Isid Kobani ' ye saldırdı Türkiye karıştı

ülkelerin samimi olup olmaması bence önemli bir konu değil. çünkü ülkeler (hangisi olursa olsun) çıkarına göre hareket eder. biz kişilerin çıkarına kalmış bir ülkede olduğumuz için bu konuyu milletçe unuttuk.
bizim yöneticiler ülkeyi aile şirketi gibi yönettiği için. :KK57:
katılıyorum..

ülkelerin samimi olup olmaması bence önemli bir konu değil. çünkü ülkeler (hangisi olursa olsun) çıkarına göre hareket eder. biz kişilerin çıkarına kalmış bir ülkede olduğumuz için bu konuyu milletçe unuttuk.
bizim yöneticiler ülkeyi aile şirketi gibi yönettiği için. :KK57:
candan,kenan evrende darbe yapmıştı..belki ozaman yaptığının hata olduğunu düşünemeyecek kadar gençti ve düşünmeye fırsatı yoktu..şu an verdiği zarar yüzünden üzgünmüdür acaba..
yarın bu insanlar bu koridoru yardım için bile olsa açmadıkları ve insanları kaderine terk ettikleri için,artı halkı onlar teröristti diye kışkırttıkları için vicdanları sızlayacakmı acaba..

candan,kenan evrende darbe yapmıştı..belki ozaman yaptığının hata olduğunu düşünemeyecek kadar gençti ve düşünmeye fırsatı yoktu..şu an verdiği zarar yüzünden üzgünmüdür acaba..
yarın bu insanlar bu koridoru yardım için bile olsa açmadıkları ve insanları kaderine terk ettikleri için,artı halkı onlar teröristti diye kışkırttıkları için vicdanları sızlayacakmı acaba..

Kenan Evren'in hatasını göreceği kadar çok şey yaşandı. Bunlarla onu kıyaslamak doğru olmaz. O asker geleneğinden geliyordu. Bence o kimseye söylemese de üzülmüştür. Kendini haklı çıkaracak şeyler bulsa da hatasını biliyordur.
Bunlar seçilmiş. Kibirleri dünyayı aşmış durumda.
Şimdiye kadar herhangi bir konuda kendilerini suçlayıp da üzüldüklerini görmedim. Bunların dini imanı para ve şöhret.
Kanaatimce Kenan Evren o hataları en azından bu niyetlerle yapmadı, gerçekten ülke için millet için iyi yapıyorum diye düşünüyordu ama bunlar öyle mi?
Bunların ben şunu yapalım millet için ülke için iyi olacak diye (yanlış bile olsa) bir şey yaptıklarını düşünmüyorum.
Şimdiye kadar halkın en beğendiği icraatları sağlık reformuydu onu bile yandaşları kendileri para kazansın diye yaptılar.

Kenan Evren'in hatasını göreceği kadar çok şey yaşandı. Bunlarla onu kıyaslamak doğru olmaz. O asker geleneğinden geliyordu. Bence o kimseye söylemese de üzülmüştür. Kendini haklı çıkaracak şeyler bulsa da hatasını biliyordur.
Bunlar seçilmiş. Kibirleri dünyayı aşmış durumda.
Şimdiye kadar herhangi bir konuda kendilerini suçlayıp da üzüldüklerini görmedim. Bunların dini imanı para ve şöhret.
Kanaatimce Kenan Evren o hataları en azından bu niyetlerle yapmadı, gerçekten ülke için millet için iyi yapıyorum diye düşünüyordu ama bunlar öyle mi?
Bunların ben şunu yapalım millet için ülke için iyi olacak diye (yanlış bile olsa) bir şey yaptıklarını düşünmüyorum.
Şimdiye kadar halkın en beğendiği icraatları sağlık reformuydu onu bile yandaşları kendileri para kazansın diye yaptılar.
Kenan Evren i oyle masumane ederek yazdin ki aglayasim geldi.:cry:

Kenan Evren i oyle masumane ederek yazdin ki aglayasim geldi.:cry:
kim zarar verdiyse allahdan bulsun..ecevitte verdi yazmıştım farah..tüm hapisanedeki suçluları saldı..o zaman genç kızım..sokağa çıkmaya korkar olmuştuk..şu dönem iyi diyebileceğim bir dönem yok..ben küçüktüm..mahallemizde evlerde su yoktu:KK57:tanker su getirirdi kadınlar bidonla koşardı..istanbulda 1987 sanırım..sonra Turgut özal geldi..suyumuz geldi yol yapıldı..onunhatırlarım..onun içinde kötü politikaları var diyorlar..

kim zarar verdiyse allahdan bulsun..ecevitte verdi yazmıştım farah..tüm hapisanedeki suçluları saldı..o zaman genç kızım..sokağa çıkmaya korkar olmuştuk..şu dönem iyi diyebileceğim bir dönem yok..ben küçüktüm..mahallemizde evlerde su yoktu:KK57:tanker su getirirdi kadınlar bidonla koşardı..istanbulda 1987 sanırım..sonra Turgut özal geldi..suyumuz geldi yol yapıldı..onunhatırlarım..onun içinde kötü politikaları var diyorlar..
İyileriyle kötüleriyle tarih yazıldı. Hala da yazılıyor. Bu yaşadıklarımızı 100 sene sonra tarih kitaplarında okuyacaklar

öyle bir şey yapmadım farrahdiba, sen öyle anlamak istediysen bilemeyeceğim.

Darbeler sadece hak ve özgürlükleri ezip geçmedi, halkın ekonomisini de ezdi, gelir dağılımını bozdu. Ve bu faturanın ödenmesi hâlâ bitmedi. Halk darbelerin maliyetini yüksek dolaylı vergilerle hâlâ ödüyor

12 Eylül darbesi ile başlayan dönem bugün herkesin de kabul edeceği üzere tüm özgürlüklerin askıya, insan haklarının ise ayaklar altına alındığı en karanlık dönemlerden birisidir. Bu dönemde birçok insan işkenceden geçirilmiş, haksız yere yıllarca hapis yatmıştır. Oysa Kenan Evren’e göre işkence insanlık suçu değil, yalnızca sıradan bir uygulama idi. Zira Evren’e göre diğer ülkeler de zaman zaman işkenceye başvurmaktadır. Fikret Bila’nın Kenan Evren ile yaptığı röportajından kısacık bir bölüm bile Kenan Evren’in işkenceye bakış açısını anlamamıza yeter:

öyle bir geçer zamankiyi izledim o dönemde korkunçmuş candan..
eşimde o yıllarda lisedeymiş..dersler boşmuş..okulların önlerinde asker bekliyormuş..

İyileriyle kötüleriyle tarih yazıldı. Hala da yazılıyor. Bu yaşadıklarımızı 100 sene sonra tarih kitaplarında okuyacaklar

bu günki yaşadığımız olayda benim yaşadığım 99 depremi..soma madeni..ve kobane halkının kaderine bırakılması içimi sızlatan kendi dönemimmin acı olayları inşallah daha kötülerini yaşamayız..

liderlik vasfı olan yöneticilerde biraz idealizmi abartıyormu diyeyim kafalarındaki düşünceler amaç uğruna,bazen bir şeyleri çiğnemek gerektiğini bunun normal olduğunumu düşünüyorlar yadakonumlarında yükselmede en üst noktalarda olduklarında artık duygusal düşünemiyorlar sanırım..şımarmak,ilahlaşmak,vs....

liderlik vasfı olan yöneticilerde biraz idealizmi abartıyormu diyeyim kafalarındaki düşünceler amaç uğruna,bazen bir şeyleri çiğnemek gerektiğini bunun normal olduğunumu düşünüyorlar yadakonumlarında yükselmede en üst noktalarda olduklarında artık duygusal düşünemiyorlar sanırım..şımarmak,ilahlaşmak,vs....

Malesef doğru. Zaten bizim bu durumda olmamızın bir nedeni de iktidarı ele geçirenlerin kendilerini milletin üzerine görmesinden kaynaklanıyor. Halbuki makamlaının sahibi millettir.

öyle bir şey yapmadım farrahdiba, sen öyle anlmkstediysen bilemeyeceğim.
Istersen yazdgini oku tekrar.yok kenan evren kotu niyetle yapmadi yok uzulmustur.nerdeyse adami sucsuz ilan edecen.bu ulke bu millet cok cekti onun elinden.kimse unutmasin lutfen.kalkip ta banaa uzulmustr demesin analarini aglatti genclerin.ondan daha barbari gelmedi ulkeme.kimselerle kiyaslanmayacak sahsiyette kendisi.hukumeti erdogani begenmiyebilirsin yanlis bulabilirsin.onu tartisack degilm senle.sirf hukumeti karalamk icin de yanlisi mesrulastrma...

Yazışmalar ortada.
Biz milletçe bu yüzden anlaşamıyoruz sanırım.
Yazdıklarımı neye göre yazmışım?
Cryptic bana bir soru sormuş ben de soru çerçevesinde düşüncemi açıklamışım. Soru nedir ona bakın. Cevabıma bakın.
Bu cevaptan siz darbeleri meşru gördüğümü anlıyorsanız yapacağım bir şey yok.
Bir insan gerçekten karşısındaki insanı anlamak için konuşmuyorsa böyle oluyor.

Yok eğer ben yanlışsam, ben darbeyi meşru gören bir fikre sahipsem, yazdıklarını tekrar oku demezsiniz, o cümlemi alıp gözüme sokarsınız.

Bekliyorum.

Öyle anlamak istemiyor. Darbelerden tüm ülkemiz ve tüm milletimiz zarar gördü.Onu belirtmek istedi.

hayır onu belirtmek istemedi çünkü cryptic'le benim konuştuğumuz konu darbeler değildi. darbeyle ya da şimdikilerin yönetiminde yapılan hatalardan dolayı yönetenlerin üzülüp üzülmeyeceği idi. ben fikrimi yazdım. farrahdiba benim fikrimden rahatsız oldu. ve açıkça hükümeti karalamak için darbeyi meşru gösteren şeyler söylediğimi yazıyor. bunun benim yazdıklarımla ilgisi yok.
cryptic bir kıyaslamayla sorduğu için ben kıyasladım.
zulmün illa ki darbeyle gelen asker tarafından yapılması gerekmiyor.
kısaca; ülkemiz darbelerden zarar görmedi demiyorum ki. akp'den daha fazla zarar gördü diyorum.
zarar kıyaslamasında düşüncem budur.
ülkeye ne yaptık diye üzülme noktasında darbeciler hatasını anlamıştır ama bu hükümet ve işbirlikçileri asla hatalarını anlamaz ve üzülmez çünkü din ve imanları para ve şöhret dedim.

17 yaşındaki çocuğun yaşı büyütülerek asılmasının sebebidir kenan evren
pardon 16 yaşındaymış. : (
Vikipedi, özgür ansiklopedi

[xtable]
{tbody}
{tr}
{th}Erdal Eren{/th}
{/tr}
{tr}
{td}
Erdal Eren{/td}
{/tr}
{tr}
{th}Doğum{/th}
{td}25 Eylül 1964
Şebinkarahisar, Giresun{/td}
{/tr}
{tr}
{th}Ölüm{/th}
{td}13 Aralık 1980 (16 yaşında)
Ankara{/td}
{/tr}
{/tbody}
[/xtable]
Erdal Eren (25 Eylül 1964, Şebinkarahisar, Giresun - 13 Aralık 1980, Ankara), 12 Eylül Darbesi öncesinde bir askeri inzibat erini öldürdüğü gerekçesiyle hüküm giyen ve asılarak idam edilen Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi ve Ankara Yapı Meslek Lisesiöğrencisi. Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencisi Sinan Suner, 30 Ocak 1980 tarihindeMilliyetçi Hareket Parti'li Bakan Cengiz Gökçek'in koruması Süleyman Ezendemir tarafından vurularak öldürüldü.[1] Erdal Eren, Suner'in öldürülmesini protesto etmek için 2 Şubat 1980 günü düzenlenen gösteride gözaltına alınan 24 kişinin arasındaydı. Gösteri sırasında çıkan çatışmada er Zekeriya Önge'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Erdal Eren, yargılanarak 19 Mart 1980 tarihinde idamamahkûm edildi. Milli Güvenlik Konseyi tarafından onaylanan karar, 13 Aralık 1980'de Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde infaz edildi.

Erdal idam edilmeden 16 saat önce kendisini ziyaret eden gazeteciler Savaş Ay ve Emin Çölaşan'a, "avukatıyla görüştürülmediğini, 18 yaşının altında olmasına rağmen idam edilmek istendiğini, yaşının 18'den küçük olduğunu tespit edecek olan kemik testi yapılması talebinin kabul edilmediğini, vurduğu söylenen jandarma erine çok uzaktan ateş açtığını ama otopside yakın atışla öldüğünün kanıtlandığını, kendisini ibret olsun diye asacaklarını ve ölümden korkmadığını"[2][3]söyledi. İdam kararı verilen Erdal Eren'in 17 olan yaşı bir gün içinde 18 olarak büyütüldü ve sonrasında hemen idam edildi. [4]

Ağabeyi Erkan Eren, Erdal'ın Mamak Askeri Cezaevi'nde tutuklu kaldığı dönemde gördüğü ağır işkencenin izlerine tanık olduğunu dile getirdi.[5] Erdal'ın idam edildiği tarihte yaşının 18'den küçük olduğunu belirten Erkan Eren, infazı radyodan öğrendiklerini ve Erdal'ın kimsesizler mezarına gömülmek istendiğini söyledi.[5]

17 yaşındaki çocuğun yaşı büyütülerek asılmasının sebebidir kenan evren

doğru.
berkin elvan'ın ali ismail korkmaz'ın ve daha bir çok suçsuz insanın öldürülmesi ise bu hükümet zamanında gerçekleştirilmiştir. ayrıca kuddusi okkır gibi pek çok masum hapiste ölmüştür.
biri askerdir darbeyle yönetimi ele geçirmiştir. diğeri seçilerek gelmiştir.

zorla gelen bir zulüm ve seçilmiş zulüm.

zulümlerden zulüm beğenelim?

doğru.
berkin elvan'ın ali ismail korkmaz'ın ve daha bir çok suçsuz insanın öldürülmesi ise bu hükümet zamanında gerçekleştirilmiştir. ayrıca kuddusi okkır gibi pek çok masum hapiste ölmüştür.
biri askerdir darbeyle yönetimi ele geçirmiştir. diğeri seçilerek gelmiştir.

zorla gelen bir zulüm ve seçilmiş zulüm.

zulümlerden zulüm beğenelim?
al birini vur öbrüne. ikiside aynı benim için. fark yok

X