İşimden ayrılıyorum velilere ne demeliyim (sınıf öğretmeyim)

İnşallah istediğin olur güzelim

harika bir fikir çok teşekkür ederim

Bizim öğretmenimiz de ayrıldı. Yaşlıydı biraz ve mükemmel bir öğretmendi.

Şahsen çok üzüldüm ama olması gereken buymuş. Biz ayrılacağını duyunca yemek organizasyonu yaptık ve hediye aldık.

Bize bir konuşma yaptı. Beni tanıyorsunuz normal şartlarda çocuklarımı asla bırakamazdım. Yaşadığım bazı olumsuz durumlar var. Bu şekilde devam edersem onlara da haksızlık yapmış olurum gibi şeyler söyledi ama onun durumu okulla ilgili değildi tabi.

Veliler öğrenciler kadar öğretmene bağlanıyor. Bence de bir açıklama beklerler zaten. Kolaylıklar diliyorum.

Özel okul velileri de öğretmenlerinin ayrılmasına elbette üzülürler. Ki biz de bu sene öğretmen seçtik, dört sene okutma sözü de verdi. Ama aksilik olsa da üzülsek de saygı duyarız.
Kibar bir açıklamaya hakları var. Çocuklarınıza da hatta bir şeyler söyleyin. Çocuklar da bağlanıyor neticede.

Hocam ben de sınıf öğretmeniyim.Özelde saçma sapan insanları çekeceğinize dişinizi sıkıp KPSS çalışıp atanın derim.
Sevgili Velilerim,
Kurumla eğitim anlayışımın uyuşmaması neticesinde kurumdan ayrılma kararı aldım.Çocuklarımı çok seviyorum,en güzel yarınlar onların olsun.Hakkım helal olsun,sizler de helal ederseniz sevinirim.Kendinize iyi bakın, hoşçakalın.

Ben de sinif ogretmeniyim ayni sebepten isi niraktim ve 2.sinif okuttum. Bosver kurum dusunsun sen bir aciklama yapmak asla zlrunda degilsin. Salin velilerini yeni okuluna cagirma hic etik degil. Sen guzelce beklentilerinin karsilanmadigini dile getiren bir msj yaz. Ve unutma veliye asla guven olmaz. Ozelini anlatma kurumu kotulemeden işi çöz

Kesinlikle en doğrusu bu. Diğer yorumlar Prof. Uzak geldi bana.

Eğer idareyle yaşadığınız sorunlar yüzünden işi bırakmak zorunda kaldiysaniz bunu velilere söyleyin bence. Neden o kurumun itibarını düşünüyorsunuzki? Mesleğimi ve öğrencilerimi çok seviyorum ama bu okulda çalışmak beni çok yıpratıyor gibi şeyler yazarım ben olsam. En azından sizden sonra gelen öğretmene düzgün davranırlar.

Bu eğitm öğretim yılının bitmesi itibariyle bağlı bulunduğum kurumdan ayrılmış bulunmaktayım.siz öğrencilerime ve velilerime birlikte geçirdiğimiz tüm kıymetli ve güzel vakitler için çok teşekkür ediyorum. Herkese kucak dolusu sevgiler

Bence de buna benzer birşey yazın. Detaya gerek yok. Çeşitli nedenler diyin en fazla.

Bence durumun sizle ilgili olduğunu dusundurtmeyin. Madem sorunlu bir idare ve okul, hayatımı kendime ayırmalı vs vs demeyin canim. Çocuklarım ve siz değerli velilerim benim için çok kıymetlisiniz. Gönül isterdi ki çocuklarımı mezun edeyim ama malesef yaşananlar buna izin vermedi. Çocuklarımın karşılarına hep iyi insanlar çıksın. Teşekkür ediyorum der bırakırdım. İdare uğraşsın Veli'nin can sikintisiyla da. Oh ne güzel hem hocayı yolla hem veliye sen açıkla de. Hiç de üstünüze almayin sorun sizle ilgili değilse.

Verimli olamayacam derse o veli neden bu öğretmenin pesine çocuğunu yollasın ki?

Kurumun itibarini degil kendi ozgecmisini dusunmeli gidecegi okul eski kurumunu mutlaja arastirir gidilen yer ne olursa olsun kotulenmemeli. Gercek profosyenellik budur

Yazacagin kisa ve öz olsun kurumumdan bazi sebeplerden dolayi ayriliyorum vs diyeceksin cok kisa ve net.

Merhaba,

Durumunu çok iyi anlıyorum ve tavsiye vermek adına yazıyorum. Özel anaokullarında yıllardır branş öğretmenliği yapıyorum, size nazaran yüküm hafif olsa dahi bu tarz kurumlarda mobbing varsa iş bizler için de çığırından çıkıyor, hele sizi hiç düşünemiyorum.

Sektöre başladığım andan beri kaç kere istifa ettim, kaç kere veli ile muhattap oldum, kaç kere istifam velilere duyuruldu, saymadım. Öncelikle en az benim kadar biliyorsundur ki bazı veliler çok nankör olabilir ve diğer iyi niyetli velileri de sana karşı kutuplaştırabilir (sözüm meclisten dışarı), her veli senden laf almaya çalışabilir, bunu kurum yönetimine çok daha farklı anlatabilir, ben çok gördüm ve yaşadım.

Öncelikle sana tavsiyem, asla ama asla velilerle okul ya da kişisel telefondan istifan ile ilgili kurumu ilgilendiren bir bilgi verme. "Kurum kötü, mutsuzdum, mobbing var" vb şeyleri söylersen kurumun hem veliye karşı itibarını zedelemekten hem kurumu kötülemekten donuna kadar verirsin, mazallah.

Kapıda seni görürlerse ayrılacağını bildirme, kurum bildirsin. Kurum velilere duyuru yaptıktan sonra "Kendi talebimdi, daha iyi şartlarda verimliliğimi daha üst seviyeye çıkartacağıma inandığım için ayrılmayı tercih ettim" dersin. Yoksa ayrılacağını bilirlerse senden çocuk teslim alan tüm velilerin seni kapıda vedalaşarak mı göndereceğini zannediyorsun? Minimum 2 saat muhabbetin olacak. Onlar sordukça soracak, sen dertlenip anlatacaksın, belki o anda samimi bulacaksın.

Onlar da haklı neticede, düşünsene hayattaki en değer verdikleri şeyi eğiten, öğreten öğretmenleri gidiyor, çocuklar bağ kurmuştu şimdi ne olacak, alışma süresi vs bu durumun onlara yansıması. Kısaca tüm ihtimalleri düşünüyor anne babalar. Benim evladım yok bilmiyorum ama ebeveyn olsaydım belki on katı daha fazla olurdum, belki o zaman bilirdim akıllarından geçenleri.

Şimdi gelelim istifa mesajına, ben olsam şöyle bir şey yazardım ama, karar senin.

"Sevgili velilerimiz,

Birlikte geçirdiğimiz bu iki yıllık acı tatlı süreç için çok teşekkür ederim. En değerli varlığınıza, çocuklarımıza hep en iyisini verdim ve onları hem bilişsel hem sosyal anlamda en iyi yerlere taşımaya çalıştım. Ne yazık ki kişisel sebeplerden dolayı ayrılmak zorunda olduğumu bildirmek isterim. Tüm çocuklarımıza hayatlarında başarılar dilerim."

Bence illa bir sebep söylemek zorunda değilsin, kişisel sebepler deyip geçmen senin şu an tereyağdan kıl çeker gibi hasar almadan ayrılmana olanak sağlayabilir. Hayırlısı olsun.

Merhaba Kıymetli Velilerim,

Bir takım özel sebepler nedeniyle gelecek dönem öğrencilerimle birlikte olamayacağım. Geleceklerinde başarılar ve mutluluk diliyorum.

Demeniz yeterli olur.
Ancak velileriniz sizi arayacaktır. O zaman konuşurken ne diyeceğinizi de baştan ayarlamanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…