Bu konu çok güzel olmuş, ben de iş yerine yemek götüren ve daha sağlıklı alternatifler götürme arayışında birisi olarak bu konudan epey yararlandım. Ben de kendi götürdüklerimden yazayım. Yemek termosu kullanmıyorum ben bu arada. Mutfak var, istersem ocakta ısıtabiliyorum çorba falan.
Sandviçtir, salatadır bunları zaten çeşit çeşit, değiştire değiştire yapıyorum. Izgara sebzeli, ton balıklı, ızgara tavuklu, beyaz peynirli-rokalı sandviçler hazırlıyorum. Salataları kavanoza hazırlıyorum, dolaba koyuyorum. Sabahları sadece küçük bir kaba limonlu zeytinyağlı sosunu hazırlayıp çantama ikisini beraber atıyorum. Makarna salatası da güzel oluyor. Bazen börek yapıyorum eve, işyerime de birkaç dilim götürüyorum. Kek yaparsanız kek de götürebilirsiniz. Kavanozda noodle yapıyorum, o da çok pratik oluyor. Yalancı kumpir yapabilirsiniz, patatesleri tereyağı ve kaşar peyniri ile haşlayıp ezersiniz, üzerine istediğiniz malzemeleri koyarsınız. Yanınıza fast foodçularda da verilen minik ketçap ve mayonezlerden de alıp yiyeceğiniz zaman üzerine sıkarsınız bitti gitti. Mücver götürebilirsiniz, onu da yemesi güzel oluyor. Yanına da naneli yoğurt yaparsınız, onu da minik bir kaba koyarsınız batıra batıra yersiniz. Zeytinyağlı yemekler götürebilirsiniz; taze fasülye, barbunya gibi.