• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık İsim sorunu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben Doğu, Yavuz, Kuzey, Efe, Yahya seviyorum.
Ben çocuk sahibi olabilirsem bir gün! Yavuz Arslan koyucam. Bu isimle çocuğun uyuşuk mayışık bir insan olma şansı yok:)

Şems söylemesi zorca bir isim. Bence koymamayı bir düşünün.

Şems güzel severim ama ikinci isminin ağır bir isim olmamasına dikkat edin derim. Biraz ağırlığı var gibi geldi bana.

İnternetten bir alıntı;

Şems ismi ise şöyle bir enerji taşıyor:
ŞEMS: Parlak bir güneş gibidir enerjisi. Aydınlık, sıcacık, ama zaman zaman da yakıcı, kavurucudur. Üstün zekâya ve algı gücüne sahiptir. Ruhsal gücü ve sezgileri kuvvetlidir. Dört harften oluşan bu isimdeki tüm harfler zekâ enerjisi taşır. Dünyaya bakışı ve olayları algılayışı farklıdır. Üstün güçlere ve vizyonlara sahip olma potansiyeli yüksektir. Yaratıcı projelere imza atar. Başarı odaklı ve dönüştürücü bir hayatı vardır. İletişim onların temel enerji halidir. İsimde yer alan tek sesli harf olan “e” zeka ve ifade odaklıdır. Özgürlüğüne aşırı düşkündür. Hiçbir kaba sığmaz. Sivri dilli ve açık sözlü olur. Hayattan sert dersler alırlar. Bu dersleri aşabilirlerse, olgunluk mertebelerinde en üst basamaklara ulaşabilirler.

Bu ismi taşıyan en güzel örnek Şems-i Tebrizi hazretleridir. Kendisinin ne kadar sıra dışı, zeki, sivri dilli, aşk dolu bir derviş olduğunu hepimiz biliriz. Ona bu değerleri getiren kendisine sonradan verdiği Şems adıdır. Bu ad onun kaderinin enerji tohumudur adeta.

Bende son aya kadar isim bulamadim.yagiz cagan falan diye dusunmustum sonra kime soylesem tam anlayamiyor iyuzden basit olsun kasmaya gerek yok dedim.mert olsun istedm esim illa iki isim olsun diye israr edince sonuna tunayida koyduk.mert tuna oldu

şems yerine anlamı olan güneşi koyun daha güzel
abisi gitsin kendi çoçuğuna koysun çok istiyorsa

Üniversitede Güneş diye bir çocuk tanıyordum. Erkek için çok karizma bir isim bence.
Karizmayı vb geçersek, aynı ismin Türkçesi varken yabancıını koymayı hiö doğru bulmuyorum. Kendi dilimiz zaten ço güzel, ona sahip çıkmak varken başkasına özenmek çok yanlış. Türkçe zaten yüzyıllar boyunca Arapça , Farsça istilasında yaşadı tekrarına hiç gerek yok.

Şems ismi hiç hoş değil gerçekten. Kendi kendine babanın söz vermesi de çok sinir bozucu. Bence isim hakkı öncelikle anneye ait olmalı.
Ben de yavrumun adını doğduktan beş gün sonra koyabildim. Öncesinde netleştirememiştim,son anda eskiden çok beğendiğim bir isim geldi aklıma,onu koydum:anne:
Benim beğendiğim erkek isimleri; Hamza, Ahmet,Ali, Asaf..çok klasik ama severim ben

Şems tek başına bile zor telaffuz ediliyor. Yanına bir de ikinci isim gelirse iyice zorlaşacak. Çocuğuma seslenmek istemem ben öyle olursa. Yorulurum :KK53:
Ayrıca aileden birinin ismini koymak nedir yaa. Ben olsam kendi ismimin koyulmasını istemem.

Cihad, hamza, ömer, ali bunlarda benim hoşuna gidiyor.
Allah sağlika sıhatle kucaginiza almayi nasip etsin.

Ben nasip olursa Yusuf Ali istiyorum
Eşim de başka isim istiyor. Onu da ben beğenmiyorum. Hatta hep kız olsun istemiştim ikisi de erkek oldu, ilkine ismini ben koydum tabi eşim de onayladı. Bu seferkini de ben koycam diyo. Diyorumki bak ben kız istiyodum sen erkek istiyodun, senin istediğin oldu bari ismine karışma ben koycam diyorum :D

Üniversitede Güneş diye bir çocuk tanıyordum. Erkek için çok karizma bir isim bence.
Karizmayı vb geçersek, aynı ismin Türkçesi varken yabancıını koymayı hiö doğru bulmuyorum. Kendi dilimiz zaten ço güzel, ona sahip çıkmak varken başkasına özenmek çok yanlış. Türkçe zaten yüzyıllar boyunca Arapça , Farsça istilasında yaşadı tekrarına hiç gerek yok.
bir de çocuğa dalga geçilmeyecek telaffuzu kolay isimler seçilmeli
ya böyle yok dede yok babaanne yok amcanın isteği gibi eski isimler koyuyorlar
ya değişik olacağım egzantirik olacağım diye efendim elisyalar fulinler mailer konuluyor

Türkçe o kadar güzel isim olabilecek ve söylemesi kolay isim varken abuk subuk isimler veriliyor
ve gitgide Araplaşmamızın sebebi de bunlar

Sems ..ne kadar zor soylenen bir isim.

Poyraz.
Çağan

Ay vallahi aklima gelmedi Sems e takildim ben..kusurabakma da hic hos degil

Benimde ismi sems olan bir kiz arkadasim vardi. Onerim ise fatih veya doruk

çocuk doğduğu gibi hayattan soğutmak için mükemmel bir ad şems :D çocukların hayatlarıyla oynamayın kendi zevkleriniz yüzündennn

Back