• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim mevzusu

Karabiberim123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2017
2.847
3.212
133
Merhaba arkadaşlar 16 haftalık hamileyim. Yaklaşık 2 sene beklemenin ardından hamileliğimi öğrendim. Mutluluğumun tarifi yok. Her neyse fazla konudan sapmak istemiyorum. Hamile kalmadan önce oğlum olursa kayınpederin adını koyacağım deme gafletine düştüm. Şimdide öğrendik ki oğlum oluyor. Bu arada kayınpederim cok iyi biri ismi de hasan. Ama şimdi düşününce pişman oldum. Kendim modern bir isim koymak istiyorum zaten eşim karışmıyor bana bırakıyor bu konuyu ama ikinci bir isim seç diyor. Kayınvalidemde ara ara hasan geliyor deyip duruyor. Soru 1 ikinci isimi bir türlü bulamıyorum. :110:
Soru 2 isme karar verince bunu onlara nasıl söylicem. Kızarlar mı tepki verirler mi acaba. baştan Keşke hiç anmasaydım isim konusunu :mad:

Niye kızsınlar ki hasan xxx
Ya da xxx hasan koyarsınız
Çekinmeyin bu kadar o sizin çocuğunuz yahu
Eşimde kızmazlar diyor ama kayınvalide kesin laf sokar biraz dominant bir karakter. İkinci isme karar versek te bi an önce söylesek rahatlıcam
Hasan hüseyin:işsiz:

Ay sende bi hoşsun yani. Nasıl öyle bir cümle kuruverdin?
Hasan Hüseyin olmaz :)

Eşimde kızmazlar diyor ama kayınvalide kesin laf sokar biraz dominant bir karakter. İkinci isme karar versek te bi an önce söylesek rahatlıcam

Hasan Hüseyin olmaz :)

İstediği kadar dominant olsun
Kendi çocuk doğurmuş istediğini koymuştur heralde
Kendinize bu kadar karıştırtmayın
Bizim koyacağımız ismi kardeşim beğenmedi :D
Sen çocuk yapınca istediğini koyarsın dedim geçtim.

İstediği kadar dominant olsun
Kendi çocuk doğurmuş istediğini koymuştur heralde
Kendinize bu kadar karıştırtmayın
Bizim koyacağımız ismi kardeşim beğenmedi :KK70:
Sen çocuk yapınca istediğini koyarsın dedim geçtim.
Aslında haklısınız iki çocuğunun adını kendi koymuş. Annelik zor isim koymak annenin hakkı demişti. Aslında dönebilsem hasan isminden ama artık cesaret edemiyorum

Laf ağızdan bir kere çıktı mı unutmuyorlar malesef, aynı şeyi bende yaşadım. Bir isim sizden bir isim onlardan olacak. Ama size tavsiyem ilk ismini sizin seçmeniz, çünkü genelde dışarıda, okulda ilk ismiyle çağırılıyorlar.

Merhaba arkadaşlar 16 haftalık hamileyim. Yaklaşık 2 sene beklemenin ardından hamileliğimi öğrendim. Mutluluğumun tarifi yok. Her neyse fazla konudan sapmak istemiyorum. Hamile kalmadan önce oğlum olursa kayınpederin adını koyacağım deme gafletine düştüm. Şimdide öğrendik ki oğlum oluyor. Bu arada kayınpederim cok iyi biri ismi de hasan. Ama şimdi düşününce pişman oldum. Kendim modern bir isim koymak istiyorum zaten eşim karışmıyor bana bırakıyor bu konuyu ama ikinci bir isim seç diyor. Kayınvalidemde ara ara hasan geliyor deyip duruyor. Soru 1 ikinci isimi bir türlü bulamıyorum. :110:
Soru 2 isme karar verince bunu onlara nasıl söylicem. Kızarlar mı tepki verirler mi acaba. baştan Keşke hiç anmasaydım isim konusunu :mad:

ay ben hasan ismini çok seviyorumm keşke bende koyabilsemm. Hamileyim bizdede eşim babasının adını koymakta ısrarcı ve o ismide hiç begenmiyorum :(

hasan ali çok hoş olur bence:anneadayı:

Kendi babam dururken kimsenin babasının adını oğluma vermek istemem kaldı ki onu da koymam. Saçma çünkü, herkesin kendine ait bir adı olmalı. Nasıl bir motivasyonla söylediniz o sözü merak ettim. Hiç lafını açmayın bence direkt bir isim bulun ve bunu koyacağız deyin. Hasan’a ne oldu derlerse vazgeçtik dersiniz ne olacak sanki.

Canim ben tek isim koyma taraftarıyım cift isimlerin bi cok olumsuz tarafi var.ayrica hasan ismi tek olarak cok güzel bi isim abdurrahman falan olsa:)endiseni anlarim ama isim cok güzel yeni isimlerde anlamdan samimiyetten uzak bence hasan rahat likla kurabilirsin

Kızarlar mı ne demek o senin bebeğin ve 2 sene beklememişsin tabi ki istediğin ismi koyarsın Ben Çağan ismini çok beğeniyorum Mutlu gün bayram demek Çağan Hasan olabilir bulduğunda buna karar verdim içime çok sindi dersin

Benim esimin ailesinin de oyle bi beklentisi var su an hatta hamileligin cok oncesinde siz koymazsaniz biz bi daha yapar koyariz diye espri yapmislardi guya,ben kesinlikle koymam esim evlenince cocugumuz oldugunda Anne baba ismi koymak yok diye bir cumle soylemisti bende bunun arkasina kacicam hemde sevmiyorum buyuklerin ismini koymayi hemde haketmiyolar zaten

Esiniz doğrı düşünmüş. İkinci ismi bulun sorarlarsa söylersinz sormazlarsa gerek yok. Ayrıca açıklama yapmayada gerek yok:)
Rahat olun zaman var bulursunuz ve bebişiniz hayrlı olsun inş
Hasan Ali geldi ilk aklıma gerçi yeni isimlerden arıyrsunuz galiba. Hasan berk hasan burak
Benim kafa yenilere gitmedi ya hiç:))) siz en güzelini bulursunuz

E bunda bir şey yok içine Hasan'ın da dahil olduğu iki isim koyacaksınız. Kaldı ki sizi zorlayan kimse olmamış, kayınpederin ismini koymak isteyen de siz olmuşsunuz. Dert edecek ne var burada cidden anlamadım.

Edit: Okulda bir arkadaşımın adı Hasan Berkcan'dı.

Back