• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık İsim sorunu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Şems ismini çok severim. Belkide sems-i tebriziye olan sevgimdendir bilemedim ama bana cok hoş geliyor.

Yakışan isim aklıma gelmedi malasef...

Benim beğendiğim isimler

Evren
Evvel
Ali
Yusuf
Yunus

Kızlar bi türlü çocuğuma ne isim koyacağıma karar veremedim. Artık netleşsin istiyorum. Bebeğim erkek, kulağa hoş gelen anlamı güzel bi isim olsun istiyorum.
Çok cins değişik isim istemiyorum ama ahmet mehmet gibi klasik eski isimler de istemiyorum.
Iki ismi olacak, birini eşim birini de ben koyacağız. Eşim abisine söz vermiş yıllar önce, oğlum olursa senin ismini koyacağım demiş. Ben o ismi istemedim ama baktım ikna olmuyor, sonuçta o da babası olduğu için mecbur kabul ettim, ikinci ismini ben koyacağım ama kararsızım.

Eşimin koyacağı isim şems. Güneş demekmiş. Bunun yanına isim önerir misiniz? Aklımda poyraz var ama emin olamıyorum.
Bartu ismini cok begeniyirum canim şems bartu guzel durdu bence

Babası dahil hiç kimse benim doğmamış bebeğimin ismiyle ilgili kimseye söz veremez, onun tek başına verdiği sözün bende hükmü olamaz. Hele ki Şems gibi çocuğun hayatını her daim zorlaştıracak, yanına ne koysan eğreti duracak bir isim için söz verecek, yerinizde olsam asla koydurmazdım! Kötü olun ne olacak, "hanım koydurmuyor abi" desin kıyamet kopmaz ya, bundan sonra en önemli şey çocuğunuzun mutluluğu ve onun isminden mutsuz olmasından iyidir. Şems'in yanına bir tek Tebrizi oluyor, öyle koysun oldu olacak. Sinir oluyorum aileden birinin ismi koyulacak dayatmasına, sinir! Mevlana isminde iş yaptığımız bir kişi var, adama her "Mevlana Bey" dediğimde içimden gülesim geliyor. İsim hakkı öncelikle annenindir, koyulacak isim ya da isimlerin iki tarafın da içine sinmesi gerekir. 9 ay taşıyan anne, hayatını riske atan anne, aylarca emzirecek anne, ama babası annesinin hiç istemediği bir ismi dayatacak, bu haksızlığa gelmeyin derim.

İsim olarak Demir, Yaman, Mert, Mete, Erdem, Aras, Alp önerebilirim.

Ben begendim şems ismini güzel bence. Madem illa koyacak sevmeye çalışın. Yağız Şems ve Emir Şems kulağa hoş geliyor.

Benim bir oğlum daha olursa adini Engin koyacağım.

Ay Şems ismini çok seviyorum diyorlarsa, sizde 'bende Mevlana ismini seviyorum hem Şems Mevlanasız olamaz' deyin..

Şu analara isim konusunda diretme nedir ya?? Becerip doğursunlar, koysunlar sonra..

Koyacağınız ikinci ismin şems ile uyumlu olması şart değil bence , ikisini beraber söylemek zorunda değilsiniz ki çok zor olur zaten. Ama yok illa ikisini bir söyleyeceğiz diyorsanız şems ali olabilir.
Yok ikisini bir söylemem ben, ben de benim ailem de benim koyduğum ismi söyleriz. Onun ailesi sems der, belki ikincisini de birlikte söylerler bilemiyorum onlara kalmis.

Yerinizde olsam bende babamin ismini koyacagim o zaman derdim yada daha guzeli kizlik soyadiniz isim olarak kullanilacak biseyse onu koyacagim derdim. Buyuk ihtimalle rahatsiz olur istemez. O zaman sende abinin isminden vazgec, bende onu istemiyorum derdim. Isim guzelde olsa emrivaki hos degil. Ikinizinde istemeniz lazim. Bu konuda soz vermek tek ebeveyne dusmez

Muhtemelen aile tarafınında hoşuna gidecek bir jest yapmak istemis ama bu bebegin ilerki yasantisi goz önüne gelmeden verilmis bi karar olur.
Yinede vazgeçrmeye calis bulunmuyor diye diren eger o daha fazla diretiyorsa ikinci isim Sems ilkini sen secersn... Cocuk ilerde ilk ismini kullanacaktir zaten , cocugun kullanmayacagi bir ismi ailenin hoşuna gitsin diye koymak yanlis olur de bunları anlat insallah pes eder bıktır bence

Back