iş yerindeki cahiller

Off yarama parmak bastınız, bizim işyerinde de var öyle tipler. Dün biri geldi odaya bir arkadaş fal bakıyor düşman görünüyor sana dedi, bu hemen başladı işte ben çok güçlüyüm kimse bana diş geçiremez, ee yani? Bize ne bundan? Ben kimseye sırrımı vermem bilmem ne... Bir şey olduğunda da ağlayarak yanımıza gelir haksızlığıa uğradım diye. Dün de böyle bi havalar tuhaf tuhaf.. Şimdi de sabahtan beri uğramadı. Çok değişik insanlar var çok...

aman bir kere olmuş. bizde de var öyle dengesiz. konuşmuyorum. muhatap olmuyorum...

benim içimden kalkıp saç baş dalasım geliyor . ama ben içimdeki kötü sesi susturuyorum.
bende aynı hislere sahibim. hayatımda bi kere saçbaşa kavga ettim.oda 2 sene önce karakolda bitti. tipimi görseniz çıtı pıtı bişeyim. hiç ama hiç tarzım değil kavga hakaret.. ama mecbur kaldım.. hele böyle zamanlarda iş yerinde çok zorlanıyorum. kız bana resmen çirkef dedi ağzını topla falan dedi. terbiyeli konuş dedikçe ilerletti. sonra sakinlikle susuturdum olay büyümeden. i.k ya gitsem şikayet etsem onlarda adam değil.. kendimi zor tuttum o laflardan sonra. sonunda işten atılmak var..

gerçekten takıntılı ve sorunlu insanlar bunlar. kafalarında neler kuruyorlar neler.. benim bi lafımdan kız ne senaryolar üretti bilemezsin. inan kaldım böyle... bide bana diyor ki bak nasıl kaldın cevap veremiyorsun diyor oysa ben onun hayal gücüne ve cahiliğine şaşırdım :)

şaka gibi ya :) Allah sabır versin hepimize..

onların hızına yetişemiyorum işyerinde kafalarının içi fırıldak gibi.. her türlü senaryo mevcut.. kendime kızıyorum kaç kere başıma geldi bu tarz olaylar ne muhattap oluyorum.

Aynen öyle. Ama ben o tip insanlara baktığımda özel hayatında mutlu olmayan insanlar olduğunu görüyorum. Ancak bu şekilde tatmin oluyorlar. Onların yöntemi bu millete sataşarak mutlu olmaya çalışmak. Çok yazık çok...

hiiiiç umursamayacaksın karsılarında dikel dur bırsey dedıler mi direk gözlerine bak gül git dellensinler

Ben kavga sebebini merak ettim asıl?
iş yerinde kahve yoktu gittik markete kahve aldık. parasını bi kadınla ikimiz verdik. sonra ben herkese kahve yaptım. ama ona yapmayı ınutmuşutum. servis ederken fark ettim..aa unuttum kusura bakma dedim. meğerse ben o kahve alırken para katmadı diye ona bilerek kahve yapmamışım :)))

boyle insanlari taniman lazim ve tartismaman lazim zaten en bastan.
kendi kendine basina is acmissin.

kendi bardagini veriverseydin.

Bir musibet,bin nasihatten iyidir derler.Neden muhatap oldum diye düşünme.Bu tartışmayla seviyesini öğrenmiş oldun.Bundan sonra dikkatli davranır muhatap olmazsın.

çok ayıp.
kimin cahil kimin eğitimli olduğuna senmi karar veriyorsun?
dediğin kadar cahil olsa senle aynı iş yerinde çalışıyor olmazdı.

çok ayıp.
kimin cahil kimin eğitimli olduğuna senmi karar veriyorsun?
dediğin kadar cahil olsa senle aynı iş yerinde çalışıyor olmazdı.

Cehalet sadece diploma sahibi olmakla geçiyor mu? Aynı iş yerinde çalışan herkesin bilgi birikimi görgüsü eğitimi eşit midir?
Nerden konu sahibine laf sokmak çabasın dasın ki?

Sevgili konu sahibi sende aa unutmuşum diyeceğine eksik saymışım sen benimkini al ben kendime yaparım yeniden deseydin keşke. Sen bu davranışı sergileseydin karşındaki de senin deyiminle cahillik etmezdi.

İnsanlık hali, yanlış saymış olabilirsiniz, unutmuş olabilirsiniz. Eğer kasten yapmayıp birde bunu ima etmediyseniz (ki zannetmiyorum), iş yerindeki arkadaş ayıp etmiş. İlla altında fesatlık aramak gerekmiyor ki. Göreviniz nedir bilmiyorum ama çay kahve servisi yapma zorunluluğunuz da yok sanırım.

Düşünmeyin bence boşverin, zaten aklı selim insan onu sorun etmezdi, "şekerim beni unutmuşsun hadi bende kendime yapayım bir tane" diyip kalkıp kahvesini yapardı

Anlaşılan karşılıklı olarak birbirinizin cahil ve saygısız olduğunu düşünüyorsunuz. Örnek vermediğiniz için ne kadar haklısınız bilmiyorum. Ama karşı taraf size "çirkinleşme, ağzını topla" demiş. Neye karsı dedi yazmamışsınız ama ille bir şey dediniz ki size uyarı yapıyor değil mi? Durduk yere demiyor yani.
Kahve meselesine gelince, o kişi alınmakta haklı. Kaç kişisiniz ki hesap yanlış çıkıyor? Tesadüfe bak ki bir kişi, tam da anlaşamadığınız kişiyi unutmuşsunuz. Ben olsam açıkta bir kişi bıraktığım için mahçup olur, kendi kahvemle o kişininkini tamamlar, kendime yeniden kahve yapardım. Kahve yapma görevini üstlendiğim halde bir kişiyi dışarıda bırakıp karşısında kahve içmek ayıp bana göre. Alınmasını eleştireceğinize, burada arkasından güleceğinize kendi hatanızı düzeltebilirdiniz.
Velhasılı, karşı tarafı bilmem de, siz de bana pek masum, saygılı ve makul biri gelmediniz açıkçası. Kim cahil kim değil bilemem. Zira örnek vermeden, havadan cahil demişsiniz. Bence kendinizi de bir gözden geçirin.

inan hiç bieşeye karşılık demedi.. kendimi anlatmaya çalıştıkça terbiyesizleşti.. olayı tam anlatamadım evet.. hatta hem kendi kahvemi ve yeniden yapmayı teklif ettim.. yok zaten ben içmicektim dedi.. iyi madem dedim.. olay kapandı. hatta yanlış anlamadın dimi falan dedim üstüne. aradan 1 hafta geçti. olay bugün oldu . ben hakaret etmeden konuşurum ve tartışırken hakaret eden biri bana göre cahildir..

ayrıca herzaman kendisine kahve yapan çağıran biriyim ondan şaşırdım. sadece ona değil işyerinde herkese öyleyim birini ayırmam yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…