Allahım,bu konuyu ben mi açtım???
7 aydır çok güzel bir işim var
okuduğum bölümle çok alakası yok ama okuduğum seneler boyunca yaptığım gönüllü faaliyetlerle alakalı bir işe girdim.
yani hobim-uğraşmaktan zevk aldığım bir alanda-çocuklarla çalışıyorum
para olarak da yemek yol agi hep beraber 2 asgari ücreti aşıyor maaşım.
Türkiye şartları belli,bense daha yeni mezunum.Açıkçası yetiyo bana maaşım.İşimi seviyorum,tamamı benim yaşımda-enerjik insanlarla dolu iş arkadaşlarım...
Bisikletle gidiyorum işe,o kadar yakın.Ayrılsam sabahın kör saatinde yollara düşücem-metrobüste tıkış tıkış ter kokularıyla hayattan soğuyacağım.Ayrıca evden yırtık şortumla çıkıp işyerinde onların istediği kıyafeti giyiyorum, başka işe girsem her sabah saç makyaj kıyafet çile çile çile...
yani anlayacağın halimdem memnunum.
annem de ilk zamanlarda memnundu,
sonra artık hangi burnu havada tanıdık laf ettiyse son bikaç aydır beni gördüğü yerde işimi küçümsüyor.
geleceği yok,orada yükselemezsin,elin çocuğunu eğlendirmeye girdin,belediyede bilmemkim var-sokalım seni,ayrıl şu işten...
her gün her an her saniye kötüleyip duruyo, elaleme hava atabileceği bir işe girmediğim için...
hatta 7 ayda bir kere hastalandım
"bu iş yeri hasta etti seni-ara insan kaynaklarını ayrıl işten" bile dedi:))
çok can sıkıcı bir durum...
babam da maaşımı küçümseyen cümleler kuruyo

o yüzden çok iyi anlıyorum seni...
senin konun ama maşallah senden uzun yazmışım
bence çok doğru düşünmüşsün devlete girmemekle,
en yakınım-eski sevgilim öğretmendi
attılar çocuğu telefonun bile çekmediği bir dağ köyüne.
1-2-3-4-5 beraber okutuyodu
okuldaki tek öğretmen,arkadaş yok-akranı yok-ilk aylarında telefon yok...
yakacak kişi bulamadığında sobayı bile o yakıyodu
köyde ikibuçuk senede daha 1 kadın yüzü görmemiş,kadınlar bunu görünce mendille yüzlerini kapatırlarmış-zaten o kadaarrrrr soğuk bi yerdeydi ki aklı olan sonbaharda kışta dışarıya çıkmaz-öyle bir yer
bi de lojman vermişler,ahırdan bozma. Orada bir tuvalete gireyim demiştim,su olan yerler soğuktan buz tutmuş,ayağım kaydı
az daha b.k yoluna gidiyordum da wc küçücük olduğu için iki duvardan destek aldım düşmedim :)))
yani rahatını bırakıp köy öğretmeni olmak istememeni kimse eleştiremez, uzaktan konuşması kolay,o çileyi gidince sen çekeceksin...