İşi değiştirmeli miyim varmı tavsiyeniz ?

Childgirlss

Sadece oğlunun vazgeçilmezi
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
1.528
689
merhaba hanımlar daha önceki iş yerindeki bazı uyumsuzluklardan dolayı ( üslupların bana uymaması ) iş yerinden ayrıldım. Başka bir firma aynı sektöre Yani inşaat firmasına başladım . Bir ay oldu . Her şey çok iyi başladı yeni şantiye açılana kadar bana merkez ofiste bir oda yaptı patron orada satın alma yaptım . Ardından birden işler değişti. Bana çok iyi davranan , çok içtensin diyen muhasebe şefi ve ön muhasebe ablamız sona doğru bana inceden inceden laf çarpmaya acaba sen gerçekte böyle misin biz senin kadar delidolu gerçek biri görmedik yoksa sen bu iyi davranışların oyun mu vs lafları. Dedim ki neden insan iyi davranınca bu kadar kötü algılama eğiliminiz var ne bileyim görmedik senin gibi dediler güldük geçtik.

Bu arada işe ben girdikten sonra bir önceki iş yerinde birlikte çalıştığımız bir arkadaş daha çıktı aynı yere başladı. O arkadaşla bir ara dışarda görüştük evlere gidip geldik. Fakat bu kızı tanımamla bana uygun olmayan evli adamlarla ilişki gibi durumlarını öğrenmeye başladım, gerçekten çevreden aldığı tepkiler gibi çok kibirli kimseyi beğenmeyen biri olduğunu farkettim iş yerindeki tavır ve yorumlarından. En son bir iş gezisinde beni arkadaşı tanıtıp yeni iş arkadaşlarımıza kibirli davranması ile beraber bend film koptu zira ben de mimlenmeye başladım.

Derken maaş günü geldi. Ben yanlış hesaplamışım bir önceki gün finansa sorduğumda ne kadar alacağım diye bu ablamız bana s. Git Real işim var demişti ben de alışveriş yapmıştım kendi Hesabım üzerine. Elime geçen para eksik çıkınca şaşırdım . Abla tüh çarşı hesap gitti dedim. Sigaraya çıktım ardından. Yanındaki ön muhasebeci kadın ben girmeden önce ona da öyle davranırmış anlattı bir kez . O da ona yakın göstermek için kendini sanırım geldi sigaraya çıkınca yanıma. Ne oldu dedim keşke söylese idi bana önceki gün tüm borçlar ötelendi sıkıntı dedim sadece .

Ertesi gün. Son gün ofiste . Herşey güllük gülistanlık kahkaha yemek kahvaltı sıkıntı yok. Akşam mimar ve mühendisler toplantıya çağırıldı. Bi ara ön muhasebedeki bu kadın para aldı kasadan aa dedim hemen avans alabilir miyiz Harika. Ve kabus başladı. S.git senin a.na .... çağım zaten 5 günün lafını etmişsin o g.lede sen muhasebe biliyorum diyorsun şe.siZ karaktersiz dedi. Kanın dondu. Gel dışarı konuşalım dedim sana ayıracak vaktim yok kimsin ki sen dedi. Sustum bekledim çıktı peşine gittim peşimize de sesi duyanlar sigara bahanesiyle geldi ama ben hararetten umursamadım. Abla ne oluyor dedim. Derdin ne abla dedim. Sen ne konuştuğunu bilirsin sen kimsin nesin arkadaşım bile olamazsın ki senle derdim olsun dedi. Yüzleştir kim.ne dediyse dedim. O arada önmuhasebe geldi Real sen ne dediğini unutuyorsun dedi. Dedim ne demek bu ? O arada bu muhasebe şefi ne unutacak salağa yatıyor tam çakal bu şerefsiz dedi. Baktım olmuyor içeri girdim. Hakaret etme böyle iş Olmaz dedim. Ömrün kısa zatn burda dedi. Gittim kimseyle konuşmadım 2 gün kendime gelemedim. Çok kötü hissettim hala öyle üZüldüm . Neden ?

Ptesi oldu yeni şantiye temizliği yerleşmesi bittim. Derken öğle yemeğine gittik. Başka şantiyeye orada beni tanımayan kızlar da düşman gibi bakıyor bana aman allahım ses seda selam YÖK hepsi arasında kanka ama . Sustum bu gün merkez ofiste benimle başlayan beni her gün arayan bir kız vardı onunla dertleşirdim. O da engellemiş şoka girdim. Patron geldi bu gün şantiyeye benim durduğum. Bu Kıza dedikoducu diyorlar ofiste. Melek burda ama ne alaka sesi herkes içinde biley demiyorum dedim ama yeni mesai arkadaşlarında da ön yargı oluşacak şimdi . İyi değilim neden ? Sinirlerim bozuk . Fikir verin ne olur :KK43: özür dilerim başınızı ağrıttım.

Size küfür yagdiriyor ve gel konuşalım diyorsunuz bir daha küfrediyor.. şok oldum.. Nasıl sakin kalıyorsunuz ? Ben hemen iş aramaya başlardım..

İyilik değil bu, pasiflik. Kadın ağzına geleni saymış hala abla abla diyorsunuz. Biraz adabınca carlayın canım. Baya baya haksızlığınızı kabul etmişsiniz.
Eşimde aynı cevabı verdi ne üstüne gidiyorsun kendini ifade edeceksin diye kendisi bana cadı cadı diye diye pasif oldum borçlar da etken belki iş kaybetmeme korkusu belki de ama bana ne öğütlersiniz

Size küfür yagdiriyor ve gel konuşalım diyorsunuz bir daha küfrediyor.. şok oldum.. Nasıl sakin kalıyorsunuz ? Ben hemen iş aramaya başlardım..
Ama şoka girdim aklımla oynuyorlar sanki bir iyi bir düşman ne bu bir de herkesi aynı safa çekmek

Konuyu çok dağınık anlatmışsın. İşyerinde de iletişimin böyleyse kimseyle anlaşamaman normal.

Anladığım kadarıyla milletin birbirine küfrettiği saçma bir yer. Yöneticiler nerede belli değil. Eğer asgari ücrete bu acayip insanlarla çalışıyorsan ayrıl.
Hayır 2200 dağınık anlatmışım farkettim ama çok doluyum kusura bakmayın

Eşimde aynı cevabı verdi ne üstüne gidiyorsun kendini ifade edeceksin diye kendisi bana cadı cadı diye diye pasif oldum borçlar da etken belki iş kaybetmeme korkusu belki de ama bana ne öğütlersiniz
İş değiştirme gibi bi lüksünüz var ki, ayrılayım mı diyorsunuz. Yine de değiştirmeyin ve susmayın. Tek öğüdüm ezilmemek. Tabiri caizse “Sen eşek olursan semer vuran çok olur” derler ya, aynen öyle. Bu pasifliğini her yerde kullanırlar, hep kaçarak yaşarsınız. Özgüvenden başka çıkış yolunuz yok. Tek takılın gerekiyorsa ama kimseye kibarlık yapmayın. Lafını tıkın ağzına. Ay tepem atsın hakaret davası bile açarım ben. Amaç ezemeyeceğini görsün.

İş yerinde abla? nedir ?
İlk önce . . . Hanım .
Her kim olursa.
Yarın o kadının gözünün ortasına bir yumruk çakın, kapıyı vurup çıkın.

İş değiştirme gibi bi lüksünüz var ki, ayrılayım mı diyorsunuz. Yine de değiştirmeyin ve susmayın. Tek öğüdüm ezilmemek. Tabiri caizse “Sen eşek olursan semer vuran çok olur” derler ya, aynen öyle. Bu pasifliğini her yerde kullanırlar, hep kaçarak yaşarsınız. Özgüvenden başka çıkış yolunuz yok. Tek takılın gerekiyorsa ama kimseye kibarlık yapmayın. Lafını tıkın ağzına. Ay tepem atsın hakaret davası bile açarım ben. Amaç ezemeyeceğini görsün.
Sessizliğim işsiz kalma korkusundan , ama böyle de kendime hakaret ediyorum adeta yarın patronla konuşacağım böyle olmayacak dediklerinizi hissettirdiler resmen . Yarın koparsa da kopsun ne yapayım.

Ben olsam ayrilirdim, boyle seylere asla gelemem. Maasiniz da degmez bu cileye yani. Ne kadar seviyesiz insanlar. Ama sanirim ideali isten ayrilmayip herkese de catir catir cevabini vermek. Becerebilirim psikolojim bozulmadan derseniz bunu yapin

Çok da aman aman değilmiş.Hiçbişey is yerindeki huzurunuzdan daha önemli değil bence.Size pis pis küfür eden yaratıkların olduğu yerde calismanizin anlamı yok.Zaten ciddi bi yer olsa böyle durumlar maz
Haklısınız patronla hiç konuşmadım şikayetçi gibi olmayayım diye, ama belli ki onlar çok anlatmış ben sustukça da olayı büyütüp yaymışlar . Yarın konuşacağım olmaZsa da hacizler gelsin işten ayrılacağım bezdim iş değişiminden tutmadı bir

Ben olsam ayrilirdim, boyle seylere asla gelemem. Maasiniz da degmez bu cileye yani. Ne kadar seviyesiz insanlar. Ama sanirim ideali isten ayrilmayip herkese de catir catir cevabini vermek. Becerebilirim psikolojim bozulmadan derseniz bunu yapin

Bunu istiyorum ama nasıl yapabilirim sizce Of ben çok pasifleşmişim işsiz kalmamak icin nasıl yenerim bunu

Bunu istiyorum ama nasıl yapabilirim sizce Of ben çok pasifleşmişim işsiz kalmamak icin nasıl yenerim bunu
Anladigim kadariyla naif bir insansiniz, yapabilmeniz biraz zor gibi... Ben pek naif degilimdir, cevabini veririm ama o insanlarla yuz yuze olmak da istemem bir daha. İssiz kalsaniz da yenisini elbet bulursunuz, idare edecek kadar geliriniz varsa hic germeyin kendinizi. Sacma saoan gruplasmalar falan, gercekten fazla seviyesiz. Size igrenc seyler soyleyen biriyle konusmaya bile calismissiniz, ustune daha cok hakaret isitmissiniz. Uzulmeyin ama, onlar kendi seviyelerini belli etmisler. Sizin arkadasliginizi hak etmeyecek insanlar olduklari belli zaten

Nasil olabilir boyle bir sey ben anlayamadim. Is yerinde bir kadin agza alinmayacak kufurler ediyor ve kimse tepki gostermiyor mu? Sefiniz, insan kaynaklariniz yok mu diyecegim ama anlamadigim kadariyla patron sirketi denilenlerden. Bir kere abla denir mi is yerinde? Ilk kufur ettiginde haddinizi bilin burasi is yeri diyip sorumlunuza sikayet neden etmediniz? Ayy ben cok sinirlendim burada ne demek kufur ya.

Anladigim kadariyla naif bir insansiniz, yapabilmeniz biraz zor gibi... Ben pek naif degilimdir, cevabini veririm ama o insanlarla yuz yuze olmak da istemem bir daha. İssiz kalsaniz da yenisini elbet bulursunuz, idare edecek kadar geliriniz varsa hic germeyin kendinizi. Sacma saoan gruplasmalar falan, gercekten fazla seviyesiz. Size igrenc seyler soyleyen biriyle konusmaya bile calismissiniz, ustune daha cok hakaret isitmissiniz. Uzulmeyin ama, onlar kendi seviyelerini belli etmisler. Sizin arkadasliginizi hak etmeyecek insanlar olduklari belli zaten
Çok teşekkür ederim. Var olun , eşimle çok sorunlarımız oldu öyle hallere geldim ki ben bu değilim dedim susmayı öğrendim, ardından bu suskunluğumu farkedenler de üstüne geldi iyice sanırım, gelirim yok giderim 2 kk taksitlendirmesi 2 ihtiyaç kredisi 2 telefon taksidi 1 evkur ile beraber 1730 tl

X