• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isim sorunu

ikizbalik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
2.351
230
163
34 haftalik hamileyim, erkek olacakmis. Her seyde oldugu gibi hamile kalinca isim mevzusu da esimle evlenmeden once hayaller kurarken dusundugumuz gibi olmadi. Cok duyulmus klasik isim olmasin fakat anlamli olsun dedikce esim olayi abartti. Ne dini ne siyasi gorusumuz ayni olmadigindan midir nedir bilmiyorum fakat kafayi yemek uzereyim. Onlarca isim soylememe ragmen hicbirisini begenmedi hep bi kulp buldu. En sonunda kendisi MiR ismine tutuldu kaldi. Hazetmedim alternatif sun diyince bi tane sey istedim alt tarafi dedi. Iki isim yapalim bari dedik, bu kez de onun istedigi isimle hic hitap etmeyecegimi soyleyerek vazgecti. En son Baran ismine karar verdik. O esnada Mir ismini aslinda isteyenen kayinpederim oldugunu, baskalarina Mir koyacaklar devami ne olursa olsun dedigini duydum. Simdi Mir Baran olmasina karar vermis esim. Babam oyle bir soyledi ki Mir de olacak di mi diye, bisey diyemedim dedi. Madem oyle bi ismi baban koyduysa Barandan vazgecelim ikinci ismi de babam koysun dedim. Tartismaya acik bir konu degilmis konu kapanmis vs.. Disardan bakildiginda ailemi seviyor saygi duyuyor. Kendi ailesiyle ezelden beri problemliydi. Ben her seyden herkesten once geliyordum.. Hepsi laftaymis.. Ben aylardir bu cocugu tasiyorum her turlu sikintisini yasiyorum, dunyaya getiricem ama soz hakkim yok! Ayrica babasi demis ki kimin once kizi olursa adini Duçem koyacak. Diger kardeslerinin evlenmeye henuz hiiic niyetleri yokken daha yola bile cikmayan kiz icin de isim koyuldu.. Kendilerinin 4 cocugu var hepsinin ismini kendi koymus, dedeye soz hakki vermemisler bile fakat simdi durum bu.. Aglamaktan catlayacagim.. Cocuk odasi bebek arabasi almak gibi bisey degil ki bu, o isimle seslenicem omur boyu o ismi tasiyacak cocuk ama kendimi tasiyici anne gibi hissediyorum. Geceleri yatamiyorum uyuyamiyorum zaten bebegin hareketlerinden. Bi de bunun stresi.. Ben bu adami nasil ikna edecegim hicbir fikrim yok :(

Bu zihniyetten nefret ediyorum, sen çocuğu 9 ay taşı, binbir eziyetle doğur, isim koymaya bile hakkın olmasın!
Vallahi şartları bilmiyorum tabi ki ama kendi çocuğuma asla istemediğim bir ismi koydurtmazdım. Ne hadle karışıyorlar ya?
Eşinizle anlaşmalısınız bu konuda, ikinizin de istediği isim olsun ama kayınpeder falan ancak öneri sunabilir böyle diretmek niye.. çok yersiz.

Allah YARDIMCINIZ olsun arkadasim. Benzer sorunları ben de yasadim. Su an kimseden ses cikmiyor ama tekrar dile getirilirse iki çift laf da ben söyleyeceğim. Siz de esinizden önce kayinpederinize duygularinizi aciklayin. Karsilarinda herşeye tamam diyen bir gelin olduğunu düşünüp bu kadar rahat hareket etmesinler.

Böyle konuları ne zaman okusam, benim başıma gelse kaçıp saklanıp çocuğu gizlice doğurup kimliğini çıkartıp öyle dönerim diye hayal ediyorum. :KK53: Zor valla ben karnımda taşıdığım cana başkasının isim vermesini istemezdim. Bence isim hakkı önceliği her daim annede olmalı.

Bu Mirin anlami ne ki acaba.benim oglan doamis kizimin adiyla geldi valla biz esimle hic zorlanmadik.kiz olursa su ela koyacakrim ben.erkek oldugunu da ogrenince dedim ki Ates Han olsun maden Han dememin nedeni esimin adi Cihan.gerci isimin insanin ustunde etkili olduguna inaniyorum.Ates Han Kurt oglumun adi.tam bi canavar...masallah

Ay evet ya bu isim sorunu herkeste oluyor sanırım.Benim oğlumda savaş çıkmıştı resmen.En son kavga dövüş benim istediğim isim ve eşimin rahmetli babasının lakabı olan ismi koyduk.İki isimli oğlum.Şimdi kızım geliyor elim yüreğimde bekliyorum kim ne saçmalayacak diye.Fakat tabiki ben yine yılmadan mücadeleye devam edeceğim. Aslında Mir ismi çok güzel, yanına da sizin içinize sinen bir isim bulup eşinizi ikna etseniz çok hoş olur bence.

valla koca milletiyle ortak danaya bile girilmez. ben daha hamile bile değilken isim koymak istiyorsan sen doğur dedim ( zaten ailelerin böyle bir talebi olmadı olamazda ) doğurduktan sonra birer tane isim koyduk düşün artık güya hiç karışmayacaktı iyi ki ismini birlikte koyalım dememişim zamanında

Miran geldi aklıma benim de. Hem mir koymuş hem tek isimle halletmiş olursunuz. Söylenişi de güzel. Miran oğluuumm..

Baktim Mirin anlamina bas, kumandan,amir,bey demekmis hos bi anlami varmis gerci.bence ikinci ismide sen koy olmaz mi.sen o isimle seslenirsin olmazsa.

Mir isminin anlamini soranlara, baskumandan amir beylerbeyi anlamlari varmis.

Mevzu bana sergiledigi tavir, kestirip atmasi, soz hakki tanimamasi, fikir danismadan sanki hicmisim gibi davranmasi.. Nasil ve ne kadar kirici olup uzdugunu gorememesi.. Hayatta en cok istedigim sey kizim olmasiydi, simdi kiz icin bile isim bulmuslar diye aklimdan ikinciyi dogurmasam mi kizim olmaz insallah falan diye gecirirken buldum kendimi. Sonra tovbe tovbe dedim neler dusunduruyorlar.

Ilk msjimda kelime hatalarim olmus sinirden kusura bakmayin.

Çok can sıkıcı... Ben kiyameti koparirdim içimde kalmasından iyidir, tartismaya kapaliymis bilmem neymiş artisliklere bak.

Ya iki isim ya iki isim.. Tek basina mir ne öyle ya çocuğa yazik hem bu kadar kültür ve farklilik barindiran bir adi koymak doğru değil yil oldu 2014 yani bir adim ilerlemeyor beyinler

Istedigin ismi ver, butun belgelerini de sakla, sen onlara uymak zorunda degilsin bu konuda, onlar sana uymak zorunda!!

34 haftalik hamileyim, erkek olacakmis. Her seyde oldugu gibi hamile kalinca isim mevzusu da esimle evlenmeden once hayaller kurarken dusundugumuz gibi olmadi. Cok duyulmus klasik isim olmasin fakat anlamli olsun dedikce esim olayi abartti. Ne dini ne siyasi gorusumuz ayni olmadigindan midir nedir bilmiyorum fakat kafayi yemek uzereyim. Onlarca isim soylememe ragmen hicbirisini begenmedi hep bi kulp buldu. En sonunda kendisi MiR ismine tutuldu kaldi. Hazetmedim alternatif sun diyince bi tane sey istedim alt tarafi dedi. Iki isim yapalim bari dedik, bu kez de onun istedigi isimle hic hitap etmeyecegimi soyleyerek vazgecti. En son Baran ismine karar verdik. O esnada Mir ismini aslinda isteyenen kayinpederim oldugunu, baskalarina Mir koyacaklar devami ne olursa olsun dedigini duydum. Simdi Mir Baran olmasina karar vermis esim. Babam oyle bir soyledi ki Mir de olacak di mi diye, bisey diyemedim dedi. Madem oyle bi ismi baban koyduysa Barandan vazgecelim ikinci ismi de babam koysun dedim. Tartismaya acik bir konu degilmis konu kapanmis vs.. Disardan bakildiginda ailemi seviyor saygi duyuyor. Kendi ailesiyle ezelden beri problemliydi. Ben her seyden herkesten once geliyordum.. Hepsi laftaymis.. Ben aylardir bu cocugu tasiyorum her turlu sikintisini yasiyorum, dunyaya getiricem ama soz hakkim yok! Ayrica babasi demis ki kimin once kizi olursa adini Duçem koyacak. Diger kardeslerinin evlenmeye henuz hiiic niyetleri yokken daha yola bile cikmayan kiz icin de isim koyuldu.. Kendilerinin 4 cocugu var hepsinin ismini kendi koymus, dedeye soz hakki vermemisler bile fakat simdi durum bu.. Aglamaktan catlayacagim.. Cocuk odasi bebek arabasi almak gibi bisey degil ki bu, o isimle seslenicem omur boyu o ismi tasiyacak cocuk ama kendimi tasiyici anne gibi hissediyorum. Geceleri yatamiyorum uyuyamiyorum zaten bebegin hareketlerinden. Bi de bunun stresi.. Ben bu adami nasil ikna edecegim hicbir fikrim yok :KK43:
Babası kendi hakkını kendi çocuklarında kullanmamış mı? Biz eşimle karar verdik kız olursa ben erkek olursa o koyacak. Çok anormal birşey olmazsa müdahale etmem. Ama eşimden başkasınında koymasına izin vermem ,çocuk bizim millete ne oluyor.

Back