• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim mevzusu

Esiniz doğrı düşünmüş. İkinci ismi bulun sorarlarsa söylersinz sormazlarsa gerek yok. Ayrıca açıklama yapmayada gerek yok:)
Rahat olun zaman var bulursunuz ve bebişiniz hayrlı olsun inş
Hasan Ali geldi ilk aklıma gerçi yeni isimlerden arıyrsunuz galiba. Hasan berk hasan burak
Benim kafa yenilere gitmedi ya hiç:))) siz en güzelini bulursunuz
Amin inşallah hepimizin bebeişi hayırla saglık la gelir

Bn oğlanlara hep klasik isim verdim, o yüzden hasan gayet hüzel geldi kulağıma. Öncede söz vermiş olsam ve adamcağızda beni seviyor kıymet veriyorsa sanırım sıkıntı olmazdı. Ama bu bnim fikrim. Bebek senin, kpeder senin:))

Benim kardesimin adi da hasan fırat ve cok da hoş bir uyumu var hasan isminin ikinci isimlerle.Aile de hasan arkadas ortaminda fırat olarak bilinir kardesim.Siz de bence kafaniza takmayin en sevdiginiz bir ismi ekleyin kimse de hisey diyemez doguran sizsiniz sonucta kime ne.

Öncelikle hayırlı olsun. Bence hiç pişmanlık duymayın. Bir hevesle söylemişsiniz ve bunu söylediyseniz sevmediğiniz insanlar değildir sanırım. Yanına yakışan ikinci bir isim koyup hem kendinizi hem onları mutlu etmis olursunuz.

Merhaba arkadaşlar 16 haftalık hamileyim. Yaklaşık 2 sene beklemenin ardından hamileliğimi öğrendim. Mutluluğumun tarifi yok. Her neyse fazla konudan sapmak istemiyorum. Hamile kalmadan önce oğlum olursa kayınpederin adını koyacağım deme gafletine düştüm. Şimdide öğrendik ki oğlum oluyor. Bu arada kayınpederim cok iyi biri ismi de hasan. Ama şimdi düşününce pişman oldum. Kendim modern bir isim koymak istiyorum zaten eşim karışmıyor bana bırakıyor bu konuyu ama ikinci bir isim seç diyor. Kayınvalidemde ara ara hasan geliyor deyip duruyor. Soru 1 ikinci isimi bir türlü bulamıyorum. :110:
Soru 2 isme karar verince bunu onlara nasıl söylicem. Kızarlar mı tepki verirler mi acaba. baştan Keşke hiç anmasaydım isim konusunu :mad:
şimdiki yeni nesil isimlerde çok çirkin aslında, bebekken, çocukken şirin duruyor ama, o çocuklar büyüyünce amca, teyze olunca çok komik duracak o isimler...benim oğlumun adı çağlar mesela...ama şimdiki aklım olsa klasik isimlerden koyardım...hasanın yanına bir isimde eklesen, erkek tarafı sanırım hep hasan diye seslencek, budefa sen daha çok sinir olacaksın...ya sadece hasan ismini koy, yada aileye şöyle söyle...ruyamda gördüm, beyaz sakallı bir dede bana şu ismi ....... koy dedi diyeceksin (bir tanıdık öyle yaptı, eşide kabul etti)
hasan isminin yanına illa bir isim düşünürsen de şunlar olabilir..
mert hasan - yiğit hasan - hasan can - ata hasan - cesur hasan - arslan hasan - hasan oğuzhan - hasan tarcan - hasan bartu - hasan mete -hasan kaan- hasan talha- hasan tuğra - haktan hasan - hasan cem - hasan birbey gibi isimler olabilir.. yada şöyle birşey yapın, eşinizin adını beğeniyorsanız onu koyabilirsiniz.. ama kulağa hoş gelmesi açısından soyadı hangi harfle başlıyorsa, o harften bir isim koyarsanız, kulağa daha akıcı gelir.hayırlı doğumlar dilerim...

Hasan ismi güzel yani. hem de inançlı dindar biriysen uygun da.
iki isim sünnet o yüzden iki isim koymaya karar verdik. biri Hasan zaten diğeri de Ali mesela dersin.
Hasan Ali diye birlikte an iki ismi tamamdır.

Hasan ismi güzel yani. hem de inançlı dindar biriysen uygun da.
iki isim sünnet o yüzden iki isim koymaya karar verdik. biri Hasan zaten diğeri de Ali mesela dersin.
Hasan Ali diye birlikte an iki ismi tamamdır.
İki ismide söylemek istiyoruz o yüzden uygun olsun diye arastırma yapıyorum ama baya zorluyor beni çok zormuş isim bulmak

Hasan Tuna güzel olabilir. İstediğiniz ismi kullanırsınız. Ama yok Hasan koymak istemiyorum diyorsanız, bir isim seçin ve biz buna karar verdik iki babanın da adı olmasın dersiniz. Sonuçta kendi babanızda buna kırılabilir belki, vazgeçiş sebebi olarak ayrım yapmak istemediğinizi söyleyebilirsiniz mesela. Kendine has bir ismi olsun.

İki ismide söylemek istiyoruz o yüzden uygun olsun diye arastırma yapıyorum ama baya zorluyor beni çok zormuş isim bulmak
Oglumun iki ismi var. Birini eşim koydu, birini ben. Ailesine de, kimse karışmayacak biz ana baba oluyoruz biz koyuyoruz dedi. Genelde benim koydugumla sesleniyor herkes. Ama ben secmeme ragmen bi 6 ay falan sürdü alışmam. Simdi cok seviyorum. Yani birden içinize sinmeyebilir zamanla da alışırsınız korkmayin

Eşin veya sen rüyanızda başka isim görebilirsiniz bence sizin baştan isim seçmeniz ortalığı karıştırırsa ilk ismi siz koyun. Kayınpeder ne diyor bu duruma, bazıları istemez onu kafalayıp vazgeçirebilirsiniz.

Back