Seni cok iyi anlıyorum su an benm calıstıgım hastanede de b ton dedikodu var ama işi alttan alttan yuruten kiisler pek iyi olur sen dert anlattımı sana cullanırlar kadınlar cogunlktaysa ozellkle acık verme sakın zor braz zaman gecmesi icin konusmak istiyor insan ama nabarsın smdi mecbur dedigin gbi olucak kitap al oku kahve ic bol bol pek muhatap olmamak en iyisidirMerhaba arkadaşlar.1-2 hafta sonra yeni bir işe başlayacağım evraklarımı bıraktım çağırmalarını bekliyorum 2. iş deneyimim olacak. İş ortamındaki dedikoduları çekememezlikleri biliyorsunuz. Bu tür sorunlarla olabildiğince az karşılaşmak için insanlara ufacık konuda bile malzeme vermek istemiyorum. Çünkü bundan önce çalıştığım iş yerinde acemiliğime denk geldi abla, arkadaş bilip kendimle ilgili birkaç şey anlattım beni oradan vurdular. Kendi halinde çalışan bir personele bile hiçbir açığını bulamadıkları için diploma derecesini ve aldığı maaşı bir şekilde öğrenip oradan vurmuşlardı. Onunla yetinmeyip bir başkasına boyu kısa ve hafif balık etli olduğu için bodur tavuk ne olacak boyu kısalardan korkacaksın demişlerdi.
Benim aklımdaki bazı şeyler:
İş ortamındaki insanlar bana kötü davransa bile ben saygılı ve hoşgörülü olup iletişimimi iyi tutarım. Fakat laubali olmam mesafeli bir şekilde yaklaşırım.
Kimsenin hakkında dedikodu yapmam ve bir başkası hakkında bana herhangi bir şey anlattıklarında onaylamam bile.
İşe saatinde girip çıkıp, saatinde molamı bitiririm.
Telefona kesinlikle önemli bir durum olmadıkça dokunmam. Bu da çok konuşuluyor.
Kendim hakkında olabildiğince kısa ve öz bilgi veririm. Bundan sonra ketum olmayı düşünüyorum.
Sosyal medya hesaplarından hiçbirini zaten kullanmıyorum. Hiçbir platformdan ismimi bulamazlar. Burdan da insanlara malzeme çıkacağını düşünmüyorum.
Giyimime saçıma bakımıma dikkat ederim. Makyaj, takı hiçbiri yok bende sadelikten yanayım takarsam bir saat. Bu yüzden giyimim hakkında da yorum yapamazlar.
Başka hangi konularda dikkat etmeliyim? Tecrübelerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız ona göre dikkat ederim hazırlıksız yakalanmak istemiyorum.
Ayyy evet biraz öyle oldu. 2. iş deneyimim olacak ve nasıl insanlarla karşılaşacağımı bilmiyorum çok heyecanlıyım inanın aynı şeyleri yaşamak istemediğimdenBir sakin ol ya işe giriyorsun alt tarafı savaşa gitmiyorsunKuşanmışsın zırhlarını:)
Ne demek istediğinizi anladım. Evet biraz mizacına yumuşak ama bunu dizginlemeye çalışacağım daha da dikkat ederim teşekkür ediyorumSiz kendinizi bildikten sonra duruşunuzu koyduktan sonra bisey olacağını sanmıyorum. Ama mizacnz her zaman yumuşak olmasın. Diyeceğim sadece bu :) sadece iş hayatında değil herzaman:) hayirli olsun bu arada
Kesinlikle çok haklısınız biraz yumuşak baslıyım bu doğru biraz önce bir hanımefendi de aynısını söyledi inanın elimden geldiğince dizginlemeye çalışıyorum çok teşekkür ederim tavsiyeniz içinFazla güler yüzlü olmaya gerek yok sonra tepenize binerler. Bu nasılsa güler yüzlü bize cevap veremez deyip size laf sokarlar. Biri size dedikodu yapmaya çalışsa da siz ağzınızı açmayın bırakın konuşsun ben iş dışında konuşmayı uygun bulmuyorum dersiniz. Kimseyle samimi olmaya gerek yok sadece iş için orda olduğunuzu unutmayın. Ciddi duruş sergileyin. Ben hastanede staj yaparken çok şaşırmıştım insanlar hem birbirinin arkasından konuşuyor hem de yüzüne karşı gülüyor kendilerine yandaş bulmaya calisiyorlardi bu çok mide bulandırıcı
Kesinlikle çok haklısınız biraz yumuşak baslıyım bu doğru biraz önce bir hanımefendi de aynısını söyledi inanın elimden geldiğince dizginlemeye çalışıyorum çok teşekkür ederim tavsiyeniz için
Kendimden biliyorum malesef dizginleyemedigim zamanlar oluyor sen yapabilirsen çok iyi :)) ben herkesle iyi geçineyim kimseyle bi derdim olmasın yapisindaym. Bi kişiyle tanışayım istemsizce 2 günde can ciğer kuzu sarma oluyorum olmasam keşkeNe demek istediğinizi anladım. Evet biraz mizacına yumuşak ama bunu dizginlemeye çalışacağım daha da dikkat ederim teşekkür ediyorum