Doğuma Hazırlık İsim hakkında....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Enes isimli çocuklar yaramaz

  • Olur

    OY: 21 58,3%
  • Olmaz

    OY: 15 41,7%

  • Ankete Katılan
    36
Eğer isimlerin anlamları çocukların karakterlerini etkiliyorsa bence asıl kızınız için endişelenin. Siz büyük ihtimal cennet kapısı diye koydunuz ama büyük bir hata yapmışsınız zira böyle bir anlamı yok. Batık demek bildiğiniz. Enes ise Arap atı anlamına geliyor. Ama ben aynı isme sahip kişilerin aynı karakterlere sahip olduğuna inanmıyorum şahsi olarak. Ama anlamlarının etkilediğine inanıyorum.

Sırf emin olamadığımız için adını Ayşe Eflin koyduk. Cennet kapısı değil de gökkuşağının bütün renkleri diye duymuştuk. Hoşumuza gitti. Ama be olur be olmaz Ayşe de ekledik önüne.
 
İsimle yaramazlık ne alaka aynı isimli olanlar aynı karaktere sahip olacak diye birşey yok ki.
 
Enes adında 2 arkadaşım var, biri çok şımarık diğeri sakindi.

Yani her enes aynı olmuyomuş:süslü:
 
Sırf emin olamadığımız için adını Ayşe Eflin koyduk. Cennet kapısı değil de gökkuşağının bütün renkleri diye duymuştuk. Hoşumuza gitti. Ama be olur be olmaz Ayşe de ekledik önüne.
Hiç olmazsa Ayşeyi eklemeniz iyi olmuş. Dediğim gibi olumsuz bir anlamı var. Enes için size insan anlamına geliyor diyenler olacak ama inanmayın alakası yok. Arapça büklümlü bir dil olduğu için Enes, nas, insan ve nisayla çağrışım yapıyor sadece. İnsan zaten arapça bir kelime. Enes bildiğiniz at yavrusu demek.
 
Hiç olmazsa Ayşeyi eklemeniz iyi olmuş. Dediğim gibi olumsuz bir anlamı var. Enes için size insan anlamına geliyor diyenler olacak ama inanmayın alakası yok. Arapça büklümlü bir dil olduğu için Enes, nas, insan ve nisayla çağrışım yapıyor sadece. İnsan zaten arapça bir kelime. Enes bildiğiniz at yavrusu demek.
Ben mesela insan diye biliyorum ama o anlamını koymak da çok anlamsız
 
ya çok şeker bir konu olmuş evet tanıdıgım 2 enes var ikiside çok haylaz :D

ama tüm çocuklar öyle :KK53:
 
Merhaba arkadaşlar,

Ben hamileyim ve Allah nasip ederse ekimde bir oğlum olacak. Kızımın adı Ayşe Eflin. Eflin ismine uygun olsun diye oğlumun adını Enes koymaya karar verdik.
Bebeğimizin ismini merak edip soranlara 'Enes olacak' diyoruz. Ama kime bunu söylediysem 'aaa Enes isimli çocuklar çok yaramaz olur iyi düşündünüz mü' diyorlar.
Böyle birşey var mı? Ben Enes isimli kimseyi tanımadığım için yorum yapamıyorum maalesef. Ama aklımı çok karıştırıyor Bana da bir el atasanız çok makbule geçer ☺️ Şimdiden çok teşekkür ederim.
Benm Enes diye bi arkadasım vardı o kadar mulayimdi ki :) oyle seylere inanmayın hurafe hepsi cocuk bu zaten elbet yaramaz olcak
 
Akrabamız olan Enes fazlasıyla yaramazdı.
Kayınvalidemin komşusunun oğlu Enes ise bir o kadar sakin.
Şimdi neye göre yorum yapayım?
 
Ben mesela insan diye biliyorum ama o anlamını koymak da çok anlamsız
Yok değil. İnsan zaten insanın Arapçası:) Yani Türkçe'ye Arapça'dan geçmiş bir sözcük.Arapça büklümlü bir dil olduğu için aynı sessiz harflerin arasına farklı sesli harfler getirilerek yakın anlamlı sözcükler oluşturuluyor. Örneğin kitap, katip, kütüp gibi ya da kalem, kelam gibi. O nedenle de Arapça bilmeyenler yakın sesli sözcüklere bu tip anlamlar yükleyebiliyorlar. İşin daha da kötüsü internette anlamı budur diye verilen isimlerin çoğunun anlamı o kadar kötü ve anlamsız ki. Benim bir tanıdığım kızına Ecrin ismini koydu ki gerçek anlamı ücret demek. Eşimin yeğeninin adını İrem koymuşlar, onun anlamı da Allah'a şirk koşanların kurduğu sahte cennet bahçesi. Ama dediğim gibi Kuran'da geçiyor diye kulaklarına hoş gelen her ismi gerçekten araştırmadan, sadece internetten bakıp koyuyorlar ve bence çok yanlış. En güzeli Türkçe isimler ya da çok önceden beri koyulan Ayşe, Ali, Zeynep, Mehmet gibi isimler. Riske girmeye gerek yok.
 
bende oğlum olursa Enes koycam..
abime daniştim diyo ki enes isimli olanlara uyuz oluyorum diyoo..
ee biz karar verdik abi dedim koymayin diyo allahımm onun çocuğu mu??
iki isimli olucak inş:)Enese kesin kararliyim:)
 
Benimde 2 aylik oglum var enes dusunmustuk ama cok yaramaz flan dediler neyse zaten cok icime sinmemisti koymadik. Eymen koyduk eymen isimlilerde yaramaz diyolarrr amaan ne alaka canim. Benim enes tanidgim var cok uslu masallah. yetistirmekten ve kisiliginden kaynakli isimden deil :)) ozaman herkes ayni ismi koyardi simarik olmasin dye dmi :))
 
Benim kardeşim Enes.. küçükken birazcık yaramazdı ama şimdi mükemmel bir insan. İyi kkalpi merhametli. . Çok güzel bir isim..
 
Enes adında yeğenim var terör estiriyor ben ismin anlamı kadar o ismi taşıyan kişilerin hareketlerine huylarına da bakarım ben yaramaz bılıyorum
 
Back
X