bende aynı hislere sahibim. hayatımda bi kere saçbaşa kavga ettim.oda 2 sene önce karakolda bitti. tipimi görseniz çıtı pıtı bişeyim. hiç ama hiç tarzım değil kavga hakaret.. ama mecbur kaldım.. hele böyle zamanlarda iş yerinde çok zorlanıyorum. kız bana resmen çirkef dedi ağzını topla falan dedi. terbiyeli konuş dedikçe ilerletti. sonra sakinlikle susuturdum olay büyümeden. i.k ya gitsem şikayet etsem onlarda adam değil.. kendimi zor tuttum o laflardan sonra. sonunda işten atılmak var..aman bir kere olmuş. bizde de var öyle dengesiz. konuşmuyorum. muhatap olmuyorum...
benim içimden kalkıp saç baş dalasım geliyor. ama ben içimdeki kötü sesi susturuyorum.
gerçekten takıntılı ve sorunlu insanlar bunlar. kafalarında neler kuruyorlar neler.. benim bi lafımdan kız ne senaryolar üretti bilemezsin. inan kaldım böyle... bide bana diyor ki bak nasıl kaldın cevap veremiyorsun diyor oysa ben onun hayal gücüne ve cahiliğine şaşırdım :)Off yarama parmak bastınız, bizim işyerinde de var öyle tipler. Dün biri geldi odaya bir arkadaş fal bakıyor düşman görünüyor sana dedi, bu hemen başladı işte ben çok güçlüyüm kimse bana diş geçiremez, ee yani? Bize ne bundan? Ben kimseye sırrımı vermem bilmem ne... Bir şey olduğunda da ağlayarak yanımıza gelir haksızlığıa uğradım diye. Dün de böyle bi havalar tuhaf tuhaf.. Şimdi de sabahtan beri uğramadı. Çok değişik insanlar var çok...
şaka gibi ya :) Allah sabır versin hepimize..Benim etrafım öyle insanlarla kaynıyor az önceki konuşmamızı aktarayım
cahil arkadaşım 1: ya anlamıyorum x kişisini nasıl müdür yaptılar ya ben olmalıydım ya da syes
cahil arkadaşım 2: syes olsaydı onu müdüre olarak kabul etmezdim
ben : neden kabul etmezsin
cahil arkadaşım 2: Çünkü bayansın, bayan birine saygı duymam, kabul etmem
ve ikisinin pis gülüşmeleri
gerçekten takıntılı ve sorunlu insanlar bunlar. kafalarında neler kuruyorlar neler.. benim bi lafımdan kız ne senaryolar üretti bilemezsin. inan kaldım böyle... bide bana diyor ki bak nasıl kaldın cevap veremiyorsun diyor oysa ben onun hayal gücüne ve cahiliğine şaşırdım :)
hiiiiç umursamayacaksın karsılarında dikel dur bırsey dedıler mi direk gözlerine bak gül git dellensinlerhani derler ya akıllı düşmandan değil cahil dosttan kork diye ne doğru bi laf. o kadar tecrübe edinmeme rağmen hala aynı hataları yapıyorum. herkesi kendim gibi sanıyorum. ya çokkk ama çook cahil insanlar var. iş yerinde anlamsızca benle konuşmayan bir kızla tartıştım biraz önce. keşke hiç ama hiç muhattap olmasaymışım bana laf attığında.. hayattımda böyle seviyesizce tartışan biri görmedim. konuşamıyo dinlemiyo bile... iş yerinde hergün yüz yüze bakacağım ( malesef ) biriyle böyle bi duruma düştüğüm için kendime çok kızıyorum şu an..
iş yerinde kahve yoktu gittik markete kahve aldık. parasını bi kadınla ikimiz verdik. sonra ben herkese kahve yaptım. ama ona yapmayı ınutmuşutum. servis ederken fark ettim..aa unuttum kusura bakma dedim. meğerse ben o kahve alırken para katmadı diye ona bilerek kahve yapmamışım :)))Ben kavga sebebini merak ettim asıl?
hani derler ya akıllı düşmandan değil cahil dosttan kork diye ne doğru bi laf. o kadar tecrübe edinmeme rağmen hala aynı hataları yapıyorum. herkesi kendim gibi sanıyorum. ya çokkk ama çook cahil insanlar var. iş yerinde anlamsızca benle konuşmayan bir kızla tartıştım biraz önce. keşke hiç ama hiç muhattap olmasaymışım bana laf attığında.. hayattımda böyle seviyesizce tartışan biri görmedim. konuşamıyo dinlemiyo bile... iş yerinde hergün yüz yüze bakacağım ( malesef ) biriyle böyle bi duruma düştüğüm için kendime çok kızıyorum şu an..
iş yerinde kahve yoktu gittik markete kahve aldık. parasını bi kadınla ikimiz verdik. sonra ben herkese kahve yaptım. ama ona yapmayı ınutmuşutum. servis ederken fark ettim..aa unuttum kusura bakma dedim. meğerse ben o kahve alırken para katmadı diye ona bilerek kahve yapmamışım :)))
Bir musibet,bin nasihatten iyidir derler.Neden muhatap oldum diye düşünme.Bu tartışmayla seviyesini öğrenmiş oldun.Bundan sonra dikkatli davranır muhatap olmazsın.hani derler ya akıllı düşmandan değil cahil dosttan kork diye ne doğru bi laf. o kadar tecrübe edinmeme rağmen hala aynı hataları yapıyorum. herkesi kendim gibi sanıyorum. ya çokkk ama çook cahil insanlar var. iş yerinde anlamsızca benle konuşmayan bir kızla tartıştım biraz önce. keşke hiç ama hiç muhattap olmasaymışım bana laf attığında.. hayattımda böyle seviyesizce tartışan biri görmedim. konuşamıyo dinlemiyo bile... iş yerinde hergün yüz yüze bakacağım ( malesef ) biriyle böyle bi duruma düştüğüm için kendime çok kızıyorum şu an..
çok ayıp.
kimin cahil kimin eğitimli olduğuna senmi karar veriyorsun?
dediğin kadar cahil olsa senle aynı iş yerinde çalışıyor olmazdı.
teklif ettim :) yok istemem falan dedi.. kafasında neler kurgulamış meğersem :)kendi bardagini veriverseydin.
inan hiç bieşeye karşılık demedi.. kendimi anlatmaya çalıştıkça terbiyesizleşti.. olayı tam anlatamadım evet.. hatta hem kendi kahvemi ve yeniden yapmayı teklif ettim.. yok zaten ben içmicektim dedi.. iyi madem dedim.. olay kapandı. hatta yanlış anlamadın dimi falan dedim üstüne. aradan 1 hafta geçti. olay bugün oldu . ben hakaret etmeden konuşurum ve tartışırken hakaret eden biri bana göre cahildir..Anlaşılan karşılıklı olarak birbirinizin cahil ve saygısız olduğunu düşünüyorsunuz. Örnek vermediğiniz için ne kadar haklısınız bilmiyorum. Ama karşı taraf size "çirkinleşme, ağzını topla" demiş. Neye karsı dedi yazmamışsınız ama ille bir şey dediniz ki size uyarı yapıyor değil mi? Durduk yere demiyor yani.
Kahve meselesine gelince, o kişi alınmakta haklı. Kaç kişisiniz ki hesap yanlış çıkıyor? Tesadüfe bak ki bir kişi, tam da anlaşamadığınız kişiyi unutmuşsunuz. Ben olsam açıkta bir kişi bıraktığım için mahçup olur, kendi kahvemle o kişininkini tamamlar, kendime yeniden kahve yapardım. Kahve yapma görevini üstlendiğim halde bir kişiyi dışarıda bırakıp karşısında kahve içmek ayıp bana göre. Alınmasını eleştireceğinize, burada arkasından güleceğinize kendi hatanızı düzeltebilirdiniz.
Velhasılı, karşı tarafı bilmem de, siz de bana pek masum, saygılı ve makul biri gelmediniz açıkçası. Kim cahil kim değil bilemem. Zira örnek vermeden, havadan cahil demişsiniz. Bence kendinizi de bir gözden geçirin.
ayrıca herzaman kendisine kahve yapan çağıran biriyim ondan şaşırdım. sadece ona değil işyerinde herkese öyleyim birini ayırmam yani..Anlaşılan karşılıklı olarak birbirinizin cahil ve saygısız olduğunu düşünüyorsunuz. Örnek vermediğiniz için ne kadar haklısınız bilmiyorum. Ama karşı taraf size "çirkinleşme, ağzını topla" demiş. Neye karsı dedi yazmamışsınız ama ille bir şey dediniz ki size uyarı yapıyor değil mi? Durduk yere demiyor yani.
Kahve meselesine gelince, o kişi alınmakta haklı. Kaç kişisiniz ki hesap yanlış çıkıyor? Tesadüfe bak ki bir kişi, tam da anlaşamadığınız kişiyi unutmuşsunuz. Ben olsam açıkta bir kişi bıraktığım için mahçup olur, kendi kahvemle o kişininkini tamamlar, kendime yeniden kahve yapardım. Kahve yapma görevini üstlendiğim halde bir kişiyi dışarıda bırakıp karşısında kahve içmek ayıp bana göre. Alınmasını eleştireceğinize, burada arkasından güleceğinize kendi hatanızı düzeltebilirdiniz.
Velhasılı, karşı tarafı bilmem de, siz de bana pek masum, saygılı ve makul biri gelmediniz açıkçası. Kim cahil kim değil bilemem. Zira örnek vermeden, havadan cahil demişsiniz. Bence kendinizi de bir gözden geçirin.