• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim.

Universitede sinifimizda bi kiz vardi eski ve hic duyulmadik ismi vardi hocalar dahil kimse gercek ismini bilmiyordu cunku baska isimle kendini tanitiyordu. Birgun hocanin biri sinif listesinde okuyup x kim hic tanismadik sanirim dediginde o arkadasin x oldugu anlasilmisti. Siz eski cogu kisinin isim olarak tasimak istemeyecegi bi isim koyarsaniz sonu oyle olur sonra mahkeme karariyla degistirir ismini

Merhabalar
Oglumun adını Huzeyfe koymak istiyorum etraftan cok dalga gecen oldu, uzayfe diyen oldu cok zor bune diyip gülen oldu aldırış etmiyorum tabiki Allahın izniyle koycam inşallah. Sorum şu Huzeyfe tek isim olarak mı koysam, yoksa Huzeyfe Asaf mı koysam? Asaf dün birden geldi aklıma sizce?

Bir de doktor %90 erkek dedi değişme olur diyor çevremdekiler böyle bi ihtimal var mı başına gelen var mı veya etrafta olan var mı?
Huzeyfe yi aklımda da tutamam söylemeye de dilim dönmüyor, neden daha mantıklı isimler koymuyorsunuz. Kuran dan ya da dini bir isim koymak isterseniz Furkan, Tarık, Muhammed , Ali, Ömer, Ebubekir, Mikail , Cebrail , İsrafil, Taha, Bekir ve daha sayamadığım bir sürü isim var. Huzeyfe nedir ya. Çocuğa yazık valla. Asaf da çok eski isim. Anlamı bile yok bence

Bir de çocuklar çok acımasız olabiliyor. Dalga geçen çok olur ve muhtemelen de oğlunuz ismini değiştirmek isteyecek. Dalga geçilmesine müsade edilmeyecek bir isim koyun. Ömer, Ali vs. gibi

Sizin çocuğunuz tercih sizin tabi de,çocuğun yaşayacaklarını da düşünmek lazım.Huzeyde inanılmaz zor bir isim.Hep yanlış anlaşılıp açıklamak zorunda kalacak.Gerek var mı çocuğa bu zorluğu yaşatmaya.Tek Asaf daha güzel
Huzeyde yazmışsınız 😂😂 Bakın daha burda bile yazım hataları başladı, çok zor bir isim gerçekten.

Herkesten farklı bir yorum yapayım o halde 🤪 Dinimize göre güzel isim koymak, çocuğun anne baba üzerindeki haklarından biridir. O yüzden anlamı güzel olan ve güzel insanları çağrıştıran isimler koyulması gerekir. İSLAMİYETE GÖRE.
Huzeyfe ismini çok çok severim. Bence koyabilirsiniz. Arapça isim sevdasıyla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum bir Sahabe ismi neticede. İki isim koyabilirsiniz diye düşünüyorum ama bu Asaf mi onu bilmiyorum.

Değişirse siz de başka isim düşünürsünüz. Uzayda yaşamıyorsunuz herhalde doğumda erkek denip, kız bebek kucağına alan ya da tam tersini yaşayan var. Çok garip bir olay değil.

Asaf koyun yanına bence de en azından ileride onu kullanır. İlk ismi seveceğini sanmam.
Uzayda yaşamakla ne alakası var? Alısverise basladm ve aklıma takıldı sordum yani

Aynı ülkede yaşamıyor muyuz ya benim çevremde neden pek çok Huzeyfe var, Ankarada yaşıyorum ve bu ismin duyulmamasina şaşkınım 😂
Ben izmirde yaşıyorum. Çevremde hiç huzeyfe yok. Yalnış yazınca otomatik düzeltmede bile çıkmıyor.

Benim yaşıtlarımda eski isim vardı ama bu kadar absürt yoktu. Yine de emineler mine, fatmalar fatoş muhammetler, islamlar falan can, mert oldu 18 sonrası.

İstediğiniz ismi koyabilirsiniz anne baba olarak ama daha kullanışlı bir isim koysanız ileride çocuğunuzla dalga geçerlerse piskolojisi bozulur akran zorbalığina bile maruz kalabilir iyi düşünün

Back