isim degisikligi..

nesssl

...
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
369
30
Arkadaslar garip ama gerçek.
Doğuma kadar eşimle hep isim düşündük,eşim altı aylıkken isim söyledi,bende dogumuma yakın kendi istediğim ismi söyledim iki isimli olacak yani ikimizde kabul ettik ikimizde iki ismi de sevdik.Doğumdan sonra eve geldik kulağına ezan okunurken ikimizinde dediği isim okundu.Buarada bebeğim emmedigi için gorumcem ler falan bana tutuş şekli vs yardım ediyorlardı,ben kalkamadigim için ne oldu ne bitti anlayamadım kimsenin günahını da almak istemiyorum.Gorumcem bana eşimle karar verdiğimiz isimlerinde yazılı olduğu liste verdi bende biz zaten karar verdik dedim.Ertesi gün eşim kimliği çıkardığında ikimizinde hiç ağzımıza almadığımız ama listede bulunan 2isim!!Esime sordum "e kağıtta bunlar isaretliydi"dedi.Üzüldüm soylendim niye beni arayıp tekrar sormadin bu isimler niye işaretli bunlar karar verdiğimiz isimler değil demedin dedim ama yapacak birşey yoktu.Velhasıl çocuk 3yasadi bizde daha yeni toparlandık sayılır çok şükür.Çevremizde herkes eşim ve benim karar verdiğimiz ismi söylüyor ama kimlik farkli,değiştirmek için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor bilgisi olan varmi?

Mahkemeye basvurmaniz gerekiyor ama gecerli bir sebep olmasi lazim diye biliyorum.Yine de bir avukattan ya da hukukcudan bilgi alin isterseniz napabiliriz diye.

O nasil ilginc bir olay olmus yahu. Sakincasi yoksa sizin koydugunuz ve kimlikte yazan isimleri ogrenebilirmiyim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Mahkemeye basvurmaniz gerekiyor ama gecerli bir sebep olmasi lazim diye biliyorum.Yine de bir avukattan ya da hukukcudan bilgi alin isterseniz napabiliriz diye.

Üç avukata sorduk biri 800tl biri 400tl digeride 350tl dedi,sagdansoldan da dilekceyi gerekli yere veriyorsun okadar dedi ,bizde sasirdik.

Çocuğun kimlikteki adıyla ona günlük hayatta hitap edilen ad farklıysa, mahkemenin bunu geçerli sebep saydığını biliyorum. Kullandığınız isimle değiştirebilirsiniz.

Aybars egemen ile Aybars ege arasındaki fark nedir...men ekini söylemezsiniz olur biter benim açımdan çok takılacak bir şey değil..

Yanlış anlama ama kimlikteki ismi çok güzel gayet hoş.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi.

Evet oisimde güzel hoş,kulağa iyi geliyor hani ben o ismi sevmiyorum falan demiyorum ama biz Baybarsege yi daha çok seviyoruz,hem herkes böyle biliyor:-)

Aybars egemen ile Aybars ege arasındaki fark nedir...men ekini söylemezsiniz olur biter benim açımdan çok takılacak bir şey değil..

Zaten üç yıldır öyle deyip oyalaniyoruz ama okul hayatında herkese ..men ekini söylemeyin diyemicez:-)

Zaten üç yıldır öyle deyip oyalaniyoruz ama okul hayatında herkese ..men ekini söylemeyin diyemicez:-)Ayrıca Aybars ile Baybars da farklı.

Zaten üç yıldır öyle deyip oyalaniyoruz ama okul hayatında herkese ..men ekini söylemeyin diyemicez:-)

aybarsla takılsa nasıl olur :)))şaka şaka siz hangi isimle hitap ederseniz ona alışır egemen dense bile ege olduğunu bilir ama yaşı çok küçük tabi..yinede içiniz rahat etsin isim değişikliğinde bildiğim babaya dava açılıyor..arkadaşım babasına dava açarak değiştirmişti ama seneler önceydi prosedür öyleydi şimdi nasıldır bilmiyorum..

Zaten üç yıldır öyle deyip oyalaniyoruz ama okul hayatında herkese ..men ekini söylemeyin diyemicez:-)Ayrıca Aybars ile Baybars da farklı.

aa Baybars mı harf hatası sandımdı ben onu değişiiiik baybarsın anlamı ne ki ilk defa duydum cidden:KK53:

Evet oisimde güzel hoş,kulağa iyi geliyor hani ben o ismi sevmiyorum falan demiyorum ama biz Baybarsege yi daha çok seviyoruz,hem herkes böyle biliyor:-)

Bizim ufaklıktada aynı sizin gibi sorun yaşadık ben ve eşim bu konuda çok tartıştık benim dediğim olacak tarzından en sonunda iki isim oldu ki eşim iki isim istemiyordu çünkü devlet daireleri ve resmi evraklarda vesaire sorun çıkıyormuş. Ama iki isim oldu ilk isim onun seçtiği ikinci isim benim seçtiğim oldu. Hatta eşim kimliğini çıkarmaya gittiği zaman ben istediğim ismi koyacağım diye beni kızdırdı. :)) ama ikimizin istediği ismi koymuş. Zaten ismi orada yazdırıp altına imza attırıyorlarmış. İlerde bir sıkıntı olmasın diye kendileri açısından memurların. Ama dediğim gibi sizin kimlikte yazan isim çok güzel onu kullanın çocuğa isim karmaşası yaşatmanın alemi yok. Yazık ileride onun zorluğunu çeker.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi.

Katılıyorum, kesinlikle kimlik ismi çok daha iyi. Sanki biri bişey demişte bilerek değişiklik yapılmış :KK52:

.

Üç avukata sorduk biri 800tl biri 400tl digeride 350tl dedi,sagdansoldan da dilekceyi gerekli yere veriyorsun okadar dedi ,bizde sasirdik.

Avukata gerek yok,kendiniz başvurabilirsiniz.Bence kulağına okunan isimle değiştireceğiz,bütün aile bu isimle çağırıyoruz,kulağına da bu şekilde okundu demeniz yeterli olacaktır.Çocuğunuz okula başlamadan halletmeniz çok kolay olur,bence ertelemeyin.

X