İşi yüzünden sevgiliden ayrılma fikri

moruclukalem

Guru
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2013
411
902
Tanışmadığım kişiyi instagramdan eklesem mi ?

Eski konumu da eklemeye çalıştım isteyen bakabilir.

Herkese merhaba. 28 yaşındayım bir hastanede diş hekimi olarak çalışıyorum . Uzmanlığım da var . İş yerinde idari pozisyonda olan birinden uzaktan hoşlanıyordum hatta konu da açmıştım onu da ekledim. Ben aslında hoşlanırken de bu tarz idari görevlere referans olmadan alınmadığını biliyordum ki buradaki insanlar da olmaz vs demişlerdi. Sonra aradan uzun bir zaman geçti . Meğerse bu kişi de benden hoşlanıyormuş , biz tesadüf eseri tanıştık kısa sürede de sevgili olduk üç aydır da beraberiz .
Onun işi konusu aslında hep aklımda soru işaretiydi . Sağlık meslekte diş teknikerliği okuduğu için Kpss ile atanıp çalışırken ardından sağlık yönetimi okumuş, referansla da şu anki işine girmiş çünkü ailesi de siyasetle iç içe . Ben ise fen lisesi mezunu , diş fakültesi mezunu üzerine uzmanlık yapmış biriyim . Sanırım aklımda hep şey diye aklamıştım. Benim gibi bir çevrede yetişmedi kimse yol göstermedi , gösterseler o da başarılı olurdu gibi gibi. İşler biraz ilerleyince ben aileme söyledim . Önce ablam karşı çıktı ama o ara sadece beynimin arka planına alıp yoluma baktım. Dün gece ise abime söyledim . Abim de hem mezun olduğu okula hem bu tarz mesleklerin garantisinin olmamasına ( yani bir seçimde gidebilecek pozisyonlar ) hem de işe alınış biçimindeki soru işaretlerinden dolayı hem de yöneticilik işlerinin zor ve adalet duygusundan dolayı vebali olduğundan beraber olunması zor mesleklerden olduğu için vazgeçmem gerektiğini tavsiye etti. İlk sevgilim bu arada , daha önce flört , tanışma vs oldu ama böyle yoğun hislerimin olduğu ilk insan. Beni de böylesine seven de ilk insan . Ama abim üç ayın zaten kısa olduğunu , duygularımla karar vermemem gerektiğini , kendini zaten bu kısa sürede güzel tanıtmış olabileceğini söyledi. O kadar ikna oldum ki aslında hemen ayrılmayı düşündüm . Genel olarak fevri biri olduğum için ani karar vermek de istemiyorum. Karşımdaki insanı da üzmek istemiyorum. Dün biraz bahsettim . Kendini şöyle ifade ediyor o da . Keşke bu işin sınavı olsa da öyle girsem ama maalesef yok diyor . Böyle girilmek zorunda ben napayım, benim gibi insanlar gelmesin hak, adalet bilmeyen insanlar gelsin daha mı iyi? Senin gibi düşünüp görevden kaçanlar yüzünden ülke bu halde vs vs diyor . Açıkçası açıklamaları hiç de tatmin etmedi ama onu böyle bir pozisyona sokmak da üzüyor beni. Neticede seviyorum yani. Kafam öyle karışık ki. Tavsiye almak istedim .

Daha kafanızdakileri netleştirmeden adamla konuşup işi nedeniyle küçük görmüşsünüz. Ben sevdiğinizi pek düşünmedim. Abiniz 3 ayın gelecek düşünmek konusunda erken olduğunu söylemekte haklı.
Siz kendinizi çok okumuş, garanti meslekli, üstten biri gibi anlatmışsınız ama şu an düşünmesi erken de olsa evleneceğiniz kişiyi başkalarının fikrine göre karar veren birisiniz. Yani sizde de olgunluk yok.
Belli bir gelir/kültür dengesi varsa işinin önemi olmamalı. Garanti değil demişsiniz de bu hayatta ne garanti. İnsana oturduğu yerden felç gelebiliyor, başkasının bakımına muhtaç kalabiliyor.

Muhteşem bir cevap. Başka cevaba gerek yok bence bu konuya

İşini küçük görmüyorum aslında hatta benden iyi bile denilebilir aslında pozisyon olarak konu ondan ziyade işe giriş biçimi. Hastanede memur olsa daha az sıkıntım olurdu yani en azından kpss ile atanmış olacaktı.
Olgunluk kısmını bilemiyorum tabi ama başkalarının fikrine göre kısmında haklısınız çünkü şu an doğru düşünemiyorum gerçekten . Duygularım çok ön planda bana göre .
Garanti değil derken şunu kast ediyorum . Onunki bir meslek değil bir iş. Bir öğretmen her yerde öğretmenlik yapabilir. Ama onun mesleğinde biri eğer siyasi havada bir sıkıntı olursa bir daha o işi yapamaz . Yoksa haklısınız benim hekimliğim de bir iş kazasına bakar .

Ben insanları okuduğu okula, mesleğine vs göre değerlendirmem. Ama evlilik zor bir şey o yüzden iki insanın ucundan kıyısından birbirine denk de olması gerekir diye düşünüyorum. Bence sizde bu açıdan bir uçurum yok.

Ancak abiniz bir konuda haklı. Bu adamın elinde anladığım kadarıyla şu an yaptığı işten başka bir meslek, bir yetenek yok. Yarın öbür gün rüzgar yön değiştirirse ne yapacak, bir planı var mı? Hastane yöneticiliği çok kısıtlı bir pozisyon çünkü. Sıfırdan başlamaya, alt pozisyonda olmaya katlanabilecek mi? Daha da önemlisi böyle bir durumda siz sorun etmeyebilecek misiniz? Şu an anın heyecanıyla sorun değil diye düşüneceksiniz muhtemelen ama 5 sene sonra hisleriniz bu seviyede olmayacak.

3 ayda sevgi olmaz. Hormonlarınız horon tepiyor şu an. Hele ki ilk ilişkiniz olduğunu göz önüne alırsak daha da coşkulusunuzdur. Kendinizi kaptırmadan ilişkinin gidişatına bir bakın derim ben. Acele etmeyin hiç bir konuda.

Sağolun yorumunuz için. Rüzgarın yön değiştirmesi konusunda haklısınız beni de o zora sokuyor zaten ki o da hırslı biri kaldıramaz. Siyasetle uğraşması zaten istemiyordum. Benle birlikteyken ilgilenmeye başladı mesela . Bunlar kafamda hep negatif şeyler .

3 ayda sevgi olmaz kısmını düşünücem. Marşı taraf bu konuda hep sevgi, aşk her şeyi çözer modunda . Beni de o olabileceğine inandırdı aslında . Yoksa bana da çok kısa geliyordu .

Bu adamın bu işten önce çalışma hayatı hiç olmamış mı ? Bu işe siyasi kanaldan da girse başarılı olursa referans olarak ileride kullanabilir.
Bence bunlar aklınızın bir yerinde kalsın ama tamamen ilişki noktalama nedeni gibi gelmiyor bana. Fevri olmayın biraz akışta kalın. İşle ilgili soru işaretleriniz cepte olsun, tavır ve hareketleri nasıl bu da önemli.

Sevgili olmadan önce de biliyordunuz ne iş yaptığını sürpriz olmadı sonuçta. Belki o da sizi işiniz için seviyordur bilemeyiz

Evet buna da ayrı üzülüyorum ona haksızlık yapmış oluyorum çünkü. Ama ben bu işte bu denli siyaset döndüğünü ve sözleşmeli olduğunu bilmiyordum . Biri adını vermiştir girmiştir demiştim ama arka yüzü daha hareketliymiş.

Şöyle de birşey var istediğiniz meslekte biri çıkınca sevip mutlu olacağınızın garantisi var mı

Diş teknisyenliği yapmış uzun bir süre . Ama sanmıyorum bir daha o işe dönmez . Bir ara muhabbet ederken sözleşmem yenilenmezse istifa eder ticaretle uğraşırım diyordu.

Şöyle de birşey var istediğiniz meslekte biri çıkınca sevip mutlu olacağınızın garantisi var mı

Beni de en çok düşündüren şey zaten bu . Önceki ilişkim uzman doktordu ama asla uyumlu değildik. Ama tabi şu da var şu torpil meselesini dinen de değerlendiriyorum o baya canımı sıkıyor . Ben muhafazakar biriyim . Dini konu açmak yasak ama işin bu boyutu da var

Kimin hak sahibi olduğuna o mu karar veriyormus? Bu kisiyle oturup ne konusyorsunuz seninnbahsettiginden o anlamaz onun dediginden sen.Ailemi ve kendimi doyuracak yagli kapi buldum gozuyle bakmiyordur umarim size

"Referansla" girmemiş olsaydı evet.
Evet işte benim en en baş derdim o. Ben referans boyutunun ciddiyetini onunla vakit geçirdikçe anladım. Yoksa buradaki arkadaşlar torpil kısmını demişlerdi ama ben onu zaten hak ettiğin bir yerde ekstra referans kullanmak olarak aklamışım ama öyle bir şey yokmuş. Direkt kadrosuz mülakatsızdır sıfırdan isim vererek giriliyormuş . Hiçbir fikrim yoktu bu konuda .

Kimin hak sahibi olduğuna o mu karar veriyormus? Bu kisiyle oturup ne konusyorsunuz seninnbahsettiginden o anlamaz onun dediginden sen.Ailemi ve kendimi doyuracak yagli kapi buldum gozuyle bakmiyordur umarim size

İlk cümlenizi gerçekten düşünmemiştim evet haklısınız. İyi anlaşıyoruz aslında , açık fikirli biri gibi geliyor ama tabi kısa süredir tanıyoruz . Son dediğinizi pek sanmıyorum. O beni ilk tanıdığında hekim yardımcısı zannetmiş hatta formayla gezdiğim için. Tabi kimsenin içini bilemeyiz de hiç öyle biri gibi durmuyor açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…