Merhaba,
Durumunu çok iyi anlıyorum ve tavsiye vermek adına yazıyorum. Özel anaokullarında yıllardır branş öğretmenliği yapıyorum, size nazaran yüküm hafif olsa dahi bu tarz kurumlarda mobbing varsa iş bizler için de çığırından çıkıyor, hele sizi hiç düşünemiyorum.
Sektöre başladığım andan beri kaç kere istifa ettim, kaç kere veli ile muhattap oldum, kaç kere istifam velilere duyuruldu, saymadım. Öncelikle en az benim kadar biliyorsundur ki bazı veliler çok nankör olabilir ve diğer iyi niyetli velileri de sana karşı kutuplaştırabilir (sözüm meclisten dışarı), her veli senden laf almaya çalışabilir, bunu kurum yönetimine çok daha farklı anlatabilir, ben çok gördüm ve yaşadım.
Öncelikle sana tavsiyem, asla ama asla velilerle okul ya da kişisel telefondan istifan ile ilgili kurumu ilgilendiren bir bilgi verme. "Kurum kötü, mutsuzdum, mobbing var" vb şeyleri söylersen kurumun hem veliye karşı itibarını zedelemekten hem kurumu kötülemekten donuna kadar verirsin, mazallah.
Kapıda seni görürlerse ayrılacağını bildirme, kurum bildirsin. Kurum velilere duyuru yaptıktan sonra "Kendi talebimdi, daha iyi şartlarda verimliliğimi daha üst seviyeye çıkartacağıma inandığım için ayrılmayı tercih ettim" dersin. Yoksa ayrılacağını bilirlerse senden çocuk teslim alan tüm velilerin seni kapıda vedalaşarak mı göndereceğini zannediyorsun? Minimum 2 saat muhabbetin olacak. Onlar sordukça soracak, sen dertlenip anlatacaksın, belki o anda samimi bulacaksın.
Onlar da haklı neticede, düşünsene hayattaki en değer verdikleri şeyi eğiten, öğreten öğretmenleri gidiyor, çocuklar bağ kurmuştu şimdi ne olacak, alışma süresi vs bu durumun onlara yansıması. Kısaca tüm ihtimalleri düşünüyor anne babalar. Benim evladım yok bilmiyorum ama ebeveyn olsaydım belki on katı daha fazla olurdum, belki o zaman bilirdim akıllarından geçenleri.
Şimdi gelelim istifa mesajına, ben olsam şöyle bir şey yazardım ama, karar senin.
"Sevgili velilerimiz,
Birlikte geçirdiğimiz bu iki yıllık acı tatlı süreç için çok teşekkür ederim. En değerli varlığınıza, çocuklarımıza hep en iyisini verdim ve onları hem bilişsel hem sosyal anlamda en iyi yerlere taşımaya çalıştım. Ne yazık ki kişisel sebeplerden dolayı ayrılmak zorunda olduğumu bildirmek isterim. Tüm çocuklarımıza hayatlarında başarılar dilerim."
Bence illa bir sebep söylemek zorunda değilsin, kişisel sebepler deyip geçmen senin şu an tereyağdan kıl çeker gibi hasar almadan ayrılmana olanak sağlayabilir. Hayırlısı olsun.