- 15 Aralık 2018
- 8.427
- 20.273
Hayran kaldım şu an size.. Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız iş hayatında çok yeniyim biraz korku biraz heyecan biraz da önceki iş yerindeki insanlar önyargı oluşturdu bende. Hepsini dikkate alıp uygulayacağım. Çok teşekkür ederim.biraz takıntı yapmışsınız
ülkede dedikodu hep vardır
ketum olursunuz ketumsunuz diye dedikodu yaparlar bir şey anlatırsınız herkes duyar yine dedikodu yaparlar
çözüm kimseyi takmamak
bir örnek vereyim daha önce de yazmıştım burada
ev aldık taşındık sonra arkadaşlar öğrendi
birisi dedi ki ben düdüklü tencere alıyorum tüm ofis duyuyor sen ev alıyorsun taşındıktan sonra duyuyoruz ben de ona bu da seninle benim aramdaki fark demiştim ki öyle ben hayatımı ortada yaşamayı sevmem o da paylaşmayı sever
daha sonra evi sattık başka semte taşındık ve bir başka arkadaşla markette karşılaştık ve taşındığımız da böylelikle öğrenildi
arkamdan konuşmuşlar mıdır evet sır küpü sanki bir şey olur söylese vs diye onların sorunu
hatta şunu da anlatayım
işe başladığım ilk yıl sevgilimle birlikte yaşıyordum aradan 3-5 yıl geçince patronumun bir başka yerde bunu anlattığını, bunu beni övmek için yaptığını öğrendim
dedikodu mu dibine kadar önemli mi hayır
siz kendinizi bildikten sonra kim ne derse desin
kısa ve toplu arkadaşa bodur tavuk diyorlarsa o da bodur tavuk her dem piliç der geçer
insan kendisi ile barışık olmayı öğrenirse ve iş ilişkisini iş ile sınırlı tutarsa sorun çözülür
Daha önce mali işlerdeydim şu an insan kaynakları personeli olarak başlayacağımne iş yapıyorsunuz moda tasarım felan mı :))))))
Tahmin edebiliyorum az çokKendimden biliyorum malesef dizginleyemedigim zamanlar oluyor sen yapabilirsen çok iyi :)) ben herkesle iyi geçineyim kimseyle bi derdim olmasın yapisindaym. Bi kişiyle tanışayım istemsizce 2 günde can ciğer kuzu sarma oluyorum olmasam keşke
Keşke canım ya :)) çok isterim vallaTahmin edebiliyorum az çokUmarım beraber başarırız ne dersiniz
Daha önce mali işlerdeydim şu an insan kaynakları personeli olarak başlayacağım
Hepinize çok teşekkür ederim söylediklerinizin hepsini dikkate alacağım. ❤❤Merhaba arkadaşlar.1-2 hafta sonra yeni bir işe başlayacağım evraklarımı bıraktım çağırmalarını bekliyorum 2. iş deneyimim olacak. İş ortamındaki dedikoduları çekememezlikleri biliyorsunuz. Bu tür sorunlarla olabildiğince az karşılaşmak için insanlara ufacık konuda bile malzeme vermek istemiyorum. Çünkü bundan önce çalıştığım iş yerinde acemiliğime denk geldi abla, arkadaş bilip kendimle ilgili birkaç şey anlattım beni oradan vurdular. Kendi halinde çalışan bir personele bile hiçbir açığını bulamadıkları için diploma derecesini ve aldığı maaşı bir şekilde öğrenip oradan vurmuşlardı. Onunla yetinmeyip bir başkasına boyu kısa ve hafif balık etli olduğu için bodur tavuk ne olacak boyu kısalardan korkacaksın demişlerdi.
Benim aklımdaki bazı şeyler:
İş ortamındaki insanlar bana kötü davransa bile ben saygılı ve hoşgörülü olup iletişimimi iyi tutarım. Fakat laubali olmam mesafeli bir şekilde yaklaşırım.
Kimsenin hakkında dedikodu yapmam ve bir başkası hakkında bana herhangi bir şey anlattıklarında onaylamam bile.
İşe saatinde girip çıkıp, saatinde molamı bitiririm.
Telefona kesinlikle önemli bir durum olmadıkça dokunmam. Bu da çok konuşuluyor.
Kendim hakkında olabildiğince kısa ve öz bilgi veririm. Bundan sonra ketum olmayı düşünüyorum.
Sosyal medya hesaplarından hiçbirini zaten kullanmıyorum. Hiçbir platformdan ismimi bulamazlar. Burdan da insanlara malzeme çıkacağını düşünmüyorum.
Giyimime saçıma bakımıma dikkat ederim. Makyaj, takı hiçbiri yok bende sadelikten yanayım takarsam bir saat. Bu yüzden giyimim hakkında da yorum yapamazlar.
Başka hangi konularda dikkat etmeliyim? Tecrübelerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız ona göre dikkat ederim hazırlıksız yakalanmak istemiyorum.
Merhaba arkadaşlar.1-2 hafta sonra yeni bir işe başlayacağım evraklarımı bıraktım çağırmalarını bekliyorum 2. iş deneyimim olacak. İş ortamındaki dedikoduları çekememezlikleri biliyorsunuz. Bu tür sorunlarla olabildiğince az karşılaşmak için insanlara ufacık konuda bile malzeme vermek istemiyorum. Çünkü bundan önce çalıştığım iş yerinde acemiliğime denk geldi abla, arkadaş bilip kendimle ilgili birkaç şey anlattım beni oradan vurdular. Kendi halinde çalışan bir personele bile hiçbir açığını bulamadıkları için diploma derecesini ve aldığı maaşı bir şekilde öğrenip oradan vurmuşlardı. Onunla yetinmeyip bir başkasına boyu kısa ve hafif balık etli olduğu için bodur tavuk ne olacak boyu kısalardan korkacaksın demişlerdi.
İş ortamındaki insanlar bana kötü davransa bile ben saygılı ve hoşgörülü olup iletişimimi iyi tutarım. Fakat laubali olmam mesafeli bir şekilde yaklaşırım.
Kimsenin hakkında dedikodu yapmam ve bir başkası hakkında bana herhangi bir şey anlattıklarında onaylamam bile.
Kendim hakkında olabildiğince kısa ve öz bilgi veririm. Bundan sonra ketum olmayı düşünüyorum.
Sosyal medya hesaplarından hiçbirini zaten kullanmıyorum. Hiçbir platformdan ismimi bulamazlar. Burdan da insanlara malzeme çıkacağını düşünmüyorum.
Giyimime saçıma bakımıma dikkat ederim. Makyaj, takı hiçbiri yok bende sadelikten yanayım takarsam bir saat. Bu yüzden giyimim hakkında da yorum yapamazlar.
Başka hangi konularda dikkat etmeliyim? Tecrübelerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız ona göre dikkat ederim hazırlıksız yakalanmak istemiyorum.
Kalabalık bir iş yeriyse dedikodu, gruplaşma çok olur. İyi niyetle söyledigin bir söz bile, evrilip cevrilip başına iş açacak hale gelebilir.
Bulundugunuz ortamda dedikodu varsa hoşlanmadığinizı belirtin. Engel olamayacağınız bir ortam ise iyi yada kötü laf katmayın.
Gereksiz samimiyetlere girmeyin, güvenmeden dışarida arkadaşlığınızi devam ettirmeyin.
Kimsenin dedigini ötekine götürmeyin. İyi yada kötü!
İki farklı görüş veya olay varsa en kalabalık olan gruptan uzak durun. Kesin çıkar ilişkileri yoğundur. Cok zeki yada üst kademe biri, muhakeme ve adalet yeteneği olmayan taraftarlar toplamıstır etrafına.
Kesinlikle sabırlı olun, ani patlamalar yaşamayın. Sinirlerinizi zıplatacak bir şey olursa, ilk tepkiniz wc ye gitmek olsun. Yüzünüzü yıkayın, kendinizi sakinlestirin, gülümseyerek çıkın.
Sizinle uğraşan biri olursa istediği tepkileri vermeyin. Dürtülerine hizmet etmeyince sizden vazgeçecektir.
Tabi ki yukarıdakiler en kötü durumlar için sorunuz üzerine yazıldi. Belki de iyi insanların olduğu, huzurla çalısacagıniz bir ortam olacak. İnşallahta öyle olur. Hayırlı olsun.
bunlara ek ogle yemeklerini bir sure kimin ne oldugunu anlayana kadar yalniz yiyebilirsin.cunku en cok dedikodu yemek sirasinda dönüyor.ve sana da o sirada sorular soruluyor.Merhaba arkadaşlar.1-2 hafta sonra yeni bir işe başlayacağım evraklarımı bıraktım çağırmalarını bekliyorum 2. iş deneyimim olacak. İş ortamındaki dedikoduları çekememezlikleri biliyorsunuz. Bu tür sorunlarla olabildiğince az karşılaşmak için insanlara ufacık konuda bile malzeme vermek istemiyorum. Çünkü bundan önce çalıştığım iş yerinde acemiliğime denk geldi abla, arkadaş bilip kendimle ilgili birkaç şey anlattım beni oradan vurdular. Kendi halinde çalışan bir personele bile hiçbir açığını bulamadıkları için diploma derecesini ve aldığı maaşı bir şekilde öğrenip oradan vurmuşlardı. Onunla yetinmeyip bir başkasına boyu kısa ve hafif balık etli olduğu için bodur tavuk ne olacak boyu kısalardan korkacaksın demişlerdi.