• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşi Bırakmalı Mıyım?

uzun_hikaye

Bazen hiç gidememekten korkarsın...
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
211
99
103
Merhaba kızlar, diğer konulardan belki görmüşsünüzdür. 3 gebelik kaybım var. En son kaybımı 5 gün önce yaşadım. Bundan sonra yine hamile kalmaya çalışacağım. Tedavime devam edeceğim ama işim beni çok yoruyor. İşimi çok ama çok seviyorum. 3 yıldır aynı yerde çalışıyorum, Allah razı olsun hepsi çok iyi insanlar. Son hamileliğimde kanamam başlamıştı. Sonra bebeğim öldü. O 10 gün boyunca işe gitmedim, evden çalıştım. Sağ olsunlar bu konularda çok anlayışlılar ama yine de evde de olsam stresi müşterisi bitmiyor. Reklamcıyım ve iş yerinde ekibin yöneticisiyim, her iş bir nevi bana bakıyor. Benim istediğim bir daha hamile kalırsam işi gücü müşteriyi düşünmeyeyim. Sadece hamileliğime odaklanayım. Zaten artık tehlikeli ve riskli gebelik grubuna giriyorum, zor bir süreç beni bekliyor korkuyorum. Hamile olduğumu öğrendiğim an evimde çekeyim battaniyemi oturayım istiyorum. Eşim, istiyorsan bırak sen nasıl istersen öyle yap diyor. Bir yanım iş yerimi mağdur edeceğim ve onlardan ayrılacağım için çok üzülüyor bir yanım da her şey bebeğin için ona rahat bir ortam için diyor. Hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez bırakma gibi bir şansım olamaz çünkü yerime yeni birini bulup onu yetiştirmeden çıkmama izin verilmez, o nedenle şimdiden bırakmayı düşünüyorum. Zaten benim gebeliklerimde ilk 10 hafta en tehlikeli olan kısım. Sizlerden de fikir almak istiyorum, sizce işi bırakmalı mıyım? Bugün işe başladım, fakat henüz patronumla konuşmadım konu hakkında.
Belki de ben yoruldum diyorum aslında. Psikolojik ve fiziksel anlamda 10 ay içinde yaşadığım 3 gebelik kaybı, 8 yıldır durmaksızın çalışmak, gece yarısı çalan iş telefonları haftanın yarısında ofis dışında seyahatlerim, gece yarısına kadar evde iş için çalışmaya devam etmek... Belki de kayıplarım arkasına sığındığım bir neden. Bedenim ve ruhum biraz durmak istiyor. Huzur istiyor, evde yeri gelip hiçbir şey yapmadan yatmak istiyor. Telefonumu kapatabilme özgürlüğü, hafta sonu müşteri arayacak diye 8'de uyanmamak istiyor. Bilmiyorum...

Son düzenleme:
İş mi evlat mı diyorsunuz.
Cevap çok net canım, bu arada başın sağolsun geçmiş olsun..

Merhaba kızlar, diğer konulardan belki görmüşsünüzdür. 3 gebelik kaybım var. En son kaybımı 5 gün önce yaşadım. Bundan sonra yine hamile kalmaya çalışacağım. Tedavime devam edeceğim ama işim beni çok yoruyor. İşimi çok ama çok seviyorum. 3 yıldır aynı yerde çalışıyorum, Allah razı olsun hepsi çok iyi insanlar. Son hamileliğimde kanamam başlamıştı. Sonra bebeğim öldü. O 10 gün boyunca işe gitmedim, evden çalıştım. Sağ olsunlar bu konularda çok anlayışlılar ama yine de evde de olsam stresi müşterisi bitmiyor. Reklamcıyım ve iş yerinde ekibin yöneticisiyim, her iş bir nevi bana bakıyor. Benim istediğim bir daha hamile kalırsam işi gücü müşteriyi düşünmeyeyim. Sadece hamileliğime odaklanayım. Zaten artık tehlikeli ve riskli gebelik grubuna giriyorum, zor bir süreç beni bekliyor korkuyorum. Hamile olduğumu öğrendiğim an evimde çekeyim battaniyemi oturayım istiyorum. Eşim, istiyorsan bırak sen nasıl istersen öyle yap diyor. Bir yanım iş yerimi mağdur edeceğim ve onlardan ayrılacağım için çok üzülüyor bir yanım da her şey bebeğin için ona rahat bir ortam için diyor. Hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez bırakma gibi bir şansım olamaz çünkü yerime yeni birini bulup onu yetiştirmeden çıkmama izin verilmez, o nedenle şimdiden bırakmayı düşünüyorum. Zaten benim gebeliklerimde ilk 10 hafta en tehlikeli olan kısım. Sizlerden de fikir almak istiyorum, sizce işi bırakmalı mıyım? Bugün işe başladım, fakat henüz patronumla konuşmadım konu hakkında.
dr.unun görüşü nedir bu konuda?
gebelik kayıplarının genetik sebebi araştırılacak mı?
zira bu tür kayıpların sebebi genetik kaynaklı oluyor.
işyerindeki yorgunluk ve stres elbet etkiler ancak gebelik sonlandıracak kadar değildir.
gebe kaldığından itibaren yatak istirahati veriyorsa dr.un bilemiyorum tabi
geçmiş olsun diyorum bu arada.

Hamileliğiniz boyunca sürekli yatmanız gerekiyorsa bence bırakın. Ama en güzeli 10. haftaya kadar dinlenip sonrasında çalışmaya devam etmeniz. Çünkü çalışmak bu durumlarda gerçekten kafa dağıtıyor. İnşallah en kısa sürede bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

benim de 3 gebelik kaybım var, tekrar gebelik de düşünüyorsun hamile kalana kadarki süreç evde tek başına daha zor geçebilir. ben de iş nedeniyle gerekli tedavi işlerini ağırdan almak zorunda kaldım, ama çocuk olana kadar ayrılmayı düşünmüyorum. evde tek kalıp kafa dağıtacak birşey bulamazsan bu konu daha yıpratıcı olabilir..

ah ya... Allah yardımcınız olsun. çok zor yaşadıklarınız. Allah sabır versin. yani tabi stres filan çok etkiler de evde oturunca da kurdukça kurarsınız gibi geliyo bana. ben öyle yapardım çünkü. sıkıntılı hamileliklerde evde kapalı kalmak ta çok strese sokar sizi. ne bileyim maddi değil de manevi açıdan size iyi gelecek bir şeylere yönelmeniz için çok ta işi bırakmanız taraftarı olamadım. ama eğer yorgunluk koşturma oluyor, o yüzden bu sıkıntıları yaşıyorsanız tabi ki bırakın işi.

Hamileliğim boyunca doktorumun en çok yinelediği şey stresten,beni mutsuz eden ortam ve insanlardan uzak durmamdı..
Bu tarz sıkıntılar insana zararlı alışkanlıklar kadar zarar verebiliyor malesef..
Insan nasıl mutlu olabileceğini bilir bu konuda diye düşünüyorum,içinizden geleni yapın bana göre.

dr.unun görüşü nedir bu konuda?
gebelik kayıplarının genetik sebebi araştırılacak mı?
zira bu tür kayıpların sebebi genetik kaynaklı oluyor.
işyerindeki yorgunluk ve stres elbet etkiler ancak gebelik sonlandıracak kadar değildir.
gebe kaldığından itibaren yatak istirahati veriyorsa dr.un bilemiyorum tabi
geçmiş olsun diyorum bu arada.

Hiçbir problem bulunamadı. 3.'de kanama başladı. Yatak istirahati verdi. Fakat olmadı. Doktorum kararı bana bırakıyor. Yatmak ve yatmamak arasında kanıtlanmış bir şey yok diyor. Beni en çok etkileyen stres. Bir de iş icabı çok seyahat ediyorum şehir içi ve dışı.

Hamileliğiniz boyunca sürekli yatmanız gerekiyorsa bence bırakın. Ama en güzeli 10. haftaya kadar dinlenip sonrasında çalışmaya devam etmeniz. Çünkü çalışmak bu durumlarda gerçekten kafa dağıtıyor. İnşallah en kısa sürede bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Keşke ilk 10 hafta evde kalabilsem ama evde çalışmam bile bitmeyen stres, susmayan telefonlar demek. Patronum ne yazık ki 10 hafta hiçbir şey yapmıyorum dememi kabul etmez haliyle :(

benim de 3 gebelik kaybım var, tekrar gebelik de düşünüyorsun hamile kalana kadarki süreç evde tek başına daha zor geçebilir. ben de iş nedeniyle gerekli tedavi işlerini ağırdan almak zorunda kaldım, ama çocuk olana kadar ayrılmayı düşünmüyorum. evde tek kalıp kafa dağıtacak birşey bulamazsan bu konu daha yıpratıcı olabilir..

Hamile kaldığım an işi bırakıyorum deme şansım ne yazık ki yok. En az 6 hafta daha çalışmam gerek.

İş mi evlat mı diyorsunuz.
Cevap çok net canım, bu arada başın sağolsun geçmiş olsun..
hayır iş mi evlat mı değil. işten ayrılınca hamile kalacağının da düşük yapmayacağının da garantisi yok. tekrarlayan gebelik kayıplarında hatta akla gelecek son neden stres olabilir. altta yatan çok daha somut sıkıntılar oluyor tekrarlayan gebelik kayıplarında

Keşke ilk 10 hafta evde kalabilsem ama evde çalışmam bile bitmeyen stres, susmayan telefonlar demek. Patronum ne yazık ki 10 hafta hiçbir şey yapmıyorum dememi kabul etmez haliyle :KK43:

Bu seçeneği sunabilirsiniz onlara. 10 haftalık ücretsiz izin mi yoksa işten ayrılmam mı şeklinde.

Hiçbir problem bulunamadı. 3.'de kanama başladı. Yatak istirahati verdi. Fakat olmadı. Doktorum kararı bana bırakıyor. Yatmak ve yatmamak arasında kanıtlanmış bir şey yok diyor. Beni en çok etkileyen stres. Bir de iş icabı çok seyahat ediyorum şehir içi ve dışı.
bu kadar etkileniyorsan işi bırakmaktan başka çaren yok o zaman.
başedilebilir bir stres değil demek ki.

uzun_hikaye uzun_hikaye genetik araştırmalar yapıldı mı? Kan pıhtılaşması ile ilgili bir şeye bakılması lazım. Bu tip sorunlarda bakılıyor ve çözümü düzenli aspirin kullanımı kadar basit aslında.

hayır iş mi evlat mı değil. işten ayrılınca hamile kalacağının da düşük yapmayacağının da garantisi yok. tekrarlayan gebelik kayıplarında hatta akla gelecek son neden stres olabilir. altta yatan çok daha somut sıkıntılar oluyor tekrarlayan gebelik kayıplarında

Aynen öyle. Sadece ben huzurlu olacağım, elbet yine aynı şeyleri yaşayabilirim, fakat sanki kafam rahat olsa daha mı iyi olur diye düşünüyorum. Benim şu an istediğim tek şey hamile kaldığımı öğrendiğimde bebeğimi sağlıkla doğurmaktan başka bir stres yaşamamak. O nedenle şu an hayatımda beni yoran ne varsa düzenlemeye çalışıyorum. Son kat asansörsüz bir evim olduğu için evimi değiştirmeye karar verdim mesela.

uzun_hikaye uzun_hikaye genetik araştırmalar yapıldı mı? Kan pıhtılaşması ile ilgili bir şeye bakılması lazım. Bu tip sorunlarda bakılıyor ve çözümü düzenli aspirin kullanımı kadar basit aslında.

Bakıldı ve ne yazık ki hiçbir şey yok. Hatta son gebeliğimde ne olur ne olmaz diye aspirin de kullanıyordum.

Hamile kaldığım an işi bırakıyorum deme şansım ne yazık ki yok. En az 6 hafta daha çalışmam gerek.
yok hamile kalana kadar değil, çocuk doğana kadar ayrılmayı düşünmüyorum ben. sen gebeliğini öğrendiğin anda rapor alırsın canım heyet raporu. kabul etmeme şansları yok. istifa etmektense riskli süreci evde atlatmaya çalışma yollarını düşünmen daha iyi geliyor bana.

hadi şimdi ayrıldın işten peşine sağlıklı bir gebeliğin hemen olacağının garantisi yok. olmazsa evde daha çok yıpranabilirsin. ben de 3 düşük yaptım ama 2 seneye yaklaştı hamile kalamadım tekrar. istifa etmiş olsaydım 2 senedir evde bomboş kalmış olacaktım ve çok daha zor geçerdi süreç gibime geliyor kendi adıma. inşallah sen benim kadar beklemez hemen sağlıklı bir hamilelik haberini alırsın ama olumsuz ihtimali de düşünerek adım at derim

Bakıldı ve ne yazık ki hiçbir şey yok. Hatta son gebeliğimde ne olur ne olmaz diye aspirin de kullanıyordum.

Anladım. O zaman şu soruyu sorun kendinize. Olurda işi bırakırsanız ve gebelik durumunda Allah korusun gene kayıp olursa mutsuz olacak mısınız? Zaten doktorda yatmanın kanıtlanmış bir faydası yok demişti ben neden işi bıraktım der misiniz? Eğer demeyecekseniz bırakın derim.

Back