İşimin ciddiye alınmaması

Ne kadar güzel . Allah birini iki etsin inşallah .
Bende de o hırs i o özgüven var çok şükür ama azıcık da destek istiyor insan arkasında .
Ciddiye alınmak önemsenmek

Ben üniversitenin ilk yıllarından beri özel dersler veriyorum . Haftasonları Matematik Öğretmeni olarak etüd merkezlerinde çalıştım .
Formasyonum yok ama başlayacağım dershanenin sözleşmesinde '' X dershanesi matematik öğretmeni eksisonsuz '' yazıyor .
Yani demem o ki ben matematik öğretmeniyim .

Umarım bu düşünceye bir an önce alışırlar:44:

Aa formasyonun yoksa mutlaka al. Formasyonsuz öğretmenlik yapamazsın imza yetkin olmaz stajın kalkmaz vs vs bir sürü prosedürü var onun ihmal etme mutlaka al.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Formasyonunu almadan da kolejlerde çalışan arkadaşlarım oldu memur kadrosunda gösteriyorlarmış sanırım o şekilde olabiliyormuş
Ama ne olursa olsun formasyon şart tabii

Öyle yapacağına dershanede çalış. Zaten özel okullarda adamın canına okuyorlar, üstelik bir de sürekli işten çıkarılma, sözleşmenin yenilenmemesi korkusu var öğretmenlerde. Üstüne üstlük bir de memur kadrosunda gösterileceksen, adamlar seninle bir yıllık öğretmen sözleşmesi bile yapmıyor demektir, e noldu öğretmenin özlük hakları? Öyle yapılan öğretmenliğe, öğretmenlik denmez.

Aa formasyonun yoksa mutlaka al. Formasyonsuz öğretmenlik yapamazsın imza yetkin olmaz stajın kalkmaz vs vs bir sürü prosedürü var onun ihmal etme mutlaka al.

Bu sene geçti ama seneye başvurup çıkaracağım aradan formasyonu da .
Dershaneler istemiyor diye hiç ihtiyaç duymamıştım oysa ki

Öyle yapacağına dershanede çalış. Zaten özel okullarda adamın canına okuyorlar, üstelik bir de sürekli işten çıkarılma, sözleşmenin yenilenmemesi korkusu var öğretmenlerde. Üstüne üstlük bir de memur kadrosunda gösterileceksen, adamlar seninle bir yıllık öğretmen sözleşmesi bile yapmıyor demektir, e noldu öğretmenin özlük hakları? Öyle yapılan öğretmenliğe, öğretmenlik denmez.

İşin içine özel kurum girince ha Dershane ha özel okul malesef aynı .
Bende dershanelerde çalışırım aslında hiç sorun olmaz ama kapatılıyor işte

Nefret edıyorum boyle insanlardan.

Okudugun cabaladıgın gelmez gozlerıne ne yapsan mutlaka bi söylenırler.

Canım ne ıstıyorsan onu yap. Kimseye kendini kanıtlamak zorunda değilsin. Haklısın once dershane sonra kolejle devam edersın.

Çok kolay sanıyorlar bu kadar okumayı sıkıntıyı. Birde kendini ıspatlamak zorunda kalıyorsun. Daha dogru duzgun bısey bilmeyen insanlar ( ailenden söz etmıyorum ) okudugun bölüm ya da yaptıgın ıs hakkında haldır hop eleştırı yaparlar.

dershane stajı kalmadı artık. kaldırıldı o. sözleşmende ne yazdıgından daha çok koşulları dikkatli oku ve isteklerin varsa eklettir. Kolejlere öğretmen olarak atama göstermiyolar eğitmen olamıyorsun . dershanelerde uzman öğretici olarak milli eğitimden onayın geliyor. bu da bir şey değil. ileride formasyonsuz dershanelere öğretmen alınmayacak diye bir kanun bile çıkabilir. bir sürü detay var. . sözleşmene dikkat et !!

Nefret edıyorum boyle insanlardan.

Okudugun cabaladıgın gelmez gozlerıne ne yapsan mutlaka bi söylenırler.

Canım ne ıstıyorsan onu yap. Kimseye kendini kanıtlamak zorunda değilsin. Haklısın once dershane sonra kolejle devam edersın.

Çok kolay sanıyorlar bu kadar okumayı sıkıntıyı. Birde kendini ıspatlamak zorunda kalıyorsun. Daha dogru duzgun bısey bilmeyen insanlar ( ailenden söz etmıyorum ) okudugun bölüm ya da yaptıgın ıs hakkında haldır hop eleştırı yaparlar.

Cok haklisin ailemin disindan da cokca duydum bu sozleri zaten .
Devlet beni evimin yanindaki okula atadi da ben mi gitmedim , begenmedim sanki .
Ailemde egitimci hepsi universite mezunu bilgili insanlar ama neden bu kucumseme anlayamiyorum

dershane stajı kalmadı artık. kaldırıldı o. sözleşmende ne yazdıgından daha çok koşulları dikkatli oku ve isteklerin varsa eklettir. Kolejlere öğretmen olarak atama göstermiyolar eğitmen olamıyorsun . dershanelerde uzman öğretici olarak milli eğitimden onayın geliyor. bu da bir şey değil. ileride formasyonsuz dershanelere öğretmen alınmayacak diye bir kanun bile çıkabilir. bir sürü detay var. . sözleşmene dikkat et !!
Sozlesmemi ailemle de birlikte okuyup imzalamistim , 10 aylik bir sozlesme agir sartlari yok o konuda bir sikinti yok . Zaten ben sozlesme imzalayali 3 aydan fazla oldu .
Evet formasyon ayagima dolanabilir . Daha kaldirilacak diyolar o bile belli.degil ki

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Allahım,bu konuyu ben mi açtım???
7 aydır çok güzel bir işim var
okuduğum bölümle çok alakası yok ama okuduğum seneler boyunca yaptığım gönüllü faaliyetlerle alakalı bir işe girdim.
yani hobim-uğraşmaktan zevk aldığım bir alanda-çocuklarla çalışıyorum
para olarak da yemek yol agi hep beraber 2 asgari ücreti aşıyor maaşım.
Türkiye şartları belli,bense daha yeni mezunum.Açıkçası yetiyo bana maaşım.İşimi seviyorum,tamamı benim yaşımda-enerjik insanlarla dolu iş arkadaşlarım...
Bisikletle gidiyorum işe,o kadar yakın.Ayrılsam sabahın kör saatinde yollara düşücem-metrobüste tıkış tıkış ter kokularıyla hayattan soğuyacağım.Ayrıca evden yırtık şortumla çıkıp işyerinde onların istediği kıyafeti giyiyorum, başka işe girsem her sabah saç makyaj kıyafet çile çile çile...
yani anlayacağın halimdem memnunum.
annem de ilk zamanlarda memnundu,
sonra artık hangi burnu havada tanıdık laf ettiyse son bikaç aydır beni gördüğü yerde işimi küçümsüyor.
geleceği yok,orada yükselemezsin,elin çocuğunu eğlendirmeye girdin,belediyede bilmemkim var-sokalım seni,ayrıl şu işten...

her gün her an her saniye kötüleyip duruyo, elaleme hava atabileceği bir işe girmediğim için...
hatta 7 ayda bir kere hastalandım "bu iş yeri hasta etti seni-ara insan kaynaklarını ayrıl işten" bile dedi:))
çok can sıkıcı bir durum...
babam da maaşımı küçümseyen cümleler kuruyo
:19::19:
o yüzden çok iyi anlıyorum seni...

senin konun ama maşallah senden uzun yazmışım
bence çok doğru düşünmüşsün devlete girmemekle,
en yakınım-eski sevgilim öğretmendi
attılar çocuğu telefonun bile çekmediği bir dağ köyüne.
1-2-3-4-5 beraber okutuyodu
okuldaki tek öğretmen,arkadaş yok-akranı yok-ilk aylarında telefon yok...
yakacak kişi bulamadığında sobayı bile o yakıyodu
köyde ikibuçuk senede daha 1 kadın yüzü görmemiş,kadınlar bunu görünce mendille yüzlerini kapatırlarmış-zaten o kadaarrrrr soğuk bi yerdeydi ki aklı olan sonbaharda kışta dışarıya çıkmaz-öyle bir yer
bi de lojman vermişler,ahırdan bozma. Orada bir tuvalete gireyim demiştim,su olan yerler soğuktan buz tutmuş,ayağım kaydı
az daha b.k yoluna gidiyordum da wc küçücük olduğu için iki duvardan destek aldım düşmedim :)))
yani rahatını bırakıp köy öğretmeni olmak istememeni kimse eleştiremez, uzaktan konuşması kolay,o çileyi gidince sen çekeceksin...

Cok haklisin ailemin disindan da cokca duydum bu sozleri zaten .
Devlet beni evimin yanindaki okula atadi da ben mi gitmedim , begenmedim sanki .
Ailemde egitimci hepsi universite mezunu bilgili insanlar ama neden bu kucumseme anlayamiyorum

Sozlesmemi ailemle de birlikte okuyup imzalamistim , 10 aylik bir sozlesme agir sartlari yok o konuda bir sikinti yok . Zaten ben sozlesme imzalayali 3 aydan fazla oldu .
Evet formasyon ayagima dolanabilir . Daha kaldirilacak diyolar o bile belli.degil ki

bence haksızlık etme bu sözleri söyleyenlere, sadece çalışma koşulları zor oldugu için daha iyi şartlarda olmanı istiyorlardır. bunun dışında insanlar bilmedikleri için bu devirde sadece devlet memuru olmak meslek sahibi sayılıyor herkes bunun arkasına gizleniyor. daha cazip oldugundan dolayı.
bu arada hangi şehirdesin?

Baban haklı , dilersen ilerde bu dediklerini yine yaparsın .
Bi akıllı sen misin canım bu kadar öğretmen atanabilmek için uğraşıyorlar.

Büyük bir dershaneyle anlaştım . Kapanınca kolej olacak . Eğer kendimi kanıtlarsam benimde kolej kapım açılacak inşallah .
Ha deyince olmaz ki bu işler .
Bende isterim Zafer Kolejine gireyim hemen yarın ama olmuyor işte adım adım ilerliyor işler .
Dershane bende istemezdim ama şartlar işte .
Keşke ailem bu çabamdan dolayı gururlansa kazanacağım parayı küçümsemek yerine

Ailenin seni küçümsemesinden şikayet etmişsin ama sen de devlette çalışan öğretmenleri küçümsemişsin. Üstelik öğretmen bile değilsin. Sen önce formasyonunu al sonra beğenmezsin devlet okullarını. Ben devlette çalışan bir öğretmenim. Özelde de çalıştım zamanında. Doğuya da gittim. Ama asla ömrümü çürütmek olarak görmedim. Çok şükür hepimizin zekası yerinde. Özelde çalışmak zeka belirtisi değildir. Ha bu arada ben eğitim fakültesi mezunu 15 yıllık bir matematik öğretmeniyim.

Matematik ogretmeniyim demeniz için formasyonunuzun olmasi gerekli. Siz matematik mezunusunuz su aşamada.

Konu Sahibi matematik Bölümü mezunu olmakla matematik Öğretmenliği mezunu olmayı karıştırıyor sanırım. Size katılıyorum, konu sahibi matematik öğretmeni değil henüz. Acı ama gerçek. İstese de Meb'e başvuramaz. O yüzden özelden başka seçeneği yok.

Devlette iyi bir yerlerde tutunmadan o tecrubeyi yasamadan kolej dersane islerini bi kenara biraksaydin bence. Madem hayallerin hedefin buyuk dersanede ezilirsin kaybolur gidersin. Kendine bu kadar guveniyosan keske kpssye gurseydin. Sen onu da basarirdin. Bana hayallerini kucultuyormussun gibi geldi senin anlattiginin aksine.

Ben de kpss ile devlete atandım. Ailemin yanında okudum, ailemin yanında çalıştım 2 ay önce çıkabildim şehrimden. Devlete geçince illa ki uzakta olunacak diye bir şey yok.
Ancak fen-edebiyat mezunu olup formasyon almamış biri olarak şu anki işiniz gayet makul, hevesiniz enerjiniz de varsa neden devam etmeyesiniz?
Aileniz de zamanla alışacaktır...

noraashira ilk yazdıklarınızın hepsine katılıyorum.
branştaşız bu arada.
aynı şeyleri yaşadım.şuandada devlette çalışıyorum.
ayrıca şehrimi de değiştirmedim.ve geçmişe baktığımda keşke
dersanede hiç çalışmasaydım da adam akıllı sınava hazırlansaydım diyorum.
dersane ya da özel okulda çalışmak iş değil.
sağlığın yerindeyse problem yok.
ama ilerisi için sıkıntı her zaman böyle sağlam olmayacağız.
çocuk olduktan sonrasını yazmıyorum bile.
benim ailemde aynı şeyleri zamanında söyledi.
bende çok üzülüyordum.
tabi herkes devlette çalışacak diye
bir kaide de yok.elbette dersane,kolejde çalışanda olacak.
ayrıca konu sahibi formasyonun yoksa mutlaka al.dersaneler kapatılınca
sıkıntı yaşarsın koleje geçişte.

Merhaba kızlar
Hemen konuya giriyorum .
Ben yeni mezun çiçeği burnunda bir Matematik öğretmeniyim . Ve 22 yaşındayım
Fen edebiyat mezunu olduğum için ekstradan formasyon falan almam gerekiyor . İlerleyen zamanlarda onu da yapacağım inşallah
eğitimci bir ailenin eğitimci kızıyım .
Hepsi devletteler ama ben asla devlette öğretmen olmak istemiyorum .
Ömrümün en güzel yıllarını ailemden , dostlarımdan uzak geçirmek istemiyorum .
Bu yüzden daha mezun bile olmadan referansla bir dershaneyle anlaştım .
Normalin bir hayli üstünde , yeni mezun olan birinin alacağından hallice bir maaşla başlayacağım
Çok azimliyim ben ve bilgime de fazlasıyla güvenirim .
Bugüne kadar 15'e yakın özel öğrencimi matematikle barıştırdım , sevdirdim , öğrettim .

Sorun şu ki ;
Kimse benim işimi ciddiye almıyor .
Lafı geçince eksisonsuz da bir işini gücünü bulsaydı deniyor .
Yahu buldum işte işimi gücümü daha ne yapacağım .
Ben dershaneyle başladığım kariyerimi kolejle devam ettirmek istiyorum .
Bu güce sahibim bunu izah edemiyorum
Zor , yorucu olduğunu biliyorum .
Ama üstesinden gelirim taşı sıksam suyu çıkar .
Araba aldılar mezuniyet hediyesi
Sürekli babamın dediği şey işini gücünü bul da vergisini falan kendin öde .
Ben arabamın benzinini de koyarım , vergisini algısını da öderim dediğimde ;
Neymiş kazanacağım para , öğrenciyken harcadığım kadarmış ne gerek varmış evde oturup kpss çalışsaymışım
Kendi emeğimle kazanacağım parayı küçümsüyor

Birileri ee senin küçük kız mezun oldu ne yapacak şimdi dediklerinde nasip deyip geçiştiriyor
Söylemiyor bile dershanede öğretmen olduğumu .

Bu durum artık o kadar canımı sıktı ki sabah tartıştık bu sebepten .
Kabullendiremiyorum ya .
Herkes devlette çalışmak mı zorunda anlamıyorum
Nasıl artık benim bir işim olduğuna ikna edeceğim ben annemi babamı

Canımcım iyi güzel senin hedeflerin bunlar ailenin saygı duymasını bekliyorsun ama onlar da senin geleceğinin garanti olmasını istiyorlar. Anne babalar biraz böyledir, onların çizdiği çizgide yürümeni isterler. Ama senin yaptıklarını da eninde sonunda kabul edecekler.

Kolejlere gelince kuzu, ya yeni mezun alır onlar ya da emekli olmuş öğretmenleri. Gözünde fazla büyütme kolejleri. Başvurularını yap sen. Özel sektörde dirsek çürütmüş şimdi kpss için kasan bir ablan olarak devleti yine de bir düşün derim. Aklının bir köşesinde dursun, tercih yapmasan da kpssye girmeye devam et o elinin altında olsun. Bakarsın fikrin değişir.

Merhaba kızlar
Hemen konuya giriyorum .
Ben yeni mezun çiçeği burnunda bir Matematik öğretmeniyim . Ve 22 yaşındayım
Fen edebiyat mezunu olduğum için ekstradan formasyon falan almam gerekiyor . İlerleyen zamanlarda onu da yapacağım inşallah
eğitimci bir ailenin eğitimci kızıyım .
Hepsi devletteler ama ben asla devlette öğretmen olmak istemiyorum .
Ömrümün en güzel yıllarını ailemden , dostlarımdan uzak geçirmek istemiyorum .
Bu yüzden daha mezun bile olmadan referansla bir dershaneyle anlaştım .
Normalin bir hayli üstünde , yeni mezun olan birinin alacağından hallice bir maaşla başlayacağım
Çok azimliyim ben ve bilgime de fazlasıyla güvenirim .
Bugüne kadar 15'e yakın özel öğrencimi matematikle barıştırdım , sevdirdim , öğrettim .

Sorun şu ki ;
Kimse benim işimi ciddiye almıyor .
Lafı geçince eksisonsuz da bir işini gücünü bulsaydı deniyor .
Yahu buldum işte işimi gücümü daha ne yapacağım .
Ben dershaneyle başladığım kariyerimi kolejle devam ettirmek istiyorum .
Bu güce sahibim bunu izah edemiyorum
Zor , yorucu olduğunu biliyorum .
Ama üstesinden gelirim taşı sıksam suyu çıkar .
Araba aldılar mezuniyet hediyesi
Sürekli babamın dediği şey işini gücünü bul da vergisini falan kendin öde .
Ben arabamın benzinini de koyarım , vergisini algısını da öderim dediğimde ;
Neymiş kazanacağım para , öğrenciyken harcadığım kadarmış ne gerek varmış evde oturup kpss çalışsaymışım
Kendi emeğimle kazanacağım parayı küçümsüyor

Birileri ee senin küçük kız mezun oldu ne yapacak şimdi dediklerinde nasip deyip geçiştiriyor
Söylemiyor bile dershanede öğretmen olduğumu .

Bu durum artık o kadar canımı sıktı ki sabah tartıştık bu sebepten .
Kabullendiremiyorum ya .
Herkes devlette çalışmak mı zorunda anlamıyorum
Nasıl artık benim bir işim olduğuna ikna edeceğim ben annemi babamı

işin hayırlı olsun.
aslında teknik olarak öğretmen değilsin formasyon almadığın için.
ancak bu işi pratikte yapıyorsun zaten ve ilerleme olanağın da var sen çalışıp çabaladıktan sonra.
özel okullar da formasyon ister.
tavsiyem kısa zamanda formasyon eğitimini alman.
yazları maaş almıyorlar diye biliyorum dersane öğretmenleri.
belki ailen bu yüzden gerçek bir iş gibi görmüyordur.
bence bu algıyı işine bağlılıkla başarıyla devam ederek kırabilirsin.
:34:

Merhaba.
Henüz mezuniyetinizin yeni olması enerjinizi ve azminizi yükseltmiş gibi. Keşke meslek hayatımız boyunca bu azmi koruyabilsek. Aslında kendinize net hedefler belirlemeniz çok hoş ancak ülke şartları göz önünde bulundurulduğunda pek gerçekçi değil gibi. Dershane öğretmenliğin geleceği malum. Aileniz sizin adınıza endişeli, çünkü hayat boyu, yaz kış sırtınızı dayayabileceğiniz bir güvence istiyorlar.

Devlet okullarında, Anadolunun çeşitli şehirlerinde eğitime özellikle de sevgiye aç o kadar çok öğrenci var ki. Hani demişsiniz ya, birçok öğrencime matematiği sevdirdim diye, devlet okullarında da matematiği sevmeye ihtiyaç duyan binlerce öğrenci var emin olun. Şehrinizi değiştirmek istemiyorsunuz ancak başka şehirlerde kendi ayaklarınızın üstünde öyle farklı deneyimler bekliyor ki sizi, hayatınızın belki de unutmayacağınız anıları olacak onlar. Bunları söylüyorum çünkü dershane öğretmeni olduğunuzda bu ışığınızı yitireceğinizi düşünüyorum. Henüz azminiz tazeyken bu deneyimleri yaşamanızı öneriyorum. Bu sebepten de önceliği formasyona vererek biran evvel meslek atılmanızı tavsiye ederim.

Henuz formasyonu olmayan mat bolum mezunu oldugunuza gore dersanelerin sozlesmesinde unvaniniz ne yazarsa yazsin kamunun nezdinde ogretmen sayilmayacaginiza gore su an icin tek alternatifiniz ozel sektor zaten.formasyonu almadan gereksiz bir kendinizi aileye ifade cabasinin icine dusmussunuz meb e atanamazsinz ailenize once bunu anlatin.ve sizi fazlaca sevincli gordum gelecegi ve is guvencesi olmayan bir sektor icin.madem o kadar azimlisiniz hic mi buyuk sehirlere atama yok meb de.azminizi gosterin once formasyon sonra kpss den babalar gibi bir puanla o kucucuk olmayan ilcelerden birine atanin.deli gibi calistirilmadan devletin guvencesiyle saglik sigortanin emeklilik primleriniz yaz maaslariniz ek ders ucretlerinizle yapin ogretmenligonizi.o dersane aylar oncesinden size Babasinin hayrina mi sozlesme imzalatio cunku calistiracak bi kac yeni mezun ve meb emeklisi ogretmenden baskasini bulamiyor.o kadar ogretmen sirf adi devlet olsun ailesi kizim oglum devlet e atandi desinler diye mi atama bekliyor.avantajlarini biliyor ve dersanecilikle maddi manevi doyumu yakalayamayacagini da.seni uzmek istemem ama su an imzaladigin o sozlesme garip avuntusundan baska birsey degil

Back
X