- 30 Kasım 2012
- 4.729
- 162
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaslar garip ama gerçek.
Doğuma kadar eşimle hep isim düşündük,eşim altı aylıkken isim söyledi,bende dogumuma yakın kendi istediğim ismi söyledim iki isimli olacak yani ikimizde kabul ettik ikimizde iki ismi de sevdik.Doğumdan sonra eve geldik kulağına ezan okunurken ikimizinde dediği isim okundu.Buarada bebeğim emmedigi için gorumcem ler falan bana tutuş şekli vs yardım ediyorlardı,ben kalkamadigim için ne oldu ne bitti anlayamadım kimsenin günahını da almak istemiyorum.Gorumcem bana eşimle karar verdiğimiz isimlerinde yazılı olduğu liste verdi bende biz zaten karar verdik dedim.Ertesi gün eşim kimliği çıkardığında ikimizinde hiç ağzımıza almadığımız ama listede bulunan 2isim!!Esime sordum "e kağıtta bunlar isaretliydi"dedi.Üzüldüm soylendim niye beni arayıp tekrar sormadin bu isimler niye işaretli bunlar karar verdiğimiz isimler değil demedin dedim ama yapacak birşey yoktu.Velhasıl çocuk 3yasadi bizde daha yeni toparlandık sayılır çok şükür.Çevremizde herkes eşim ve benim karar verdiğimiz ismi söylüyor ama kimlik farkli,değiştirmek için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor bilgisi olan varmi?
Kadıncağız ne sormuş ne söylemişssiniz. Pes artık ya insanlar konu açmaya korkar oldu. Sanki koyduğumuz isimler güzel mi diye sormuş da fikrinizi beyan etmişssiniz çok gerek varmış gibi.
canım nüfusta hata olmuş yanlış yazılmış demeni tavsiye etmem hakim "3 sene önce niye gelmediniz" diyebilir..
bir erkek arkadaşımın adı bariz kız adı.. öyle unisex de değil ayşe fatma gibi bir kız adı..
18yaşından önce başvurduklarında hakim tersleyip "büyüyünce rahatsız olursa kendi gelir" demişti..
siz daha çok aile içinde "huzursuzluk" yarattığını aile ilişkilerinizi etkileyecek duruma geldiğini söylemelisiniz gibi.. ad karmaşası yaşandığını çocuğun olumsuz etkilendiğini vs vs vs..
tabi şahsi yorumum.. umarım kimliğinde de "adına" kavuşur oğlunuz,,, siz de daha mutlu olursunuz.. sevgiler..
not: kimlik ismini daha güzel bulanlara kızmayın bence "üzülmeniz gerekmiyor" demek istendi.. moral verme olarak alın bence.. abartılı bulduğunuz yorumlar için bişey diyemeyeceğim..
içim de kurt kaynadı..bi de ben yorum yapıyım..
baybars ne yaw?
hiiişşş duymadımm..
kimliiikdeekii pekte güzel hoş da iyymişş, miikemmelimişş.....
aman niye de denişiyonkii....
şaka canım şaka
herkes saldırmış laf etmeden duramadım bende..
kulağına okunan isim olmalı kimlikte..
mahkemeye verince bi kaç şahit tutuyosun..onlar da diyo ki' biz hep baybars ege deriz, aybarstan haberimiz yok'..falan..
bu şekilde mahkemede çok değiştiren var canım..
öp yerimize küçük baybarsegeyiii
Benimde dedemin ismi ayrı. Çok komik hikayesi var yani kendi komik anlatıyor.
Dedemin gençliğinde nüfus kayıtları falan daha yeni yapılıyormus. Dedemim ismini kayıt etmişler. Sonra nüfus dairesinde yangın çıkmış ve orada çalışanlar evrakları yeniden yazarken dedeme kafalarına göre isim yazmışlar.
İsmi neyseki mana olarak güzel de ikisinide kullanıyor ama köydeki akrabaları yeni ismini bilmiyorlar, biz torunlarinada uzun süre eski ismini söylemedi, sonra baya bir karışıklık olmuştu. Durum anlaşılınca çok gülmüştük xD
Biliyorum konunun dışında birşey yazdım. Özür diliyorum ama Paylaşmak istedim
konu sahibi ne sormuş, kızlar ne demiş yahu bırakın insanlar istediği ismi koysun çocuğuna..
konu sahibi, inşallah değiştirirsin ismi.. çocuk senin gönlünden ne geçiyorsa öyle seslen