İşime alışamadım. Sizce dert etmeyi bırakıp devam etmeli miyim?

13 yaşımda psikoloğa gitmiştim ilk, o da psikiyatriste yönlendirmişti o zaman durumumu biraz ağır olarak gördüğü için. Depresyon olduğu anlaşılmış ve o dönem ilaç kullanmıştım. Yine bu dönem ayni hisleri yaşıyorum ama ailemin de morali bozulmasın diye onlara birşey söylemiyorum yani sürekli bunun için psikoloğa gitmek istemiyorum o yüzden.

Bir iki densiz için okulunu bıraktığına değer mi hiç? Değmez tabiki. Boşver söyleşin dursun. Sen maaşlı çalışan da değilsin sorumluluğunda yok. Yapabildiğini yap. Gerisini de takma. Mutlaka okulunu bitir üniversiteyi devam ettir. Başarılar canım

Bu kadar kolay bikmamalisin, hangi işe girersen gir bu tarz zorluklar yaşayacaksın. Devlet memura da olsan bir hiyerarsi var. Güçlü ol, bu kadar zayıf olma. Hiç kimse ana babamız değil.

Tekstil atölyesinde , o an fark edilmese yapılan hata sonucu binlerce tl lik ürün zarar ve ziyanına karşı uyarılan ve dikkatli olması istenen bir birey var karşınızda.

Sorumluluğun yok denilemez. Şu an kendisi orada bir çalışan. Aktif olarak çalışma ortamını görmek , işi öğrenmek ve çalışmak için orada bulunuyor.

Yanılmıyorsam haftada 3 gün stajın var, psikolojini anlıyorum. Öğrencilerimin çoğu stajlarında çok zorlandılar ve şu an hepsi diplomasını aldı. Yerinde olsam dişimi sıkardım. Mesleki bir adımın olduktan sonra oturup bir sene rahatça istediğin bölüme hazırlan

Sizde öğretmensiniz sanırım. Teşekkür ederim anladığınız için belki de ilk günler diye böyle zor geldi. Haftaya tekrar iş yerine gideceğim zaten

Lise öğrencisine nasıl vermişler son nokta işini aklım almadı. Ben asla vermiyorum çünkü daha dün bir bugün iki, yanlış dikilmesi muhtemel bir şeyi tek size teslim etmeleri hata. Yanınızda bir mühendis olmalı ki size öğretsin.

Ayrıca hemen gözünüz korkmasın. Her tekstil fabrikası böyle değil. İnsana son derece değer veren yerler de var. Ben öyle yerlerde de çalıştım, sizin anlattığınızdan bin beter yerlerde de. İş öğrenene kadar asla pes etmeyin. İlerisi çooook güzel çünkü

Meslek lisesenin tekstil bölümünde okuyorsun sanırım.
Ben çocuk gelişimi mezunuyum liseden.
Tekstil bölümünden arkadaşlarim da çok şikayet ederlerdi stajdan ben de o ortamı gördüm bı yakınım vasıtasıyla gerçekten kötü bir ortam seviye düşük.
Bir lise öğrencisi orada mutlu olamaz.
Yani bana göre tekstil diplomasiyla açıköğretim diplomasi arasında pek fark yok.
Önemli olan üniversite sınavı kazandığın bölüm.
Fen lisesinde okuyorum desen neyse.
Pek iş imkanı yok çünkü malesef.
Evde oturup sağlam ders çalışabilirim dersen açığa geçmek mantıklı geldi bana.

Zaten stajyersin diye hata yapsanda en fazla azıcık kızarlar. Bi yaptırım uygulamazlar diye düşünüyorum. Hani hata yapsanda stajer oldugun için fazla takılmazlar. O yüzden bence sabret 1 dene haftanın 3 güni zaten ki orda çalışa çalışa ortamı kavrarsın daha az hata yaparsı.

Hedefim de var çocukluğumdan beri subay olmak istiyordum. Çok hevesliyim o yüzden onun için çalışmaya. MSÜ'ye girmek istiyordum. Bu 15 tatilde göz ameliyatı olacaktım. Ama işte çok alakasız bir bölümde okuyorum. Severek yapmadığım bir işte çalışıyorum. Ailem açığa geçmeme izin vermez bunu onlara söylesem senin okumaya niyetin yok, iş hayatına atıl, iş hayatının zorluklarını öğren falan diyorlar. Tabi üniversiteyi de okumamı istiyorlar. İşten eve her geldiğimde çok mutsuz depresif hissediyorum.

Stajyerlere neden bu kadar yükleniyorlar ki?Hiçbir işyerinde stajyerlere normal çalışan kadar yüklenilmez.Fazla kafaya takma,diplomanı almak için sık dişini biraz.Sonra farkli bir alana geçersin ve kpss için uğraşırsın çünkü özel sektör sana göre değil anladığım kadarıyla.

Sık dişini kardeşim biraz aynı yollardan geçtik. Sabretmeyi öğrenmelisin zoru görüp kaçmak olmaz. Bunu kendine huy edinme. Ortada bir şey yok daha dikkatli olursun olur biter.

Kesinlikle sabret. Çünkü her yer aynı.

Harika bir yorum ve nasihat

Asıl atölyede stajyere iş veren sorumlu olur. Stajyer işi bilmeyen öğrenmek için orada olan kişi. Bize de gelir stajyer. Biz kamu kurumları yapıyoruz. Nasıl deriz bu projeyi çiz kontrolünü yap ihalesini yap parasını öde! Diyemeyiz tabi öğretiriz. Onlarda böyle davranamaz.

Evet sevmediğin işte çalışmak çok zor biliyorum bende en son istifa ettim panik atak olmuştum ama çok direndim çalıştım ettim yine de zoru görünce kaçmadım.

Daha hayatın başındasın bu görüp göreceğin en ufak bi detay hayat zor insanlar daha da zor yaparım ederim gözüyle kendini motive et kendini sürekli aşağıya çekmeye çalışma azıcık dirayetli ol mezbursan üstesinden gelmeye çalış mıy mıy ağlamak nereye kadar.

Canım olaya farklı bir taraftan bakmanı tavsiye ederim. İş sıkıntı olabilir ancak senin verdiğin tepkiler, eve gelince aşırı stres ağzının kuruması terlemen vs. aşırı stres ve anksiyeteden. Hayatta hepimiz istemediğimiz yerlerde bulunuruz, bırakmak elbette kolay ancak bu yer geçici. Sen de stres dolu tepkiler veriyorsun, bunun üzerine gitmeni tavsiye ederim. Subliminaller dinleyebilirsin olumlama yapabilirsin. Bu yerin geçici olduğunu kendine hep hatırlat, hepsi birer tecrübe ve burdan ne alabiliryorsan sömür gitsin.

Azarlanmayi yada birinin seni ikaz etmesini kaldiramiyorsan ancak kendi isinin patronun olmalısın. Onun disinda her yerde ustlerin bazen tatli sert uyarilarda bazen elestirilerde bulunucaklardir. Bastan pes edersen ilerde cook uzulursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…