacaklar gibi duruyor kızlar ve bu yüzden çok mutsuzum istanbula ev parası için birikim yapmaya geldi halbuki ama tabiki kira vs. Derken birikim olmuyor .. bana birikim olmuyor diyor ama ben bu sefer sinirleniyorum.... ailesi düğünü yapmıycak resmen bunun üzerine yıkıcaklar o zman benim ev hayallerim olmuycak kirada oturucaz . Son zmanlarda şu dikkatmi çekti önceden elinde hiç para yokken kredi çeker ev alırım diyen insan şimdi nişan olduktan sonra kirada oturalım para biriktirelim öyle ev alalım diyor babası sorumsuz tek aklıma gelen şey bu oluyor ailesi düğünü buna yıkıcak karşılayamayacagı için bana öyle demek zorunda kaldı eger bana bunu açıklarsa burnundan getircegmi biliyor çnkü ama benim ailem ben çalışmama ragmen benim bütün çeyizlerimi ailem alıcak ve bu durumda benm ailem kendisi ödemiş olucak ama onun ailesine o yardım edicek bende bu düşünceyi kaldıramıyorum ayrıca evlendikten sonra eşime yardım etmeyi düşünmüyorum maddi anlamda bu şekilde ailesine yardım ederse eger düşüncem yanlışmı işin içinden çıkamıyorum ben kızlar görüşlerinize ihtiyacım var ..

Ya dugun ya ev ise
Tabii ki nikahla evlen evini al otur derim
Bu arada sizin dugununuzu siz yaparsiniz aileler degil. Calisan bir kadinin ceyizini ailesi neden aliyor? Bence cok ayip bir durum. Aileniz sizi meslek sahibi yapmis. Ceyizinizi de kendiniz alin. Alamiyorsaniz da evlenmeyin.

Nişanlımın ailesi büyük bir ihtimal düğünü nişanlıma yıkacaklar gibi duruyor kızlar ve bu yüzden çok mutsuzum istanbula ev parası için birikim yapmaya geldi halbuki ama tabiki kira vs. Derken birikim olmuyor .. bana birikim olmuyor diyor ama ben bu sefer sinirleniyorum.... ailesi düğünü yapmıycak resmen bunun üzerine yıkıcaklar o zman benim ev hayallerim olmuycak kirada oturucaz . Son zmanlarda şu dikkatmi çekti önceden elinde hiç para yokken kredi çeker ev alırım diyen insan şimdi nişan olduktan sonra kirada oturalım para biriktirelim öyle ev alalım diyor babası sorumsuz tek aklıma gelen şey bu oluyor ailesi düğünü buna yıkıcak karşılayamayacagı için bana öyle demek zorunda kaldı eger bana bunu açıklarsa burnundan getircegmi biliyor çnkü ama benim ailem ben çalışmama ragmen benim bütün çeyizlerimi ailem alıcak ve bu durumda benm ailem kendisi ödemiş olucak ama onun ailesine o yardım edicek bende bu düşünceyi kaldıramıyorum ayrıca evlendikten sonra eşime yardım etmeyi düşünmüyorum maddi anlamda bu şekilde ailesine yardım ederse eger düşüncem yanlışmı işin içinden çıkamıyorum ben kızlar görüşlerinize ihtiyacım var ..
Siz zengin bir koca bulun. Yiyin icin giyinin gezin . Maasinizda cebinize kalsin.

Sürekli bu bu bu dediğin bi adamı sevdiğini düşünmüyorum
Bende ayni fikirdeyim ailesi dugunu karsilamali imkaani varsa ama karsilamiyorsa da ben sevdigim insanin yaninda olurum calisir oderiz herkes evlenir evlenmez ev satin almiyoya biriktirir alir kredi ceker alir zamanla alir yani cok maddiyat duskunu gibi algilaniyor yazinizdan..ve cok itici olmus sizi tanimiyoruz bilmiyoruz sadece yazdiginiz seylerden boyle algilaniyor

Ben de sizinle aynı durumdayım. Birazdan ana babası yardım etmek zorunda değilciler de gelecek başlığa bol sabır diliyorum. Bu da yeni adet olmuş heralde. Durumu olmaz anlaşılır ama sorumsuzluktan kolaycılıktan bunu yapan ana babaya diyecek laf bulamıyorum aynısı başımda. Ben eğer aile destek vermez ise sadece nikah yapacagım ve tokiden ev alıp oturacağım. Bizim kıçımızdan ter atarak yapacağımız düğüne ana babasını misafir gibi getirtip oynatamam kusura bakmasınlar.

Eee sizde calisiyormussunuz ozamann krediyi siz cekin o emeye baslayin neden erkeklerden beklersiniz ?? Ustelik sizde oturcsksiniz o evde.. ayrica ozaman evi olan bir adam bulsaydiniz kendinize. . Nasil utanmadan sıkılmadan bunu dusunup yazabildiniz yaa.. Siz seviyormusunuzun bu adami eminmisiniz? ? Cok maddiyatcisiniz. .

Herkesin evi mi olmak zorunda? Ayrıca yetişkin insanlar evlenecek gücü kendilerinde görüyorsa her şeylerini kendileri yapacaklar. Aile destek olmak isterse ne güzel ama olmuyorlarsa da bir şey diyemezsiniz.
Neyi kimin burnundan getiriyorsunuz? Evlilik, birlikte el ele verip bir şeyler yapabilmektir.
Şimdiden paranızı vermenizi düşünmüyorsunuz ama hem ondan hem de ailesinden para isteyecek cürrete sahipsiniz? O nasıl oluyor merak ediyorum!

Bence düşünceniz yanlış. Ailesinin durumunu bilmiyorum tabi ki yardım etmeleri gerekiyor ama etmiyorlarsa nişanlınızın elinden bir şey gelmez bu yüzden burnundan getirmeye çalışmayın. Hem zaten nişanlında ister değil mi kendi eviniz olsun ama elde yoksa zamanla birikim yapar alırsınız. Ayrıca evlilikte ben sen olmamalı. Onun borcu benim borcum diye bir şey yok maddi manevi her türlü destek olmalısınız. Siz de madem çalışıyorsunuz çeyinizi kendiniz alsanız daha iyi olurdu. Şahsen ben kendim alıyorum ailemde yardım eder ama elimde oldukça alıyorum. Sevgilimde çalışıyor düğün parası biriktiriyor. Daha önce hiç ailesi yapsın diye de düşünmemiştim açıkçası.

Bu durumda ilk önce kirada oturmalısınız..
Daha sonra ev alırsınız.. sağlık olduktan sonra evde, arabada olur.. herşey olur.. baskı yapmayın..seviyorsanız yanında olun.. Allahım sağlık versin..

Bana dogruyu söylemiyor birşey varsa söylesin istiyorum saklıyor gibi geliyor

Ne saklıyor olabilir ki mesela, ayrıca evlilik iki insanın arasında olacak başkaları ile değil. Bugün anası babası size ev verse bütün her şeyi alsa yarın bir gün bunları biz aldık biz yaptık oturduğunuz ev bile bizim sayemizde alındı deseler daha mı hoş olacak. Hayat kurmak için kimseden yardım beklemeyin

Çok ufak tefek hesaplar bunlar üzgünüm ama birbirini seven insanlar arasında o bunu yapmayacak şu bunu yapmayacak yok yardım etmeyeceğim falan.Değil dillendirilmesi aklınızdan bunların geçmesi bile çok çirkin bence.Maddiyat bu kadar önemli mi çalışır birlikte yaparsınız bir şeyler yaşınızda daha gençtir diye tahmin ediyorum.Seviyorsanız karşınızdaki kişiyi böyle düşüncelerle hem kendinizi hem ilişkinizi yıpratmayın bence^^

Back