• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık İsim sorunu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.856
10.535
408
Kızlar bi türlü çocuğuma ne isim koyacağıma karar veremedim. Artık netleşsin istiyorum. Bebeğim erkek, kulağa hoş gelen anlamı güzel bi isim olsun istiyorum.
Çok cins değişik isim istemiyorum ama ahmet mehmet gibi klasik eski isimler de istemiyorum.
Iki ismi olacak, birini eşim birini de ben koyacağız. Eşim abisine söz vermiş yıllar önce, oğlum olursa senin ismini koyacağım demiş. Ben o ismi istemedim ama baktım ikna olmuyor, sonuçta o da babası olduğu için mecbur kabul ettim, ikinci ismini ben koyacağım ama kararsızım.

Eşimin koyacağı isim şems. Güneş demekmiş. Bunun yanına isim önerir misiniz? Aklımda poyraz var ama emin olamıyorum.

Abisi hayattaysa ne gerek var onun adına. Sanki abisinin çoçuğu olsa eşinizin adını koyacak :) ' Asaf' da güzel isim
Hayatta kanlı canlı yaşıyo ama ne akla hizmet böyle bi söz vermis anlam veremiyorum. Zaten aileden birinin ismini koymayi hic bi zaman sevemedim ölmüş de olsa hayatta da olsa. Ama yapacak bi sey yok cok ısrarcı...

şems ne kadar zor soylenen bi isim
bi ailede bi tane olmasi bile yeterince zor
iken ikinciye hic gerek yokmus

aklime sems'e uyan bi isim gelmedi ama ilk ismi sizin sectiginiz isim olsun demeye geldim
sems kimlikta ikinci isim olarak yazilsin

Benim oğlum olsa Kemal'i yapıştırıcam da, olamadı daha :D

Şems'e uygun bir isim düşünelim, mesela Doğuş olabilir. Doğuş Şems. Güneşten doğan gibi bir anlam bütünlüğü yakalanabilir. Ya da, Batu / Batuhan olabilir. Batu: Güçlü, yiğit, alp, güneşin battığı yön demekmiş. Batu Şems ya da Batuhan Şems. Ya da Tan. Tan Şems. Bilemedim. Allah kolaylık versin :D

Benim yakinen tanıdığım bi teyzenin adı şems
Ama herkes şemsi diyo
Hatta nüfus kağıdına memur şemsiye yazmış :olamaz:
Soyle de komik bi durum yaşandı
Oğlu eklendiğinde düğün salonunda nikah kiyilmisti memur oğluna sordu anne adın ne diye adam mikrofona şemsiye demişti bütün salon kahkaha atmıştı :KK70:

Koyacağınız ikinci ismin şems ile uyumlu olması şart değil bence , ikisini beraber söylemek zorunda değilsiniz ki çok zor olur zaten. Ama yok illa ikisini bir söyleyeceğiz diyorsanız şems ali olabilir.

İki isim olunca tek ismi söylenecek çocuğa boş yere yüksek etmeyin.
Şems ismide çok değişik Şems Arslan diye bir kadın var tv de çıkar hep
koymak istemezseniz eşinize de kız ismi bu diyebilirsiniz.
İlk isim kısaltılarak kullanılıyor M.Şems mesela hangi ismi ile hitap edecekseniz o ismi ikinci olmasına dikkat edin.

Ya isimleri birlikte kullanacaksanız tek çare Şems Ali koymak :) Bence güzel oldu ikisi yan yana.

Ben bir ara oğlumuz olursa Yağız Efe koymayı düşünüyordum.Bu ismi çok sevmiştim.Özellikle Yağız ismini.

Aynı sorunu şu an yaşayan biri olarak konuya direk girdim cinsiyetini öğrendiğimiz gunden bu yana yani aylardir bitmek bilmeyen sürekli gündem konumuz tam bir seye kar veriyorken yok bu da değil eşinizi vazgeçirmeye çalışmayın bir kere kafasına koyduysa asla vazgecmiyorlar şekil a ;elimde bir tane var söz verdim diyor başka bir şey demiyor. En iyisi seslendiğinizde sizin hoşunuza gidecek bir isim bulmak internette erkek isimleri vs yazip baktınız mı?
Yazğız, Ayaz , Doruk , Toprak , Aras , Alparslan , Yiğit bunlarda size fikir olabilir

Bence ilk isim olarak Şems koyup ardından da sesli harfle başlayan bir isim koyarsanız ulama meselesi nedeniyle sürekli karışıklık yaşar.

Şems Arda =Şemsarda
Şems Efe= Şemsefe
Şems Onur= Şemsonur gibi.

Ama sessizle başlayan bir isim koyarsanız bu sefer de 3 sessiz yanyana gelecek ve sesletim zorlaşacak.

Şems ikinci isim olsun derim.

Bir de ben mutlaka uyumlu olmaları gerektiğini düşünmüyorum.

Hatta bazen komik bile buluyorum, isim Doğan soyisim Güneş, isim Alp soyisim Arslan, isim Erdem soyisim Erdem olan öğrencilerim var, uymuş mu evet uymuş ama ne gerek var.

Fikir olarak da Yavuz, Mirza, Doruk, Demir, Ediz, Kuzey diyeyim.

Back