isim mevzusu

Gelininizin ağzına kaşıkla yemeğini siz yedirseniz de kimseye benim ismimi koyun gibi bi bir söylemde bulunmanıza hakkınız olamaz.
İnsanları bunaltıp darlamayın lütfen

Ben sizin kötü kalpli biri olduğunuzu düşünmüyorum. Tüm duygular insanlık için.. Duygularımıza her zaman engel olamayız ama doğruluk süzgecinden geçirip yön verebiliriz. Siz de belli ki bu duygudan rahatsızsınız. Bence de bu hissettikleriniz yanlış. Siz de doğum yaptınız isim koydunuz yada koymadınız ama bu şans elinize bir kere geçti. Şimdi gelininizin bebeğine de isim koyarsanız gelininiz neden bundan mahrum kalsın ki. Sizce o da heves etmiyor mudur kendi istediği ismi koymaya. Ben de kv'mi çok severim dünya tatlısı biri ama ne kv'min ne de kendi annemin ismini koymak istemem. Bebeğim benim canımla besleniyor, bana özel. İsim koymak da benim ve eşimin hakkıdır. Lütfen hamile bir kadına bu stresi yaşatmayın..

Herkes iyi olan, kendine iyiliği dokunan, sevdiği insanların adını bebeklerine verse, her bebeğin en az 10 ismi olurdu.. kayınvalidesiniz diye ekstra bi özelliğiniz yok.

Bende hamileyim, illa bi anne ismi koyacaksam 30 yıl beni büyüten annemin adını koyarım, 2 yıllık kaynanamın değil..
Tebrikler, kadınlar herşeyden fedakarlık yaparak evlenir, ama çocuğunun adına sevmediği kaynana kayınpeder adı konmak zorundadır. Kendi anne babasının adını koysun bakalım bir kadın o kaynana kıyameti koparmaz mi. Saçmalık bu adetler gelinler dik durun kaynanalar iyilik bile yapsa başa kalkar asla anne gibi olamaz

sevgili konu sahibi ablacıgım ( veya teyzeciğim ) sizin kızınız da birgün hamile olacak ve istemediği kayınvalidesinin adını koyması beklenırse tepkınız boyle mi olacak ? şuanda gelininizle, harıka giden bi ilişkinin temellerını kırmak zedelemek üzeresiniz, bakın birçok kişi aynı fikirde, yazık aranız açılacak, kızım siz neyi uygun gördüyseniz benim için de odur demek anlatttıgınız kv modelıne en cok yakısan cumle olacaktır...

Lutfen bu yorumu tekrar tekrar okuyun konu sahibi. Arkadas cok guzel yazmis.

adımdan anlaşılacagı üzere 2 yıllık kaynanayım kendi kızımdan ayırmadım herseyin en iyisini en güzelini istediğini almaya çalıştım hatta annesine dedi samimi oldukça bazen yenikaynana annemi kendi annem sanıyorum annemin yapması gerekenleri yapıyor dedi annesi bozuldu ben olur mu kızım hiç dedim geçtik.

gelinimle çok iyiyiz Allah bozmasın evlendiği günden beri 2 yıldır yemekleri ben yaptım geldiler bi hafta ne yiyeceklerse 5 6 çeşit yemegi götürdüler ikiside çalışıyor yemekle zaman kaybetmesinler gelinim ugrasmasın diye yaptım hala da yapıyorum yapacam benle arasında 50dakika var annesiyle 10dakika ama bi kerede yemek ben yapayım demedi yapmasın zaten oglum için gelinim için severek yapıyorum.

kızına gittiklerinde kızının evinde yemek yapmaya başlıyormuş çorba makarna benim yaptıgım yemeklerden koyuyorlarmış oglum diyor helal olsun ama bi kerede bi tencere yemek sen pişir git maddi durumları cok cok iyi dünürüm herseyi ben bilirim havasında ses etmiyorum öyledir dünür böyledir dünür deyip geçiyorum gelinimi çok seviyorum çünkü oglumlada çok iyi anlaşıyor çok şükür.

hersey çok güzel ama gelin görün ki içimi kemiren kimseye diyemediğim bir sorun var bebekleri oluyor bir aya kadar oglum ne kadar belli etmesede gelin başka isimler bakıyor adımı çok sevmiyorum ama etrafımda herkesin evladı koydu anne baba adı komşum geldi abla sende kaç senedir herseyi yaptın senin adını koyarlar artık dedi.

ona diyemedim başka isim düşünüyorlar diye ama koysalardı gururum okşanırdı.yeri geldi hediye alcam begenmez diye para verdim eline çantasına 50 100 elime ne geçtiyse gençtir lazım olur bende ev hanımıyım kocamın eline bakıyorum ben parasız kaldım gelini bırakmadım oda Allah var parayı hiç ayırmamış maaşını ogluma vermiş birikim yapıyorlar araba almak için alsınlar gurur duyarım

Ailesinden bilmiyorsu yanımda sigara içirdim sigarayla saygı olmaz dedi anne yorgunum dedi yanımda uzandı kız evladımdan ayırmadım ama anne isim bunu düşündük sen ne diyorsun senin adını koycaz gibi bi konuşma geçmedi ben ona çok üzüldüm halada geldimi kemiklerimizi hissedecek kadar sıkı sarılırız annem der elimi öper istisnasız her hafta biz böyle iyiyken neden düşünemedi benle konuşmayı bilmiyorum

evlerine gittiklerinde ne konuşurlar ederler bilmem anlatmazlarda oglum arada cıtlatır gelinimde arar haftaiçi birgün mutlaka evlerine gidip rahatlarını bozmak istemem her hafta geliyorlar diye 2 3 kez anca gittim siz gelin kızım derim

yaptıklarımı aramızdaki muhabbet açısından yazdım yoksa yaptıklarımı yapmaya devam edicem evlatlarım sonuçta ama en azından bi sorsalardı konuşsaydık ona çok kırgınım kırıldım ama belli etmiyorum.

öyle pasif bi insanda degilim eltimle kavga etmişliğimiz çok gençken ama insan evladına kıyamıyor işte huzurları bozulmasın benim yüzümden diyorum susuyorum

bizde koymadık nine dede adı ama benim yaptıklarımın onda birini kaynanam bana yapmadı eltimle beraber yasadı banada iyi geldi evim ayrı yolum ayrı çok uzun oldu hakkınızı helal edin kızlar
iyi niyetli olduğunuz belli allah sizden razı olsun gelin kızınızda iyi birine benziyor bence bu gibi düşünceler ile kendinizi doldurmayın ben kendi adıma şunu düşünüyorum eskiden 4-5 çocuk doğum yapılırdı herkes anne babasının kyv ve kyb ismini bile koyardı ama takdir edersiniz artık günümüzde geçim şartlarını da dikkate alarak 1-2 çocuk doğuruyoruz burda kayınvalide ve kayınbabanın ismini koymaya gelince gençler kendi istedikleri isimleri koyamıyor yada koyuyor sizin isminizin yanına modern bir isim sizin isimler tek kağıt üstünde kalıyor
Milletin komşunun dediklerini takmayın genç karı koca düşünüp size koymak istiyoruz derlerse ne ala
ama öyle fikirleri yoksa bununla ilgili olarak ne kendinizi bu olumsuz duyguların esiri edin nede gelecek torununuzun isminden dolayı bir farklı bakış açısına girmeyin. Torun sevginizi isim konusu ile gölgelemeyin
ben kendi adıma kyb ismini eşimin isteğini kıramadığımdan gerginlik olmasın diye koydum ama içime sindi mi hayır
bence isim konusu kesinlikle karı kocanın ortak kararı olmalı hatta 9 ay karnında taşıyan annenin bence bu konuda söz söyleme hakkı daha büyük

Neye yaradı yaptıklarınız. Bir şeyi karşılık için yapıyorsanız o iyilik olmaz ki.
Burada ayrıntılı olarak her yaptığınızı anlatmışsınız.
Bırakın ismi anne baba koysun. Allah rızası için bir rahat verin bu konuda gençlere.
Torununuzun ismi sizin isminiz olunca ne olacak. Başınız göğe mi erecek? İsmi sizin isminizle aynı olmazsa ölecek misiniz?
Alınacaksanız bu kadar iç içe yaşamayın, bu kadar iyilik yapmayın. Bırakın gitsin.

ama kaç yaşında kadınsınız böyle boş boğazlara kulak asmayın.. Böyle böyle aranızı açarlar. Bu kadar kolay etkisinde kalmayın kimsenin..

Bakın size ibret olsun bizim halimiz. Eşim çok ısrar etti babasının isminde tamam dedim iki isim koyduk. Ve ben evlendiğim günden beri 1 defa saygısızlık yapmadım hiçbirine. Kaynanam 6 yıl boyunca ne yemek yaptı ne ütü ne temizlik.. Üstelik evlerimiz ayrıydı. Eşimle her tartışmamızda boşa bunu derdi. Ağza alınmıycak öyle çok laf etti ki bana ama her defasında affettim sineye çektim. Tabi bi tek eşimin annesi değil ablası ve babası da aynı terbiyesizlikleri ettiler.

O kırgınlıktan dolayı oğlumu dede ismiyle çağırmaz olmuştum. Ve bundan 1yılı biraz aşkın bi süre önce eşim yokken sadece bu isim mevzusundan üstüme saldırdılar. Ne laflar neler.. Görümcem vurdu bana eşi tutmasa parçalıycaktı beni ben tabi şoktayım..

Onca koşturduğum iyi davrandığım hürmet edip her işlerine koştuğum hastalıklarunda ameliyatlarında baktığım insanlar bana bunu yaptı.. Düşünebiliyo musunuz? Tek sebep batasıca bi isim.. Tabi ben hepsini silip attım. O zamandan beri elimi ayağımı çektim 1 yıla yakın hiç görüşmedik. Şimdi görüşsek de hoşgeldin hoşbuldumdan öte muhabbetimiz yok. Onlar beni kaybetti ve bu yüzden daha da hırslılar bana.. Deydi mi? Tüm ilişkinin içine ettiler. İnsan bi yere kadar alttan alıyor.. O yüzden uyanık olun böyle basit bile denmiycek mevzulardan içinizin soğumasına aranızın bozulmasına izin vermeyin..

Çocuğumun kp ile aynı olan ismini kimliğinden sildirdim deyin lütfen..

yok kızım benden kötüsü yok

bu fazla yüz vermekten kaynaklanıyor o zaman
hizmet etmek zorunda değilsiniz kimse kimseye değil
sevgi ve saygı çerçevesinde ilerlerse daha iyi olursunuz
herkes kendi işini yapsın ne siz ondan nede o sizden bir beklenti içinde olmayın
anlattığınız gibiyse sizin gibi kayınvalide bulmak çok zor bu devirde. benimki gibi mesela
düşman başına denir ya o cinsten..

iyi niyetli olduğunuz belli allah sizden razı olsun gelin kızınızda iyi birine benziyor bence bu gibi düşünceler ile kendinizi doldurmayın ben kendi adıma şunu düşünüyorum eskiden 4-5 çocuk doğum yapılırdı herkes anne babasının kyv ve kyb ismini bile koyardı ama takdir edersiniz artık günümüzde geçim şartlarını da dikkate alarak 1-2 çocuk doğuruyoruz burda kayınvalide ve kayınbabanın ismini koymaya gelince gençler kendi istedikleri isimleri koyamıyor yada koyuyor sizin isminizin yanına modern bir isim sizin isimler tek kağıt üstünde kalıyor
Milletin komşunun dediklerini takmayın genç karı koca düşünüp size koymak istiyoruz derlerse ne ala
ama öyle fikirleri yoksa bununla ilgili olarak ne kendinizi bu olumsuz duyguların esiri edin nede gelecek torununuzun isminden dolayı bir farklı bakış açısına girmeyin. Torun sevginizi isim konusu ile gölgelemeyin
ben kendi adıma kyb ismini eşimin isteğini kıramadığımdan gerginlik olmasın diye koydum ama içime sindi mi hayır
bence isim konusu kesinlikle karı kocanın ortak kararı olmalı hatta 9 ay karnında taşıyan annenin bence bu konuda söz söyleme hakkı daha büyük

kızım burda laf eden çok oldu ama inanılmaz iyi anlaşıyorlar birlikte gezmeler sinemalar gelinim aramazsa kızım kızım aramazsa gelinim arar beraber gezerler ama kızlar hallerder gezme planını erkekler uyum saglar bizde mutlu oluruz yaptıgım iyiliği başa kakmam herkes yanlış anladı yok annesine laf etmiş sevinmişim falan yazık günah ne koyarlarsa koysunlar dedim daha öncede beni kendine yakın gördü sanmıştım ama isim mevsunu hiç konuşmayınca garipsedim

neden köle ruhlusunuz bu kadar ce isin kotu tarafi kizinizida boyle egiticek olmaniz beni hic ilgilendirmez yemegi temizligi totosuna guvenmeyen evlenmesin siz ger turlu koleligi yapmisiniz simdi bedel istiyorsunuz isim konusunda koymak zorunda degil bence insanlari rahat birskin iyilikte yapmayın gezin tozun artik kwndi hayatiniza bakin iyi olucam doye boyle yoluna paspas olmaya gerek yok hele bedeb istemeye bic gerek yok Y yenikaynana

X