- 17 Haziran 2019
- 151
- 150
- 53
- 33
- Konu Sahibi Tuannasena
-
Sıcak tutuyor mudur acaba?Bir zamanlar korkmazın 3 lü sefer tasını almak istiyordum işten çıkınca almamada gerek kalmadı :) eğer çalıştığınız yerde kettle vs varsa noodle götürebilirsiniz alternatif olarak
200, 300 tl lik olanlar iyidir muhtemelen. Yorumlar da olumlu. Ama ben bu işi daha ucuza kapatabilir miyim onu araştırıyorum. Bir anlık hevesle başlayıp devamını getiremezsem param boşa gitmesin. Ucuz olanlara pek yorum yapılmamış.Ocaktan indirdiğiniz andaki gibi bir sıcaklık beklemeyin. Termosta durma süresi de önemli tabii, yine de ılık bir şekilde yiyebilirsiniz. Penguen marka var ama Türk parası değer kaybettiği için iyice pahalandı, 200ler 300ler gibi fiyatlara çıktı. İlla o olması gerekmez, alıp deneyin.
n11 hepsiburada gibi sitelerden yorumlara bakın mesela.
Önerilerinizi dikkate alicam. İş arkadaşlarım karşı çıkamaz. Her gün buram buram lahmacun kokuyor :) Zaten koku yapabilecek ne olabilir ki yemek olarak? Benim aklıma gelmiyor.Dairede bir kadin arkadasimiz fazla kokmayan her yemegi sizdirmaz saklama kaplari ile getirirdi. Kisin kaloriferin ustune koyup ilik hale getirir yerdi. Sebzeli,nohutlu pilav yapabilirsiniz. Yanina yogurt. Epey tok tutar. Balik,et,tavuk getirmeyin. Mikroorganizma urer o kadar saat acikra bekleyecek. Havuclu,patatesli bezelye yemeginin suyunu suzdurup getirebilirsiniz. Sade bulgur pilavi da olabilir. Size sunu soyliyeyim evden yemek getirme olayina karsi olan calisma arkadaslariniz cikacaktir. Ortaligi kokutmadan,temiz birakip odayi havalandirirsaniz agizlarina laf vermezsiniz. Mudurumuz soganli kebap getirtirdi odasina. Allahim ortalik nasil kokardi. Ama yemek getirenlere laf etmesine engel degildi bu durum.
Bazi bolgelerin yemekleri kuyruk yagiyla yapilir. Sirf o bile agir bir koku yayar. Sarimsakli yemekler de. Evden yemek goturmek en sagliklisi en hesaplisi. Aksamdan hazirlarsaniz sabah posete koyup cikarsiniz. Kek,borek,kurabiye de isten cikmadan once atistirmalik olabilir. Meyve,kuru meyve,leblebi uzum. Epey tok tutar.Önerilerinizi dikkate alicam. İş arkadaşlarım karşı çıkamaz. Her gün buram buram lahmacun kokuyor :) Zaten koku yapabilecek ne olabilir ki yemek olarak? Benim aklıma gelmiyor.
Termosa akşamdan koyamaz, hiç sıcak olmaz o zaman.Bazi bolgelerin yemekleri kuyruk yagiyla yapilir. Sirf o bile agir bir koku yayar. Sarimsakli yemekler de. Evden yemek goturmek en sagliklisi en hesaplisi. Aksamdan hazirlarsaniz sabah posete koyup cikarsiniz. Kek,borek,kurabiye de isten cikmadan once atistirmalik olabilir. Meyve,kuru meyve,leblebi uzum. Epey tok tutar.
Sicak yemek olmuyor bu anlattigim sekilde. Kisin kalorifer ustunde ilinir sadece. Okul hayatimdan soguk cay,kahve,yemege aliskinim. Ben ugrasmadim. Termosla getiren arkadasim da vardi. Evet sabah hazirlamak zorunda sicak olmasi icin. Sarimsak konusu cok tartismali. Hele ki nem kapacak mesai arkadaslari varsa.Termosa akşamdan koyamaz, hiç sıcak olmaz o zaman.
Sabah çıkmadan ısıtıp termosa öyle koymak gerekiyor.
Mantıdaki sarımsak çok kokar çünkü çiğden konuyor ama tencere yemeğindeki 1 diş 2 diş sarımsak kokuya sebep olmaz.
Ben pilavı bile zeytin yağıyla yapanlardanımBazi bolgelerin yemekleri kuyruk yagiyla yapilir. Sirf o bile agir bir koku yayar. Sarimsakli yemekler de. Evden yemek goturmek en sagliklisi en hesaplisi. Aksamdan hazirlarsaniz sabah posete koyup cikarsiniz. Kek,borek,kurabiye de isten cikmadan once atistirmalik olabilir. Meyve,kuru meyve,leblebi uzum. Epey tok tutar.
Aslında çelik saklama kapları var evimde. Onlarla ısıtabilirim ama termos gibi sıcak tutan birşey bulabilirsem ilk tercihim o olur.Isıtma imkanınız yok mu? Misal çay ocagi vardır. Ocakta ısıtabildiniz.
O zaman normal küçük tencerede de götürebilirsiniz. Ben eşime öyle yapıyorum..
Yani en azından ılık tutsa ona da razıyım.Cooker marka yemek termosu gördüm geçen. Bu markanın porselenini falan çok beğeniyorum, belki termosu da iyidir. Fiyatı da uygundu.
Aksamdan organize olursaniz cok kolay halledebilirsiniz. Aslinda en iyisi haftalik dusunup evdeki malzemeleri de kullanip yemek/atistirmalik hazirlamak. Yemege ne kadar harcadiginizi hesaplayin. O miktar ile gram/ceyrek altin alin derim. Sizi hem evden yemek goturmeye motive eder hem de kara gun dostu birikiminiz olur.Ben pilavı bile zeytin yağıyla yapanlardanımSarımsak, soğan falan zaten yasak gibi hafta içi. Sürekli insanlarla konuşmam gerekiyor.
Kesinlikle en iyisi yemek götürmek. Yıllardır bunu yapabilenlere gıpta etmişimdir. Bu yıl bir deneyeceğim bakalım. Başarılı olabilirsem ne alâ
En basit meyveli kek bile o ne idüğü belirsiz fastfoodlardan iyidir.
Ben de eşim de yıllardır götüyoruz genelde ben kahvaltılık götürüyorum. eşim de evde ne yemek varsa hazırlıyorum hiç sıkıntı çekmedik.Herr gün lahmacun, pide, hamburger gibi şeyler yemekten sıkıldım. Bu yıl iş yerine yemek götürerek daha sağlıklı beslenmek istiyorum. Fakat bunu ne kadar süre yürütebilirim bilemiyorum. Soğuk yenilebilen şeyler sınırlı. Sandviç ve salata geliyor aklıma sadece. Yemek termosu alıp sıcak yrmek götürsem diyorum ama termoslarin hangisi gerçekten kaliteli bilemiyorum. Bazıları çok pahalı, bazıları daha uygun fiyatlı. Uygun fiyatlilar işimi görür mü acaba?
Bu işi uzun zamandır yapabilen birileri var mi aranızda? Önerilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler ...
Şahane bir fikirAksamdan organize olursaniz cok kolay halledebilirsiniz. Aslinda en iyisi haftalik dusunup evdeki malzemeleri de kullanip yemek/atistirmalik hazirlamak. Yemege ne kadar harcadiginizi hesaplayin. O miktar ile gram/ceyrek altin alin derim. Sizi hem evden yemek goturmeye motive eder hem de kara gun dostu birikiminiz olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?