iş yerinde temizlik

purrpurr1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2024
1
0
18
merhaba, yaklaşık bir ay önce bölgesel bir market zincirinde ilk işime başladım. markette personel ortak giyinme alanı, wc ve mutfağın temizliği sadece ama sadece kadın personelin sorumluluğunda. bu politika beni biraz rahatsız etti.. kadın personelin sayıca iki katı kadar erkek personel var ve kadın personel başına haftada iki gün temizlik görevi düşüyor. işe başlarken böyle bir şey belirtilmemişti.

bu normal mi? her yerde mi böyle işliyor? ilk defa çalıştığım için ve böyle şeylerin normalde nasıl yapıldığını bilmediğimden mi böyle hissediyorum sizce? temizlik yapmakla bir sorunum tabii ki yok, işe başlarken farkındaydım elbette temizlik sorumluluğum olacağını fakat personel ortak alanlarının sadece kadınların sorumluluğunda olmasını beklemiyordum. asgari ücret işinden pek bir şey beklememem gerektiğini biliyorum ama yine de bana oldukça çirkin geldi bu kural. yani, şubedeki tüm personel erkek olsa ne yapacaklar..?

market veya benzeri yerlerde çalışan çalışmış arkadaşlar kendi deneyimini ve düşüncelerini paylaşırsa çok sevinirim.

İlk çalışmaya başlayan erkekler uyanıklık yapıp kadınalra yıkmış gelenek öyle devam etmiş gibi duruyor. Dediğiniz gibi hiç kadın çalışmasa ne olacak? Bence itiraz edin… tabi itiraz sonucunda işten çıkartadabilirler ama neyse 🫠

X