bende tahammül edemem böle şeylere
işde oda bekar bi erkek olsa gözün yaşına bakmadan sürgün yemesini saglarım ama arada bi eş ve çocuk var
ve şikayet etmekten çekiniyor çünkü bekar olan bizim tanıdıgımız kız yani
iftiraya uyrucagından korkuyor
vede adının okulda şayelanmasını hiç istemiyor
sizin anlıcanız kendi halinde bi insan bu dertle başa çıkamıyor
Zaten ortamda bakmalar falan diyorsunuz, farkedilmiştir çevreden de bu bakmalar.
Evet iş yerinde taciz olayı kanunen yasaktır. Ama bunun için şikayette bulunması lazım. İş yeride o sapığı işten attı. Ya sonra ? Bu manyak ya zarar vermeye kalkışırsa ? yada arkasından ifitiralar atarsa "o bana umut verdi benden ondan yaptım" v.s v.s derse... Büyürde büyür.
butun isyerleri iskanuna tam uysaydi sorun kalmazdi
boyle seylerde adamın sirkette kollayanlari, yonetimden arkadaslari vs varsa kimi kime sikayet edeceksin, o isler sikayetle hemen halledilmiyor malesef
6-7 yildir is hayatindayim
nacizane tecrubeme gore; amirler sikayetle gelenlerden hoslanmazlar, bu taciz olayi ama yine de tacizi yapan eleman kendine lazim, elzem bi elemansa tacize ugrayan isten bile cikartilabilir
O kadar doğru yazılmış bir yazıki .Bizim ülkemizde mi böyle , başka yerlerde de aynı durum mu var bilemiyeceğim .Bildiğim tek şey tacize uğrayan kadın haksızdır , çünkü bunu hak edecek birşeyler yapmıştır. .Taciz eden üst düzey bir çalışansa sonuç size yol verilir , taciz eden ödüllendirilir .Tacizci üst düzey değilse bile , kadın muhakkak müsait davranmıştır ki erkek onu taciz etmiştir.Kesinlikle etraftakiler kadına şüphe ile bakar .Çok üzücü ama durum bu.Bu nedenle bir çok kadınımız , rezil olmamak adına sessiz kalmayı tercih etmekte .Aslında rezillik bu duruma çanak tutanlarda ama ......butun isyerleri iskanuna tam uysaydi sorun kalmazdi
boyle seylerde adamın sirkette kollayanlari, yonetimden arkadaslari vs varsa kimi kime sikayet edeceksin, o isler sikayetle hemen halledilmiyor malesef
6-7 yildir is hayatindayim
nacizane tecrubeme gore; amirler sikayetle gelenlerden hoslanmazlar, bu taciz olayi ama yine de tacizi yapan eleman kendine lazim, elzem bi elemansa tacize ugrayan isten bile cikartilabilir
eger ortaminiz boyle degil de daha durust bi ortamsa o zaman sikayet ise yarayabilir
fakat ispatlamaniz sartiyla
hatta mahkemeye bile gidebilirsiniz
bi arkadasim da sozle ve gozle tacize ugramisti ve herkes o adamin oyle biri oldugunu da biliyordu
ne mi oldu adam egitim icin amerika seyehati ile odullendirildi
kadın her konuda toplulumzda haksızdır zaten nedense ana ilkel değil ata ilkel zavallı bir toplum üyesiyiz maaleseff...O kadar doğru yazılmış bir yazıki .Bizim ülkemizde mi böyle , başka yerlerde de aynı durum mu var bilemiyeceğim .Bildiğim tek şey tacize uğrayan kadın haksızdır , çünkü bunu hak edecek birşeyler yapmıştır. .Taciz eden üst düzey bir çalışansa sonuç size yol verilir , taciz eden ödüllendirilir .Tacizci üst düzey değilse bile , kadın muhakkak müsait davranmıştır ki erkek onu taciz etmiştir.Kesinlikle etraftakiler kadına şüphe ile bakar .Çok üzücü ama durum bu.Bu nedenle bir çok kadınımız , rezil olmamak adına sessiz kalmayı tercih etmekte .Aslında rezillik bu duruma çanak tutanlarda ama ......
medeni ulkelerde boyle degil. benim yasadigim ulkede, benim isyerimde daha 2 ay evvel bir calisani kovdum reddettigi halde bir baska calisani surekli yemege davet ettigi ve rahatsiz ettigi icin. isyerim de epeyce miktar tazminat odedi taciz edilen kadina. turkiye'de de isyerinde "ahlaka uugun davranis" kurallari kanunlar var. ama goruyorum ki insanlar kanuna basvurmayi uygun gormuyorlar. bu boyle devam ettigi surece tacizler de tecavuzler de devam edecektir. sonlandirmanin tek yolu kadinin sesini cikarmasidir.
aynen oyle. gel gor ki kadin sesini cikarmamaya ve "ilkel" yollarla meseleyi cozmeye kalkismaya devam ettigce zavalli bir toplum olmaya devam edecegiz. kadin kendi hakkini sacunmadigi surece hic kimse ona hakkini teslim etmez.
biri taciz edilmisse oncelikle taciz edilen hakkini aramak zorunda. bir baskasinin bu insani somut anlamda desteklemesi ne demek anlamadim. sikayeti de kendi yapacak, acilacak davayi da kendi acacak. birileri sahit olmussa tacizine, isterse sahit olur istemezse olmaz davada. ama kimse kendisini desteklemedi diye kadin da suspus oturup kendi kosesine cekiliyorsa bu onun sorunu.
kadinin kadini erkegin erkegi desteklemesi meselesini ise degerlendirmeye gerek bile gormuyorum. ortada bir haksizlik varsa, ister erkek, ister kadin ister escinsel olsun haksizliga goz yummamali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?